Why This Is Not Youth?/Neden Bu Gençlik Değil?
![[Resim: whythisisnotyouth.jpg]](http://img96.imageshack.us/img96/1426/whythisisnotyouth.jpg)
Yazar: Uhm Ki-ho
Yansımalar Sayesinde "Gençlik"i Anlamak
Yakın ilişkilerde en sık yapılan hata 'anlama'ya çalışmak yerine yalnızca 'anlatma'ya odaklanmış bir tutum sergilemektir. Kendini diğer kişilerin yerine koymanın zorluğu ve önemine ilişkin olarak ünlü bilim insanı ve yazar Shin Young-bok bir keresinde "Etkileme gözlemden daha önemlidir; uygulama etkilemeden daha önemlidir; duruş uygulamadan daha önemlidir." demiştir.
Yalnızca Güney Kore değil, aynı zamanda diğer ülkelerde de, genç kuşak endişelenecek bir sorun haline gelmiştir. Kore'de yirmilerinde olanlar '880,000 won kuşağı' olarak adlandırılır, Japonya'daki gençlerin benzer bir topluluğu 'Freeter' sınıflandırmasına girer, aynı takımın Çin ve Hong Kong'daki adı '80'ler ötesi kuşak' iken Avrupalı gençler '1,000 euro kuşağı' diye adlandırılır. Bu farklı adlara rağmen, çağrıştırdığı anlam aynıdır: Söz konusu genç kuşak, gençler arasında yüksek olan işsizlik zamanındaki ekonomik dengesizlikleri ve siyasi tutuculukları tarafından nitelendirilmiştir. Özgürlük ve ülkenin geleceği için kendi kişisel çıkarları pahasına mücadele eden Kore'nin 386 kuşağının insanlarının ve Fransa'nın '68 kuşağının bakış açısından bugünün gençlerini anlamak zor olabilir. Ancak, bugünün gençlerinin eski kuşaktan daha aşağı olduğu görüşü en iyi ihtimalle tartışmaya açıktır.
Bu kitap, 20'lerindeki Korelilerin zihniyetini ve siyaset, ekonomi, aşk, tüketim, randevu ve aile gibi çeşitli konularla ilgili olarak karşı karşıya geldikleri toplumsal önyargıları derinlemesine araştırır. Soyut varsayımlar yerine özel bilgiler, Korelilerin 20'lerindeki kuşağı anlamaya yardım etmeyi sağlamıştır.
Burada, eski kuşaktan farklı bir biçimde yetişen genç insanlar için yanlış bir şey yoktur. Bugün yirmilerindeki kişiler kapitalizmin giderek daha da acımasızlaşan bir modeli ve sonuçlara odaklanmış bir eğitim sisteminde yaşamaktadır. Toplumun bütün üyelerinin aynı bakış açısına sahip olmasını beklemek boşunadır; ama diğer insanların görüşlerini dinlemek için dürüst bir çaba göstermek gereklidir. Bu kitap, bugünün adil bir değerlendirmeyi hak eden yirmilerindeki sıradışı gençlerinin durumunu anlamak için sarf edilen böyle bir çabanın bir sonucudur.
Çeviri: S.T.
English
Author: Uhm Ki-ho
Understanding "Youth" Through Reflections
The most common mistake in close relationships is an attitude focused only on 'teaching' rather than trying to 'understand.' Concerning the difficulty and importance of putting oneself in other people’s shoes, renowned scholar and writer Shin Young-bok once noted, "Affection is more important than observation; implementation is more important than affection; stance is more important than implementation."
Not only in South Korea but also in other countries, the
younger generation has become a cause for concern. Twenty-somethings in Korea are called the ‘880,000 won generation,’ a similar group of youth in Japan belongs to the category of ‘Freeter,’ European youths are called the ‘1,000 euro generation,’ while the designation in China and Hong Kong for the same group is the ‘post-80s generation.’ Despite the different names, the connotation remains the same: the younger generation in question is characterized by their economic instability in a time of high youth unemployment and their political conservatism. From the perspective of Korea’s 386 generation people who fought for freedom and the country’s future at the cost of their own self-interest and France’s ‘68 generation, today’s youth can be difficult to understand. But the notion that today’s youth is inferior to the older generation is questionable at best.
The book delves into the mindset of Koreans in their 20s and social prejudices facing them, dealing with various topics such as politics, economy, love, consumption, dating, and family. Specific information, rather than abstract guesswork, is provided to help understand the 20-something generation of Koreans.
There is nothing wrong with younger people who have grown up differently from the older generation. Twenty-somethings today live in an increasingly brutal version of capitalism and in a results-oriented education system. It is futile to expect that all members in society have the same perspective, but a sincere effort to listen to other people’s views is needed. The book is a result of such effort to understand the position of today’s marginalized 20-somethings who deserve a fair assessment.
Kaynak/Source