Yorumları: 10,327
Konuları: 1,150
Kayıt Tarihi: 18-02-2012
Teşekkür Puanı:
468
21-04-2013, Saat: 18:55
(Son Düzenleme: 29-12-2015, Saat: 20:23, Düzenleyen: 90_ Aslı.)
Tteokbokki / 떡볶이
Tteokbokki, ayrıca ddeokbokki, topokki ya da dukboki olarak da bilinir, sokak satıcılarından ya da pojangmachadan satın alınan popüler bir Kore atıştırmalık yiyeceğidir. Başlangıçta tteok jjim olarak adlandırılan ttekbokki, dilimlenmiş pirinç keki, et, yumurta ve sos ile kavrulan bir yiyecektir.
Çeşitleri
Günümüz tteokbokkisinin ilk çeşidi olan tteok jjim, ilk kez Kore saray mutfağının bir parçası olmuştur. Tteokbokkinin bu türü, su içinde Garaetteok, et, sebze, yumurta ve sosların karıştırılması ve daha sonra gingko fındığı ve ceviz ile süslenmesiyle meydana gelmiştir. Gungjung tteokbokki olarak bilinen orijinal formu tteokbokki, kraliyet sarayında servis edilen bir yemekti ve gurme mutfağını temsil eden bir örnek olmuştur. Orijinal tteokbokki, et, mung fasulyesi filizi, yeşil soğan, shiitake mantarı, havuç gibi malzemelerle karıştırılmış ve soya sosu ile çeşnilendirilmiş tavada kızartılan garaetteoktan (silindir şeklindeki tteok) oluşmaktadır.
**English**
Tteokbokki, also known as ddeokbokki, topokki or dukboki, is a popular Korean snack food which is commonly purchased from street vendors or pojangmacha. Originally it was called tteok jjim (떡찜), and was a braised dish of sliced rice cake, meat, eggs, and seasoning.
Varieties
Tteok jjim, an early variant of modern tteokbokki, was once a part of Korean royal court cuisine. This type of tteokbokki was made by boiling Garaetteok, meat, vegetables, eggs, and seasonings in water, and then serving it topped with ginkgo nuts and walnuts. In its original form, tteokbokki, which was then known as gungjung tteokbokki, was a dish served in the royal court and regarded as a representative example of haute cuisine. The original tteokbokki was a stir-fried dish consisting of garaetteok (가래떡, cylinder-shaped tteok) combined with a variety of ingredients, such as beef, mung bean sprouts, green onions, shiitake mushrooms, carrots, and onions, and seasoned with soy sauce.
Kaynak / Source
Yorumları: 10,327
Konuları: 1,150
Kayıt Tarihi: 18-02-2012
Teşekkür Puanı:
468
21-04-2013, Saat: 18:55
(Son Düzenleme: 29-12-2015, Saat: 20:43, Düzenleyen: 90_ Aslı.)
Ana Malzemeler
2 bardak (15) yapışkan pirinç keki çubukları
2 adet kızarmış balık keki
1 bardak lahana
⅔ soğan
½ havuç
1 adet yeşil soğan
Et Suyu Malzemeleri
2½ bardak su
6 adet su yosunu (1×2 Inç)
1 adet kurutulmuş hamsi paketi (İsteğe bağlı)
Sos Malzemeleri
3 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı biber tozu
2 yemek kaşığı mısır şurubu
½ yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı soya sosu
½ yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
Biraz susam tohumu (Süslemek için)
Yapılışı
1. Çeyrek inçlik parçalar halinde soğanları dilimleyin. Yarım bardak olacak şekilde havuçları çaprazlama doğrayın. Bir adet yeşil soğanı yarım inçlik parçalar halinde doğrayın. 2/3 bardak olacak şekilde lahanayı çeyrek parçalara ayırın.
![[Resim: jMqFu0.png]](http://img910.imageshack.us/img910/4535/jMqFu0.png)
2. Et suyunu yapmak için 2 ½ bardak suyu, 6 adet yosunu, 2 adet balık kekini ve 1 adet kurutulmuş hamsi paketini 10 dakika birlikte kaynatın. Kurutulmuş hamsi paketi isteğe bağlıdır.
3. Et suyundan yosunu, balık kekini ve hamsi paketini çıkartın. Daha sonrası için balık kekini saklayın ve yosun ile hamsi paketini atın.
4. 2 inçlik parçalar halinde yapışkan pirinç kekini ve balık kekini kesin.
5. Et suyuna, 3 yemek kaşığı kırmızı biber salçasını, 1 yemek kaşığı kırmızı biber tozunu, 2 yemek kaşığı mısır şurubunu, ½ yemek kaşığı şekeri, 1 yemek kaşığı soya sosunu ve ½ yemek kaşığı kıyılmış sarımsağı ekleyin. Zevkinize bağlı olarak şeker ya da kırmızı biber salçası miktarını değiştirerek tteokbokkinizi daha tatlı ya da daha acı yapabilirsiniz. Çok fazla baharatlı yiyemiyorsanız, kırmızı biber tozunu eklemeyin. Mısır şurubu yerine şeker kullanabilirsiniz. Orta yükseklikteki ateşte 5 dakika boyunca pişirin.
6. Et suyuna, pirinç keklerini, havucu, soğanı ve lahanayı ilave edin.
7. Pirinç kekleri yumuşayana kadar orta yükseklikteki ateşte 5 dakika boyunca karışımı pişirin.
8. Balık keklerini ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
9. Yeşil soğanı ekleyin, birkaç dakika daha pişirin ve sonra ocağın altını kapatın.
10. Servis etmek için tteokbokkinin üzerine biraz susam tohumu serpin.
Yorumları: 10,327
Konuları: 1,150
Kayıt Tarihi: 18-02-2012
Teşekkür Puanı:
468
21-04-2013, Saat: 18:56
(Son Düzenleme: 29-12-2015, Saat: 20:55, Düzenleyen: 90_ Aslı.)
Main Ingredients
2 Cups (15) Sticky Rice Cake Sticks
2 Fried Fish Cakes
1 Cup Cabbage
⅔ Cup Onion
½ Cup Carrot
1 Green Onion
Broth Ingredients
2½ Cups Water
6 Pieces Kelp (1×2 Inch)
1 Dried Anchovy Pack (Optional)
Sauce Ingredients
3 Tbsp Red Pepper Paste
1 Tbsp Red Pepper Powder
2 Tbsp Corn Syrup
½ Tbsp Sugar
1 Tbsp Soy Sauce
½ Tbsp Minced Garlic
Some Sesame Seeds (to garnish)
Recipe
1. Slice ½ cup worth of an onion into quarter inch pieces. Cut ½ cup worth of a carrot diagonally. Cut 1 green onion into ½-inch pieces. Cut ⅔ cup worth of cabbage into quarter inch pieces.
2. To make the broth, boil 2½ cups of water, 6 pieces of kelp, 2 pieces of fish cake, and 1 dried anchovy pack together for about 10 minutes. The dried anchovy pack is optional.
3. Remove the kelp, fish cakes, and anchovy pack from the broth. Keep the fish cakes for later and discard the kelp and anchovy pack.
4. Cut the cooked fish cakes and the sticky rice cakes into 2 inch pieces.
5. In the broth, add 3 Tbsp of red pepper paste, 1 Tbsp of red pepper powder, 2 Tbsp of corn syrup, ½ Tbsp of sugar, 1 Tbsp of soy sauce, and ½ Tbsp of minced garlic. Depending on your taste, you can make your tteokbokki sweeter or spicier by changing the amount of sugar or red pepper paste. If you can’t eat too spicy food, skip the red pepper powder. You can use sugar instead of corn syrup. Cook it for 5 minutes on medium-high.
6. Add the rice cakes, carrot, onion, and cabbage into the broth.
7. Cook it for about 5 minutes until the rice cakes become soft on medium-high.
8. Add the fish cakes and cook for 1 more minute.
9. Add the green onion, cook for another minute, and then turn off the heat.
10. Sprinkle some sesame seeds on top of TteokBokKi to serve.
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Kayıt Tarihi: 28-01-2007
Teşekkür Puanı:
873
21-04-2013, Saat: 20:27
(Son Düzenleme: 29-12-2015, Saat: 20:57, Düzenleyen: 90_ Aslı.)
Sunum için teşekkür ederiz...
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
(21-04-2013, Saat: 18:55)esra_kjm yazdı: Tteokbokki / 떡볶이
Tteokbokki, ayrıca ddeokbokki, topokki ya da dukboki olarak da bilinir, sokak satıcılarından ya da pojangmachadan satın alınan popüler bir Kore atıştırmalık yiyeceğidir. Başlangıçta tteok jjim olarak adlandırılan ttekbokki, dilimlenmiş pirinç keki, et, yumurta ve sos ile kavrulan bir yiyecektir.
Çeşitleri
Günümüz tteokbokkisinin ilk çeşidi olan tteok jjim, ilk kez Kore saray mutfağının bir parçası olmuştur. Tteokbokkinin bu türü, su içinde Garaetteok, et, sebze, yumurta ve sosların karıştırılması ve daha sonra gingko fındığı ve ceviz ile süslenmesiyle meydana gelmiştir. Gungjung tteokbokki olarak bilinen orijinal formu tteokbokki, kraliyet sarayında servis edilen bir yemekti ve gurme mutfağını temsil eden bir örnek olmuştur. Orijinal tteokbokki, et, mung fasulyesi filizi, yeşil soğan, shiitake mantarı, havuç gibi malzemelerle karıştırılmış ve soya sosu ile çeşnilendirilmiş tavada kızartılan garaetteoktan (silindir şeklindeki tteok) oluşmaktadır.
**English**
Tteokbokki, also known as ddeokbokki, topokki or dukboki, is a popular Korean snack food which is commonly purchased from street vendors or pojangmacha. Originally it was called tteok jjim (떡찜), and was a braised dish of sliced rice cake, meat, eggs, and seasoning.
Varieties
Tteok jjim, an early variant of modern tteokbokki, was once a part of Korean royal court cuisine. This type of tteokbokki was made by boiling Garaetteok, meat, vegetables, eggs, and seasonings in water, and then serving it topped with ginkgo nuts and walnuts. In its original form, tteokbokki, which was then known as gungjung tteokbokki, was a dish served in the royal court and regarded as a representative example of haute cuisine. The original tteokbokki was a stir-fried dish consisting of garaetteok (가래떡, cylinder-shaped tteok) combined with a variety of ingredients, such as beef, mung bean sprouts, green onions, shiitake mushrooms, carrots, and onions, and seasoned with soy sauce.
Kaynak / Source
Yorumları: 4,216
Konuları: 90
Kayıt Tarihi: 18-08-2008
Teşekkür Puanı:
460
26-06-2013, Saat: 0:38
(Son Düzenleme: 26-06-2013, Saat: 0:40, Düzenleyen: Yüsra JaeJoong.)
Profösörümüzün eşi yapmıştı, gayet güzeldi. ^^
Yorumları: 21,551
Konuları: 834
Kayıt Tarihi: 19-12-2010
Teşekkür Puanı:
576
Tanıtım için teşekkürler.^^
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
Yorumları: 2,949
Konuları: 41
Kayıt Tarihi: 06-12-2011
Teşekkür Puanı:
169
Konu için teşekkürler.
Yorumları: 116
Konuları: 29
Kayıt Tarihi: 28-04-2015
Teşekkür Puanı:
54
29-12-2015, Saat: 21:04
(Son Düzenleme: 29-12-2015, Saat: 21:05, Düzenleyen: 90_ Aslı.)
Yorumları: 3,737
Konuları: 184
Kayıt Tarihi: 21-02-2012
Teşekkür Puanı:
156
Konu için teşekkürler.
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Kayıt Tarihi: 28-01-2007
Teşekkür Puanı:
873
Tteokbokki / 떡볶이
Translate / Çeviri: Esra ZENGİN
Güncelleme için teşekkür ederiz.
>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
|