20-05-2016, Saat: 12:55
Toran-Guk / 토란국
Taro Soup
Taro Çorbası
![[Resim: bb4loj.jpg]](http://i.hizliresim.com/bb4loj.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 1 kilo soyulmuş taro
- Lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş yarım kilo sığır döşü
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bardağın ¼'i kadar perilla tozu
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
- Su
Taro nasıl soyulur:
1) Haşlama için 4-5 bardak su hazırlanır. Taro eklenir ve kapağı kapatılır. 10 dakika orta ateşte pişirilir.
2) Taro süzülür ve soğuk suya sokulur.
3) Bir patates soyucu veya mutfak bıçağı ile soyulur. Soyulmuş taro yıkanır ve süzülür.
4) Her taro, lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir ve bir kap içerisine konur. Bir kenara alınır.
Yapılışı
1) 6 bardak su bir tencerede orta ateşte kaynatılır. Su kaynamaya başladığında sığır eti ve sarımsak eklenir. Kapağı kapatılır ve 10 dakika pişirilir.
2) Kapağı açılır ve soyulmuş taro, balık sosu ve tuz eklenir.Kapağı kapalı olarak bir 20 dakika daha pişirilir.
3) Çorbanın içerisine ince bir süzgeç yerleştirilir. Süzgeçe perilla tozu konur ve bir kaşık ile etrafında karıştırılır; böylece çorba suyu özleşir. Çorba hafif sütlü gibi görünecek ve süzgeçte kalıntı olacaktır. Bir kaşık ile süzgeçteki perilla tozunun üzerine bastırılır ve süzgeç çıkartılır.
4) Yeşil soğan eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Bir dakika daha pişirilir.
5) Pilav, kimchi ve birkaç yan yemek ile sıcak olarak servis edilir. Bu çorba 4 gün boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.
|| English ||
Ingredients (for 4 servings)
- 1 pound peeled taro
- ½ pound beef brisket, cut into bite-sized pieces
- 2 cloves garlic cloves, minced
- 1 tablespoon fish sauce
- 1 teaspoon salt
- ¼ cup perilla seeds powder
- 2 green onions, chopped
- water
How to peel taro:
1) Bring 4 to 5 cups of water to a boil. Add the taro and cover. Cook for 10 minutes over medium high heat.
2) Strain the taro and soak in cold water.
3) Peel with a potato peeler or a kitchen knife. Rinse the peeled taro and strain.
4) Cut each taro into bite size pieces and put them into a bowl. Set aside.
Directions
1) Boil 6 cups of water in a pot over medium high heat. When the water starts boiling, add the beef and garlic. Cover and cook for 10 minutes.
2) Open and add the peeled taro, fish sauce, and salt. Cover and keep cooking for another 20 minutes.
3) Place a fine strainer into the soup. Put the perilla seed powder into the strainer and stir it around with a spoon so it gets absorbed into the broth. The soup will turn a little milky and you’ll have leftover sludge in the strainer. Press the last of the perilla seed powder through the strainer with a spoon and remove.
4) Add the green onion and cover. Cook another minute.
5) Serve hot with rice, kimchi, and a few more side dishes. You can refrigerate this soup for up to 4 days.
Kaynak / Source
Taro Soup
Taro Çorbası
![[Resim: bb4loj.jpg]](http://i.hizliresim.com/bb4loj.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 1 kilo soyulmuş taro
- Lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş yarım kilo sığır döşü
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bardağın ¼'i kadar perilla tozu
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
- Su
Taro nasıl soyulur:
1) Haşlama için 4-5 bardak su hazırlanır. Taro eklenir ve kapağı kapatılır. 10 dakika orta ateşte pişirilir.
2) Taro süzülür ve soğuk suya sokulur.
3) Bir patates soyucu veya mutfak bıçağı ile soyulur. Soyulmuş taro yıkanır ve süzülür.
4) Her taro, lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir ve bir kap içerisine konur. Bir kenara alınır.
Yapılışı
1) 6 bardak su bir tencerede orta ateşte kaynatılır. Su kaynamaya başladığında sığır eti ve sarımsak eklenir. Kapağı kapatılır ve 10 dakika pişirilir.
2) Kapağı açılır ve soyulmuş taro, balık sosu ve tuz eklenir.Kapağı kapalı olarak bir 20 dakika daha pişirilir.
3) Çorbanın içerisine ince bir süzgeç yerleştirilir. Süzgeçe perilla tozu konur ve bir kaşık ile etrafında karıştırılır; böylece çorba suyu özleşir. Çorba hafif sütlü gibi görünecek ve süzgeçte kalıntı olacaktır. Bir kaşık ile süzgeçteki perilla tozunun üzerine bastırılır ve süzgeç çıkartılır.
4) Yeşil soğan eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Bir dakika daha pişirilir.
5) Pilav, kimchi ve birkaç yan yemek ile sıcak olarak servis edilir. Bu çorba 4 gün boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir.
|| English ||
Ingredients (for 4 servings)
- 1 pound peeled taro
- ½ pound beef brisket, cut into bite-sized pieces
- 2 cloves garlic cloves, minced
- 1 tablespoon fish sauce
- 1 teaspoon salt
- ¼ cup perilla seeds powder
- 2 green onions, chopped
- water
How to peel taro:
1) Bring 4 to 5 cups of water to a boil. Add the taro and cover. Cook for 10 minutes over medium high heat.
2) Strain the taro and soak in cold water.
3) Peel with a potato peeler or a kitchen knife. Rinse the peeled taro and strain.
4) Cut each taro into bite size pieces and put them into a bowl. Set aside.
Directions
1) Boil 6 cups of water in a pot over medium high heat. When the water starts boiling, add the beef and garlic. Cover and cook for 10 minutes.
2) Open and add the peeled taro, fish sauce, and salt. Cover and keep cooking for another 20 minutes.
3) Place a fine strainer into the soup. Put the perilla seed powder into the strainer and stir it around with a spoon so it gets absorbed into the broth. The soup will turn a little milky and you’ll have leftover sludge in the strainer. Press the last of the perilla seed powder through the strainer with a spoon and remove.
4) Add the green onion and cover. Cook another minute.
5) Serve hot with rice, kimchi, and a few more side dishes. You can refrigerate this soup for up to 4 days.
Kaynak / Source