26-11-2011, Saat: 16:50
Arkadaslar karsinizda 'comeback stage'
Birazcik uzun bir aradan sonra derslere devam ediyoruz. Sanirim Korece ögrenmek için bu güzel cumartesi gününden daha iyi bir zaman olamazdi degil mi?
Fazla uzatmadan sadede gelelim. Eminim sizlerde sabirsizlaniyorsunuzdur.
Bugünkü dersimizin konusu ''sadece.'' Korece'de sadece demenin çok yolu var. Ama bu derste birini ögrenecegiz. Bu 'sadece' ek seklinde. Kelimenin sonuna geliyor.
-만(man):sadece
Kelimelere ekleyerek nasil kullanildigini görelim.
물만: sadece su (물(su) + -만(sadece))(mulman)
Bunu örneklerle çogaltabilirsiniz. Sanirim anlasildi. Ancak bu eki fiillere de getirebiliyoruz. Peki bunu nasil yapacagiz? Öncelikle o fiili isimlestirmemiz gerekiyor. Kalip su:
Isim fiil + 만 하다
Fiili isimlestirmeyi Türkeçe'de nasil yapiyoruz? -mak -mek eki getirerek... Korecede de fiile -기(gi) ekini getirerek yapiyoruz. Biraz karisik mi geldi? Örneklere de bakinca daha rahat anlayacaksiniz.
***듣다(tidda):dinlemek ('da' kismini her zaman fiilden atardik unutmayin!)
**듣기만 하다: sadece dinlemek
*듣기만 해요.(tidgiman heyo): Sadece dinlerim.
***보다(poda): bakmak
**보기만 하다(pogiman hada): Sadece bakmak
*보기만 해요.(pogiman heyo): Sadece bakarim.
-Örnek Cümleler-
저는 슈퍼주니어만 사랑해요.(çonin supocunioman sarangheyo.) : Ben sadece Super Junior'i seviyorum.
아침에는 물만 마셔요.(açimenin mulman masayo): Sabahlari sadece su içerim. (아침(açim): sabah)
Sizin de yazmak istedikleriniz varsa, paylasin arkadaslar. Dersimizi bitirdik. Güzel bir haftasonu geçirmeniz dilegiyle.^^

Bugünkü dersimizin konusu ''sadece.'' Korece'de sadece demenin çok yolu var. Ama bu derste birini ögrenecegiz. Bu 'sadece' ek seklinde. Kelimenin sonuna geliyor.
-만(man):sadece
Kelimelere ekleyerek nasil kullanildigini görelim.
물만: sadece su (물(su) + -만(sadece))(mulman)
Bunu örneklerle çogaltabilirsiniz. Sanirim anlasildi. Ancak bu eki fiillere de getirebiliyoruz. Peki bunu nasil yapacagiz? Öncelikle o fiili isimlestirmemiz gerekiyor. Kalip su:
Isim fiil + 만 하다
Fiili isimlestirmeyi Türkeçe'de nasil yapiyoruz? -mak -mek eki getirerek... Korecede de fiile -기(gi) ekini getirerek yapiyoruz. Biraz karisik mi geldi? Örneklere de bakinca daha rahat anlayacaksiniz.
***듣다(tidda):dinlemek ('da' kismini her zaman fiilden atardik unutmayin!)
**듣기만 하다: sadece dinlemek
*듣기만 해요.(tidgiman heyo): Sadece dinlerim.
***보다(poda): bakmak
**보기만 하다(pogiman hada): Sadece bakmak
*보기만 해요.(pogiman heyo): Sadece bakarim.
-Örnek Cümleler-
저는 슈퍼주니어만 사랑해요.(çonin supocunioman sarangheyo.) : Ben sadece Super Junior'i seviyorum.
아침에는 물만 마셔요.(açimenin mulman masayo): Sabahlari sadece su içerim. (아침(açim): sabah)
Sizin de yazmak istedikleriniz varsa, paylasin arkadaslar. Dersimizi bitirdik. Güzel bir haftasonu geçirmeniz dilegiyle.^^