22-05-2015, Saat: 21:49
(Son Düzenleme: 09-06-2020, Saat: 19:15, Düzenleyen: kıday baksı.)
Unjusanseong Fortress / (운주산성)
Adres
Migok-ri, Sejong-si
세종특별자치시 전동면 미곡리
Website
http://english.yeongi.go.kr/eng_index.asp
Ulaşım
- Jochiwon’dan Gangnam Ekspres Otobüs Terminali’ne giden bir otobüse bininiz.
- Jochiwon’dan Jeonui’ye giden bir otobüse bininiz ve Jeongdong-myeon’a, Migok-ri, geldiğinizde Seonggwang Heungsan’da ininiz.
- Unjusanseong Kalesi’ne varmak için artık sadece 500 metrelik patikayı yürümeniz gerekiyor.
Unjusanseong Kalesi (운주산성, ‘Gosansanseong Kalesi’ olarak da bilinir) Baekje Hanedanlığı’ndan kalma kültürel bir mirastır.
Bu yapı Unjusan Dağı’nın (yüksekliği 460m) en güneyi ile en batısı arasında kalan üç zirveyi de çevreleyen bir dağ kalesidir. 3098 metre uzunluğunda dış kale duvarına, 543 metre uzunluğunda ise iç kale duvarına sahip olan bu kalenin, Jeondong-myeon’un 3 köyüne ve Jeonui-myeon’un da 2 köyüne sınırı vardır. Hem dış hem de iç kaleler taştan inşa edilmiştir.
Ortaya çıkarılan bu eski yerleşim alanlarının sayısı göz önüne alındığında, kaleyi ve tepeleri çevreleyen çok fazla yapının var olmuş olduğu açıktır. Kale’de Baekje döneminden kalma çok fazla kırık topraktan çanak çömlek parçaları, Goryeo ve Joseon dönemlerinden kalma porselen ve üç dönemin de izlerini taşıyan kiremit parçaları bulunmuştur.
Dağ parkurları, uzun aile yürüyüşleri için geliştirilmiştir. Dağın zirvesinden bakıldığında Kore Bağımsızlık Salonu, Asan Bay ve Cheonan ile Cheongju şehir merkezinin harika görüntüsünü seyredersiniz. Bu zirveye ulaşmak yaklaşık 2 saat sürer.
English
Address
Migok-ri, Sejong-si
세종특별자치시 전동면 미곡리
Website
http://english.yeongi.go.kr/eng_index.asp
Directions
- Take the bus to Jochiwon at Gangnam Express Bus Terminal.
- Board the bus to Jeonui at Jochiwon and get off at Seonggwang Heungsan in Migok-ri, Jeongdong-myeon
- 500m footpath to the entrance to the Unjusanseong Fortress trail
Unjusanseong Fortress (운주산성, also known as ‘Gosansanseong Fortress’) is a cultural heritage of the Baekje Dynasty. This is a mountain fortress built along the surrounding three mountain peaks in the westernmost and southernmost parts of Mt. Unjusan (460m in elevation). The fortress, which borders 3 villages in Jeondong-myeon and 2 villages in Jeonui-myeon, consists of a 3,098m-long outer fortress wall and 543m-long inner fortress wall. Both the outer and inner fortress walls are built with stone.
Considering the number of formerly inhabited sites that have been unearthed, it is obvious that there were many buildings in the fortress and the surrounding hills. In the fortress, many broken pieces of earthenware from the Baekje period, porcelain from the Goryeo and Joseon periods, and broken tile from the Baekje, Goryeo and Joseon periods have been discovered.
Mountain trails have been improved for family hikers. The mountain peak has a great view of the Independence Hall of Korea, Asan Bay, and the downtown areas of Cheonan and Cheongju. It takes about 2 hours to reach the peak.
Kaynak / Source