02-05-2016, Saat: 14:12
Tofu Kimchi (Dubu Gimchi) / 두부 김치
![[Resim: o3va5m.jpg]](http://i.hizliresim.com/o3va5m.jpg)
4 Kişilik
Ana Malzemeler
- 1 paket yumuşak tofu (16 ons)
- Yarım kase soğan
- 3 adet yeşil soğan
- Yarım yemek kaşığı kırmızı acı biber (arzuya göre)
- Yarım yemek kaşığı yeşil acı biber (arzuya göre)
- Yarım yemek kaşığı susam (süslemek için)
Et Malzemeleri
- 2 kase domuz eti
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı yemek şarabı (veya su)
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- 2 tutam karabiber
- 2 tutam tuz (arzuya göre)
- 1 tutam toz zencefil
Kimchi Malzemeleri
- 2 kase ,iyi mayalanmış, Kimchi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı susam yağı
Yapılışı
1) Yaklaşık iki kase kadar domuz eti hazırlanır. Bu tarifte yağsız et kullanımı tercih edilmiştir fakat domuz etinin herhangi bir parçası da kullanılabilmektedir. Ayrıca domuz eti yerine başka bir et türü de kullanılabilmektedir. Vejetaryenler et kullanmayabilirler.
2) Et lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir.
3) Yarım kase kadar soğan, ¼ inçlik parçalar halinde kesilir. 3 adet yeşil soğan, ½ inçlik parçalar halinde kesilir. Yarım kaşık kadar olacak kırmızı ve yeşil biberlerin her biri, ½ inçlik parçalar halinde kesilir.
4) Et için hazırlanan tüm malzemeler bir kap içerisinde bir araya getirilir: 2 kase domuz eti, 2 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı acı toz biber, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı yemek şarabı (veya su), 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak, 2 tutam karabiber, 2 tutam tuz ve 1 tutam toz zencefil.
5) Üzeri örtülür ve 15 dakika boyunca marine edilir.
6) 2 kase kadar ,iyi mayalanmış, kimchi hazırlanır. Bu tarif için en önemli malzeme, güzel bir lezzete sahip olan kimchi'dir.
7) Kimchi, 1 inçlik parçalar halinde kesilir.
8) Kimchi için hazırlanan tüm malzemeler bir kap içerisinde bir araya getirilir: 2 kase -iyi mayalanmış- kimchi, 1 tatlı şeker ve yarım tatlı kaşığı susam yağı.
9) Marine edilmiş et, ısıtılmış bir tavaya alınır.Orta ateşte, 3 dakika veya et pembeleşinceye dek kızartılır.
10) Kimchi tavaya eklenerek, aynı ısıda dakika daha kızartılır. Altı yanmaması için arada karıştırılır.
11) Et ve kimchi pişirilirken, 1 paket tofu hazır edilir. Bu tarif için tofu hazırlanışının farklı yolları/yöntemleri bulunmaktadır. Biraz yağ ile bir tavada kızartılabilir veya kızartılmadan önce biraz un ve yumurta karışımı ile kaplanabilir. Ayrıca biraz haşlanabilir.
12) Bu tarifte tofu haşlanmakta ve yumuşak tercih edilmektedir. Tofu bir dakika kadar, kaynayan suda ve yüksek ateşte haşlanır. Tofu sade yenmek isteniyorsa bu adım atlanabilir.
13) 4 dakika sonra yeşil soğan ve acı biber ilave edilir.Bir dakika daha kızartılır ve altı kapatılır.
14) Servis edilmeden önce üzerine yarım yemek kaşığı kadar susam serpilir.
15) Haşlanmış yumuşak tofu yarı yarıya kesilir ve ¼ inçlik dilimler halinde kesilir.
16) Yenileceği zaman, tofu parçaları tabağa yerleştirilir ve üzerine et ve kimchi konulur.
=English=
Yield: 4 Servings
Main Ingredients
- 1 Pack Soft Tofu (16 oz)
- ½ Cup Onion
- 3 Green Onions
- ½ Tbsp Red Hot Pepper (Optional)
- ½ Tbsp Green Hot Pepper (Optional)
- ½ Tbsp Sesame Seeds (Garnish)
Pork Ingredients
- 2 Cups Pork (1 lb)
- 2 Tbsp Hot Pepper Paste
- 1 Tbsp Hot Pepper Powder
- 1 Tbsp Sugar
- 1 Tbsp Soy Sauce
- 1 Tbsp Cooking Wine (or Water)
- 1 Tbsp Garlic, Minced
- 2 Pinches Black Pepper
- 2 Pinches Salt (Optional)
- 1 Pinch Ginger Powder
Kimchi Ingredients
- 2 Cups Well Fermented Kimchi (1 lb)
- 1 tsp Sugar
- ½ Tbsp Sesame Oil
Directions
1) Obtain about 2 cups (1 lb) of pork. I like my meat lean; however, you can get any cut of pork that you like. You can also replace the pork with a different kind of meat. If you are a vegetarian, just skip the meat.
2) Cut the pork into bite-sized pieces.
3) Cut ½ cup worth of an onion into ¼ inch pieces. Cut 3 green onions into ½ inch pieces. Cut ½ Tbsp worth each of a red and a green hot pepper into ½ inch pieces.
4) Mix all the ingredients for the pork in a mixing bowl: 2 cups pork (1 lb), 2 Tbsp hot pepper paste, 1 Tbsp hot pepper powder, 1 Tbsp sugar, 1 Tbsp soy sauce, 1 Tbsp cooking wine (or water), 1 Tbsp minced garlic, 2 pinches of black pepper, 2 pinches of salt (optional), and 1 pinch of ginger powder.
5) Cover it with a plastic wrap and marinate it for at least 15 minutes.
6) Obtain about 2 cups (1 lb) of well fermented kimchi. The most important ingredient for this dish is well flavored kimchi.
7) Cut the kimchi into 1 inch pieces.
8) Mix all the ingredients for the kimchi in a small mixing bowl: 2 cups of well fermented kimchi (1 lb), 1 tsp sugar, and ½ Tbsp sesame oil.
9) After marinating the pork, add it to a heated pan. Fry for about 3 minutes on medium-high, or until the pork is no longer pink.
10) Add the kimchi to the pan and fry for another 4 minutes at the same temperature. Occasionally stir it so that it will not burn to the bottom.
11) While the pork and kimchi is cooking, obtain 1 pack (16 oz) of tofu. There are different ways to serve tofu for this dish. You can fry firm tofu on a pan with little bit of oil, or you can cover the tofu with some flour or egg mixture before frying. You can also just boil some soft tofu.
12) I like my tofu boiled instead of fried. I prefer to use soft tofu in this case. So I cooked the tofu in boiling water for about a minute on high. If your tofu was made for just eating, without cooking, you can skip this step.
13) After 4 minutes, add the green onions and hot peppers. Fry one more minute and then turn off the heat.
14) Sprinkle about ½ Tbsp of sesame seeds on top before serving.
15) Cut the cooked tofu in half and then into about ¼ inch slices.
16) When you eat it, place one piece of tofu on a plate and put a piece of pork and kimchi on top.
Kaynak / Source
![[Resim: o3va5m.jpg]](http://i.hizliresim.com/o3va5m.jpg)
4 Kişilik
Ana Malzemeler
- 1 paket yumuşak tofu (16 ons)
- Yarım kase soğan
- 3 adet yeşil soğan
- Yarım yemek kaşığı kırmızı acı biber (arzuya göre)
- Yarım yemek kaşığı yeşil acı biber (arzuya göre)
- Yarım yemek kaşığı susam (süslemek için)
Et Malzemeleri
- 2 kase domuz eti
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı yemek şarabı (veya su)
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- 2 tutam karabiber
- 2 tutam tuz (arzuya göre)
- 1 tutam toz zencefil
Kimchi Malzemeleri
- 2 kase ,iyi mayalanmış, Kimchi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı susam yağı
Yapılışı
1) Yaklaşık iki kase kadar domuz eti hazırlanır. Bu tarifte yağsız et kullanımı tercih edilmiştir fakat domuz etinin herhangi bir parçası da kullanılabilmektedir. Ayrıca domuz eti yerine başka bir et türü de kullanılabilmektedir. Vejetaryenler et kullanmayabilirler.
2) Et lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir.
3) Yarım kase kadar soğan, ¼ inçlik parçalar halinde kesilir. 3 adet yeşil soğan, ½ inçlik parçalar halinde kesilir. Yarım kaşık kadar olacak kırmızı ve yeşil biberlerin her biri, ½ inçlik parçalar halinde kesilir.
4) Et için hazırlanan tüm malzemeler bir kap içerisinde bir araya getirilir: 2 kase domuz eti, 2 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı acı toz biber, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı yemek şarabı (veya su), 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak, 2 tutam karabiber, 2 tutam tuz ve 1 tutam toz zencefil.
5) Üzeri örtülür ve 15 dakika boyunca marine edilir.
6) 2 kase kadar ,iyi mayalanmış, kimchi hazırlanır. Bu tarif için en önemli malzeme, güzel bir lezzete sahip olan kimchi'dir.
7) Kimchi, 1 inçlik parçalar halinde kesilir.
8) Kimchi için hazırlanan tüm malzemeler bir kap içerisinde bir araya getirilir: 2 kase -iyi mayalanmış- kimchi, 1 tatlı şeker ve yarım tatlı kaşığı susam yağı.
9) Marine edilmiş et, ısıtılmış bir tavaya alınır.Orta ateşte, 3 dakika veya et pembeleşinceye dek kızartılır.
10) Kimchi tavaya eklenerek, aynı ısıda dakika daha kızartılır. Altı yanmaması için arada karıştırılır.
11) Et ve kimchi pişirilirken, 1 paket tofu hazır edilir. Bu tarif için tofu hazırlanışının farklı yolları/yöntemleri bulunmaktadır. Biraz yağ ile bir tavada kızartılabilir veya kızartılmadan önce biraz un ve yumurta karışımı ile kaplanabilir. Ayrıca biraz haşlanabilir.
12) Bu tarifte tofu haşlanmakta ve yumuşak tercih edilmektedir. Tofu bir dakika kadar, kaynayan suda ve yüksek ateşte haşlanır. Tofu sade yenmek isteniyorsa bu adım atlanabilir.
13) 4 dakika sonra yeşil soğan ve acı biber ilave edilir.Bir dakika daha kızartılır ve altı kapatılır.
14) Servis edilmeden önce üzerine yarım yemek kaşığı kadar susam serpilir.
15) Haşlanmış yumuşak tofu yarı yarıya kesilir ve ¼ inçlik dilimler halinde kesilir.
16) Yenileceği zaman, tofu parçaları tabağa yerleştirilir ve üzerine et ve kimchi konulur.
=English=
Yield: 4 Servings
Main Ingredients
- 1 Pack Soft Tofu (16 oz)
- ½ Cup Onion
- 3 Green Onions
- ½ Tbsp Red Hot Pepper (Optional)
- ½ Tbsp Green Hot Pepper (Optional)
- ½ Tbsp Sesame Seeds (Garnish)
Pork Ingredients
- 2 Cups Pork (1 lb)
- 2 Tbsp Hot Pepper Paste
- 1 Tbsp Hot Pepper Powder
- 1 Tbsp Sugar
- 1 Tbsp Soy Sauce
- 1 Tbsp Cooking Wine (or Water)
- 1 Tbsp Garlic, Minced
- 2 Pinches Black Pepper
- 2 Pinches Salt (Optional)
- 1 Pinch Ginger Powder
Kimchi Ingredients
- 2 Cups Well Fermented Kimchi (1 lb)
- 1 tsp Sugar
- ½ Tbsp Sesame Oil
Directions
1) Obtain about 2 cups (1 lb) of pork. I like my meat lean; however, you can get any cut of pork that you like. You can also replace the pork with a different kind of meat. If you are a vegetarian, just skip the meat.
2) Cut the pork into bite-sized pieces.
3) Cut ½ cup worth of an onion into ¼ inch pieces. Cut 3 green onions into ½ inch pieces. Cut ½ Tbsp worth each of a red and a green hot pepper into ½ inch pieces.
4) Mix all the ingredients for the pork in a mixing bowl: 2 cups pork (1 lb), 2 Tbsp hot pepper paste, 1 Tbsp hot pepper powder, 1 Tbsp sugar, 1 Tbsp soy sauce, 1 Tbsp cooking wine (or water), 1 Tbsp minced garlic, 2 pinches of black pepper, 2 pinches of salt (optional), and 1 pinch of ginger powder.
5) Cover it with a plastic wrap and marinate it for at least 15 minutes.
6) Obtain about 2 cups (1 lb) of well fermented kimchi. The most important ingredient for this dish is well flavored kimchi.
7) Cut the kimchi into 1 inch pieces.
8) Mix all the ingredients for the kimchi in a small mixing bowl: 2 cups of well fermented kimchi (1 lb), 1 tsp sugar, and ½ Tbsp sesame oil.
9) After marinating the pork, add it to a heated pan. Fry for about 3 minutes on medium-high, or until the pork is no longer pink.
10) Add the kimchi to the pan and fry for another 4 minutes at the same temperature. Occasionally stir it so that it will not burn to the bottom.
11) While the pork and kimchi is cooking, obtain 1 pack (16 oz) of tofu. There are different ways to serve tofu for this dish. You can fry firm tofu on a pan with little bit of oil, or you can cover the tofu with some flour or egg mixture before frying. You can also just boil some soft tofu.
12) I like my tofu boiled instead of fried. I prefer to use soft tofu in this case. So I cooked the tofu in boiling water for about a minute on high. If your tofu was made for just eating, without cooking, you can skip this step.
13) After 4 minutes, add the green onions and hot peppers. Fry one more minute and then turn off the heat.
14) Sprinkle about ½ Tbsp of sesame seeds on top before serving.
15) Cut the cooked tofu in half and then into about ¼ inch slices.
16) When you eat it, place one piece of tofu on a plate and put a piece of pork and kimchi on top.
Kaynak / Source