yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
White Prawn and Mussle Stew / Saewoo Honghap Tang
#1
White Prawn and Mussle Stew / Saewoo Honghap Tang

[Resim: m6BkM8.jpg]

Malzemeler

-Beyaz Karides (380 g )
-Midye (300 g )
-4 Shiitake Mantarı
-1/3 Kabak
-Beyaz Turp (150 g )
-Ssukgat (100 g )
-5 Bardak Su
-11x15cm Boyutlarında kurutulmuş yosun (varek)
-1 Acı Yeşil biber

Soslar (Bir kapta karıştırın)

-Chili Tozu (3 çorba kaşığı)
-Soya Sosu (1 çorba kaşığı)
-Ançuez Sosu (½ yemek kaşığı)
-Rafine Pirinç Şarabı (2 yemek kaşığı)
-Kahverengi Şeker (1 tatli kaşığı)
-Kyılmış Sarımsak (½ yemek kaşığı)[/b]

Hazırlık

1-Midyeleri bir kapda fırça ile temizleyin.
2-Karidesleri durula.
3-Sebzeleri yıka, temizle.
4-Kabak ve Turpları dilimleyin.
5-Mantarların saplarını atın.
6-Acı biberin içini temizle ince ve çapraz biçimde dilimleyin.[/b]

Pişirme

1-5 bardak su ile midyeleri ekleyerek kaynatmaya başlayın.
2-Mide kabuklarını açtığınızda bir süzgeç ile yapın içinden çıkan kumlardan kurtulmak için yıkayın.
3-Bir tencereye kaynamış su koyun ve yosunları ekleyip 2-3 dakika kaynatın.
4-Turp ve sosu ekleyin (varakları çıkartın) ve karıştırın.
5-Kalan sebzeleride ekleyin ve midyeleri pişirirken sizlerde diğer pişen malzemeleri yemeğe başlayabilirsiniz.
6-Afiyet Olsun

English

Ingredients

-White prawns – 380g
-Mussels – 300g
-4 shiitake mushrooms
-1/3 a zucchini
-White radish – 150g
-Crown daisy (ssukgat in Korean) – 66g
-Bean sprouts (kongnamul)- 100g
-Water 5 cups
-11x15cm size dried kelp
-1 green chili (spicy)

Sauce (mix these in a bowl)

-Chili powder – 3 tbsp
-Soy sauce – 1 tbsp
-Anchovy sauce – ½ tbsp
-Refined rice wine – 2 tbsp
-Brown sugar – 1 tsp
-Minced garlic -1 ½ tbsp[/b]

Prep And Cooking

1-Clean the mussels individually with a rough cloth or brush and trim the hair with scissors.
2-Rinse the prawns.
3-Clean the vegetables
4-Thin slice the zucchini and white radish.
5-Discard the stem from the mushrooms.
6-Take out the seed from the chili and thin slice it diagonally.

1. Boil the water (5 cups) and when it starts to boil add the mussels.
2. When the mussels open their shells, sieve the water through a cloth strainer to get rid of the sand that comes out of the mussels.
3. Put the boiled water into a pot, add the dried kelp, and boil it for 2-3 minutes.
4. Take out the kelp (you can throw it away), add the radish and sauce. Stir it well.
5. Add the rest of the vegetables, prawns, and cooked mussels into the pot and when it starts to boil, you can start eating the cooked ingredients.
6. Enjoy your meal.

Kaynak / Source
www
Cevapla
#2
Tanıtım ve çeviri için sağ ol canım ellerine sağlık. Biggrin Onay
www
Cevapla
#3
Yapımı çok kolaymış. Emeğine sağlık Eren'ciğim.
Cevapla
#4
Tanıtım için teşekkürler oğluşum. ^^
Ellerine, emeğine, yüreğine sağlık canım.~
Süper olmuş. Opucuk
"Always Keep The Faith"
When you're about to lose Hope, just look up at the sky.
Look how the Stars shine for you.
And then, you'll know.. Hope is Endless !
www
Cevapla
#5
Yapımı kolaymış ama tadına bakmak istemezdim sanırım. ^^ Midye sevmiyorum.. Biggrin
Tanıtım çok güzel olmuş, emeğine sağlık Eren.
Teşekkürler. Smile

Cevapla
#6
Teşekkür ediyoruz, elinize sağlık. ^^
Cevapla
#7
Teşekkür ederiz.

White Prawn and Mussle Stew / Saewoo Honghap Tang
Translate: Eren -SNSD-
Regulation: Tuğçe Elit

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
[Resim: LE7aRG.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi