23-07-2010, Saat: 17:24
(Son Düzenleme: 07-08-2012, Saat: 1:12, Düzenleyen: masal durgun.)
Usan Jirungi Village Bokbunja (Usan Jirungi Köyü Böğürtleni)
Bokbunja bir çeşit dağ böğürtlenidir. Bilinen böğürtlenlerden farklı olarak kökünde beyaz toz ve meyveleri tamamen olgunlaştığında siyahımsı kırmızı renk olur.
Meyvede boncuk şeklinde dizilmiş kırmızı kısımlar olgunlaştığı zaman siyaha döner. Ahududu meyvesi oryantal tıpta Bokbunja şeklinde söylenir. İlaç yapımında kullanılır ve tadı çok güzeldir. Bokbunja içinde bolca kalsiyum ve demir barındıran alkali ürünüdür. İçinde az miktarda sitrik asit ve malik asit bulundurduğu için tadı ekşidir.
(Çeviri: esmerkız)
Usan Jirungi Köyü >> Tıklayın!
Kaynak 1, Kaynak 2
*****************************************************************************
English
Bokbunja is a type of mountain berries. It differs to the ordinary berries in that it has white powder on its root and becomes blackish red when fully ripened.
The fruit is a compact bound red beads which becomes black when ripened. Fruits of raspberry is called Bokbunja in the oriental medicine. It is used as medicine and it also tastes good. Bokbunja is an alkali product with a large quantity of calcium and iron and it has a sour taste because it constains a small quantity of citric acid and malic acid.
Usan Jirungi Village >> Click Here!
Source 1, Source 2
Meyvede boncuk şeklinde dizilmiş kırmızı kısımlar olgunlaştığı zaman siyaha döner. Ahududu meyvesi oryantal tıpta Bokbunja şeklinde söylenir. İlaç yapımında kullanılır ve tadı çok güzeldir. Bokbunja içinde bolca kalsiyum ve demir barındıran alkali ürünüdür. İçinde az miktarda sitrik asit ve malik asit bulundurduğu için tadı ekşidir.
(Çeviri: esmerkız)
Usan Jirungi Köyü >> Tıklayın!
Kaynak 1, Kaynak 2
*****************************************************************************
English
Bokbunja is a type of mountain berries. It differs to the ordinary berries in that it has white powder on its root and becomes blackish red when fully ripened.
The fruit is a compact bound red beads which becomes black when ripened. Fruits of raspberry is called Bokbunja in the oriental medicine. It is used as medicine and it also tastes good. Bokbunja is an alkali product with a large quantity of calcium and iron and it has a sour taste because it constains a small quantity of citric acid and malic acid.
Usan Jirungi Village >> Click Here!
Source 1, Source 2