yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Types of Korean Food
#1
Kore Yemek Türleri (Yemeklerde Kullanılan Ana Başlıklar)

Kore'yi ziyaret edenler, benzersiz ve lezzetli Kore yemeklerinin sergilerini keşfedecekler. Kore aslında tarımsal bir ulustur ve ilk çağlardan beri Korelilerin temel gıdası olarak pirinç yetiştirilmiştir.
Günümüzde Kore yemekleri bol yeşillik ve sebzenin yanında çeşitli et ve balık yemekleri de içerir. Özellikle Kimchi (mayalanmış acı lahana), jeotgal (tuzlanmış deniz ürünü) ve doenjang (mayalanmış soya fasülyesi ezmesi) gibi çeşitli korunmuş Kore yemekleri, farklı lezzetleri ve yüksek besin değerleri sayesinde çok sevilmektedir.

Kore'de tüm yemekler aynı anda servis edilir. Tipik bir sofra normalde pilav, çorba ve birçok mezeden oluşmaktadır. Geleneksel olarak ise, alt sınıflardan olanların 3 mezesi, kraliyet ailelerinin ise 12 adet mezesi bulunmaktaydı.

Kısacası yemek, Kore kültüründe önemli yer almaktadır ve Koreliler yemeğin hangi şekilde servis edildiğine önem vermektedirler.


Yemeklerin ayrıldığı 8 grup vardır:



1. Bap (buharda pişirilmiş pilav) ve Juk (yulaf yapası):

[Resim: 86352407.jpg]

Kore mutfağının temel yiyeceği haşlanarak pişirilmiş pilavdır ve hemen hemen her türlü yiyecekle birlikte yiyilir. Bazen haşlanmış pirincin içine lezzet vermesi ve besin değerini yükseltmesi için fasulye, kestane, sorghum, kırmızı fasulye, arpa ve diğer tahıl ürünleri eklenir.
Juk grubundaki yemekler oldukça besleyici ve hafiftir. Juk yemekleri genelde pilav ile yapılır fakat içine istiridye, ginseng, fıstık, sebze çeşitleri, tavuk veya fasulye filizi eklenebilir.


2. Guk (çorba):

[Resim: 47851738.jpg]

Kore sofraları geleneksel olarak içinde pirinç bulunan çorba içerir. Çorba sebze, et, balık, kabuklu deniz ürünleri deniz yosunundan oluşabilir.


3. Jigae (güveç):

[Resim: 76558961.jpg]

Jigae adı altında toplanan yemeklerin guk ile benzerlikleri vardır fakat jigae yemekleri daha katıdır. Jjigae yemekleri genellikle baharatlıdır ve sıcak ısıtılmış bir taş çanağında servis edilir.


4. Jjim ve Jorim (kısık ateşte et veya balık):

[Resim: 30467109.jpg]

Jjim ve Jorim başlığındakiler benzer yemeklerdir. Et ve balık yemekleri sebzelerle hazırlanır ve soya fasulyesi sosunda ıslatılır. Daha sonra malzemeleri kısık ateşte pişirilir.


5. Namul (sebze veya yeşillik):

[Resim: 42597878.jpg]

Namul çeşitleri kızartılmış veya haşlanmış sebzelerden ve yeşilliklerden oluşur. Daha sonra tuz, soya sosu, susam tuzu, susam yağı, sarımsak, soğan ve diğer malzemelerle karıştırılır.


6. Jeotgal (tuzlanmış deniz ürünleri):

[Resim: 71817044.jpg]

Jeotgal türleri balık, kabuklu deniz ürünleri, karides, istiridye, balık yumurtası, bağırsaklar ve diğer malzemelerden oluşur ve oldukça tuzludur.


7. Gui (ızgarada pişirilen yemekler):

[Resim: 11295648.jpg]

Terbiye edilmiş balık veya etin mangal ateşinde pişirilen haliyle yapılan yemeklere Gui denir. En çok sevilen Gui yiyecekleri, bulgogi ve galbi gibi et yemekleridir. Ancak bu yöntemle pişirilen birçok balık yemeği de mevcuttur.


8. Jeon (tavada yapılan yemekler):

[Resim: 90461796.jpg]

Jeon Kore pankeklerine verilen isimdir. Mantarlar, kabak, kuru balık taneleri, istiridye, kırmızı biber, et ve diğer malzemeler karabiber ve tuz ile karıştırılır, un ve yumurta eklenir ve daha sonra yağda pişirilir.


Çeviri: belçim
Düzeltmeler: FiLiZz53
#2
ENGLISH

Types of Korean Food

Visitors to Korea will discover a wide array of unique and delicious Korean food.
Korea was once a primarily agricultural nation, and since ancient times rice has been cultivated as Koreans' staple food. These days Korean food also contains a large variety of meat and fish dishes along with wild greens and vegetables. Various preserved Korean food, such as kimchi (fermented spicy cabbage), jeotgal (seafood fermented in salt) and doenjang (fermented soy bean paste) are particularly popular due to their distinctive flavor and high nutritional value.

In Korean food all the dishes are served at the same time. A typical meal normally includes rice, soup, and several side dishes. Traditionally, lower classes had three side dishes, while royal families would have twelve.

Food is a very important part of Korea culture, and Koreans pay great attention to the way in which food is served.



1. Bap (steamed rice) and Juk (porridge):

Boiled rice is the staple food for Koreans, it is eaten with almost every meal. Korean rice is often combined with beans, chestnuts, sorghum, red beans, barley or other cereals for added flavor and nutrition. Juk (porridge) is a light meal, which is highly nutritious.
Juk is often made with rice, to which abalone, ginseng, pine nuts, vegetables, chicken, or bean sprouts can be added.


2. Guk (soup):


Korean meals traditionally consist of a soup served with rice. The soup can be made from vegetables, meat, fish, shellfish or seaweed.


3. Jjigae (stew):


Jjigae is similar to guk but is thicker and has a stronger taste. Jjigae is usually spicy and served piping hot in a heated stone bowl.


4. Jjim and Jorim (simmered meat or fish):

Jjim and jorim are similar dishes. Meat and fish are prepared with vegetables and soaked in soy bean sauce. The ingredients are then slowly boiled over a low heat.


5. Namul (vegetables or wild greens):

Namul consists of vegetables of wild greens, which have been slightly boiled or fried, and mixed with salt, soy sauce, sesame salt, sesame oil, garlic, onions, and other spices.


6. Jeotgal (seafood fermented in salt):

Jeotgal is a very salty food made from fish, shellfish, shrimp, oysters, fish roe, intestines and other ingredients.


7. Gui (broiled/barbecued dishes):

Gui is when marinated fish or meat are barbecued over a charcoal fire. The most popular gui dishes are meats, such as bulgogi and galbi, however, there are also many fish dishes which are cooked this way.


8. Jeon (pan-fried dishes):

Jeon is a kind of Korean pancake. Mushrooms, pumpkin, slices of dried fish, oysters, unripened red peppers, meat, or other ingredients are mixed with salt and black pepper, dipped in flour and egg and then fried in oil.


Source: visitkorea

When you feel you've lost it all
When you don't know who's your friend or foe
You wonder why you're so alone
Worry ends when faith begins.


#3
Paylaşım için teşekkürler Belçim. Ah ne zaman tadacağım bu yemeklerden. Abaza
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
#4
Korenin tarimasal bir nufus olmasi aslinda avantajli olabilir,yemeklerin ayni anda servis edilisi ve ne sekilde edildigi önemli Korede bu benim hosuma gidiyor..Özellikle pilavin degisik lezzetlerle servis edilisi güzel Smile
Güzel bir tanitim olmus Alkis Alkis
#5
Bilgi için tesekkürler. Biggrin Zaten karnim aç çok güzel görünüyolarBiggrinAbaza
#6
Özellikle bazi türleri Saraydaki Mücevher'den çok iyi taniyoruz Smile Güveç,sebze-yesillik ve deniz ürünleri ile yapilan ürünler hemen gözüme çarpti bu yüzden Smile Kore bence mutfak kültürü olarak da oldukça gelismis.Hemen hemen her türde mevcut yemekleri var.Çesitlilik bakimindan bizim mutfagimiza da benzemiyor degil Smile Bizler daha çok tuz ve seker kullanirken onlar bu oranlari en aza indirmis bulunmaktalar ve bende az seker ve tuz kullanan biri olarak damak tatlarini begenecegimi umuyorum Smile Tanitim için herkese tesekkürler Onay
www
#7
Eline saglik Nuray hanim, tanitim için tesekkürler Smile
#8
Paylasim için tesekkürlerSmile
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
#9
Detayli paylasimlariniz için çok tesekkürler.

Song Il-Gook Fan Club

^Efsane Prens^
^Denizler İmparatoru Fan Club^
^The Kingdom of the Winds Fan Club^


Korea-Fans FAN CLUB

#10
Kore'de pirinç ve soya filizi çok tüketiliyor. Bilgilendirme için çok teşekkürler.
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID

K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi