18-01-2017, Saat: 20:14
Three Colored Fried Lotus Root Pancakes
![[Resim: Anb0Dz.jpg]](http://i.hizliresim.com/Anb0Dz.jpg)
Malzemeler
400g lotus kökü (soyulmuş)
5g yeşil çay tozu
5g gardenya meyve tozu
5g dut tozu
1 fincan Kore unu (woorimil)
3 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
1 fincan su
Deniz tuzu
Yapılışı
1. Lotus kökünü iyice yıkayın ve ¼ inç (0,5 cm) genişliğinde dilimlere kesin. Deniz tuzu ile kaynatılmış kaynar suya lotus kökü dilimlerini atın. Lotus köklerini az pişmiş halde kaynar sudan çıkarın ve bir kenara koyun.
2. Küçük kaseler içerisindeki yeşil çay, gardenya ve dut tozlarına ayrı ayrı su ekleyin ve topaklar yok olana kadar karıştırın.
3. Üç kase arasında un ve ince tuzu paylaştırın ve üç tane kalın hamur hazırlamak için karıştırın.
4. Kızartma tavasını veya normal bir tavayı yağ ile kaplayın. Servis yapmadan önce, lotus kökü dilimlerini 3 ayrı renkle renklendirilmiş hamurlarla kaplayın ve her iki tarafı da kahve rengine dönünceye kadar kızartın.
English
Ingredients
400g lotus root (peeled)
5g green tea powder
5g gardenia fruit powder
5g mulberry powder
1 cup Korean flour (woorimil)
3 tablespoons grape seed oil
1 teaspoon fine salt
1 cup water
Dash of sea salt
Instructions
1. Wash the lotus root thoroughly and cut into ¼ inch (0.5cm) wide slices. The lotus root slices in boiling water seasoned with sea salt. Remove the lotus roots from the boiling water when they are still slightly undercooked. Set aside.
2. Add water separately to the green tea, gardenia fruit and mulberry powder in small bowls and mix until no clumps are present.
3. Divide the flour and fine salt between the three bowls from Step 1 and mix to prepare three thick batters.
4. Coat a heated frying pan or skillet with oil. Coat the lotus root pieces with one of the three colored batters and pan-fry until golden brown on both sides before serving.
Kaynak / Source
![[Resim: Anb0Dz.jpg]](http://i.hizliresim.com/Anb0Dz.jpg)
Malzemeler
400g lotus kökü (soyulmuş)
5g yeşil çay tozu
5g gardenya meyve tozu
5g dut tozu
1 fincan Kore unu (woorimil)
3 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
1 fincan su
Deniz tuzu
Yapılışı
1. Lotus kökünü iyice yıkayın ve ¼ inç (0,5 cm) genişliğinde dilimlere kesin. Deniz tuzu ile kaynatılmış kaynar suya lotus kökü dilimlerini atın. Lotus köklerini az pişmiş halde kaynar sudan çıkarın ve bir kenara koyun.
2. Küçük kaseler içerisindeki yeşil çay, gardenya ve dut tozlarına ayrı ayrı su ekleyin ve topaklar yok olana kadar karıştırın.
3. Üç kase arasında un ve ince tuzu paylaştırın ve üç tane kalın hamur hazırlamak için karıştırın.
4. Kızartma tavasını veya normal bir tavayı yağ ile kaplayın. Servis yapmadan önce, lotus kökü dilimlerini 3 ayrı renkle renklendirilmiş hamurlarla kaplayın ve her iki tarafı da kahve rengine dönünceye kadar kızartın.
English
Ingredients
400g lotus root (peeled)
5g green tea powder
5g gardenia fruit powder
5g mulberry powder
1 cup Korean flour (woorimil)
3 tablespoons grape seed oil
1 teaspoon fine salt
1 cup water
Dash of sea salt
Instructions
1. Wash the lotus root thoroughly and cut into ¼ inch (0.5cm) wide slices. The lotus root slices in boiling water seasoned with sea salt. Remove the lotus roots from the boiling water when they are still slightly undercooked. Set aside.
2. Add water separately to the green tea, gardenia fruit and mulberry powder in small bowls and mix until no clumps are present.
3. Divide the flour and fine salt between the three bowls from Step 1 and mix to prepare three thick batters.
4. Coat a heated frying pan or skillet with oil. Coat the lotus root pieces with one of the three colored batters and pan-fry until golden brown on both sides before serving.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)