Tangpyeongchae / 탕평채
![[Resim: 9o0jO5.jpg]](http://i.hizliresim.com/9o0jO5.jpg)
Tangpyeongchae, Kore Saray Mutfağının bir parçasıdır. Julienned nokdumuk, mung bean lahanası, watercress ( Su teresi ), tavada kızarmış dana eti, ince rendelenmiş kırmızı biber ve Gim karıştırılarak yapılır. Tangpyeongchae'nin yanına terbiye edilerek Ganjang sosu da eklenir. Bu sosun içinde ise; sirke , şeker, susam ve susam yağı bulunur. Bu yemek genellikle ilkbahar ve yaz aylarında yenir.
Malzemeler
100g sığır eti, 100g suteresi, 100g mungbean lahanası, 1 yumurta, kurutulmuş laver, rendelenmiş kırmızı biber.
Et için sosun baharatı: 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı şeker, yeşil soğan, 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak, 1 çay kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı karabiber.
Baharatlar: 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker.
Hazırlanışı
1) 0.7x0.7cm boyutunda mungbean lahanasını şeritler halinde kesip kaynar suya atıp kavurun, üstüne biraz nişasta atın.
2) İnce şeritler halinde kesilen eti baharatlayın. Sonra tavaya dizin.
3) Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Tavada şerit biçiminde olacak şekilde dökün.
4) Su teresini yıkayın ve düzgün bir hale getirin. Kaynar suya tuz ekleyin ve su terelerini 5cm uzunluğunda keserek ekleyin.
5) Diri laverleri, rosto yapın ve ezin.
6) Mungbean lahanasını kaynar suda karıştırın.
7) Soya ile hazırlanmış sosa, sirke ve şeker ekleyin. Bir tabak üzerine koyun ve yumurta şeritlerini, rendelenmiş kırmızı biber ile toplayın.
English
Tangpyeongchae is a Korean dish that was part of the Korean royal court cuisine. It is made by mixing julienned nokdumuk, mung bean sprouts, watercress, stir-fried shredded beef, thinly shredded red pepper and lightly broiled gim. Tangpyeongchae is seasoned with a sauce made with ganjang, vinegar, sugar, sesame seeds and sesame oil. The dish is most often eaten in late spring and summer.
Ingredients
1 mungbean starch jelly, rounded beef 100g, watercress 100g, mungbean sprouts 100g, 1 egg, 1 sheet of dried laver, shredded red pepper.
Beef seasonings: soy sauce 1 Tbsp, sugar Tbsp, chopped green onions 2 tsp, chopped garlic 1 tsp, sesame oil 1 tsp, crushed sesame seeds 1 tsp, black pepper
Seasonings: soy sauce 1Tbsp, vinegar 1Tbsp, sugar 1 tsp
Directions
1) Cut the mungbean starch jelly into 0.7x0.7cm -size strips, and parboil in boiling water
2) Cut the beaf into thin strips; season with beef seasonings. Then stir-fry and cool.
3) Separate the egg into yolk and white, pan-fry to make egg sheets, and cut them into strips.
4) Wash and trim the watercress. Parboil in boilng salt water and cut to 5cm length.
5) Roast and crush the dried laver.
6) Trim the mungbean sprouts, and parboil in boiling water.
7) Season the prepared ingredients with soy sauce, vinegar, and sugar. Put them on a plate, and top with egg strips and shredded red peppers
![[Resim: 9o0jO5.jpg]](http://i.hizliresim.com/9o0jO5.jpg)
Tangpyeongchae, Kore Saray Mutfağının bir parçasıdır. Julienned nokdumuk, mung bean lahanası, watercress ( Su teresi ), tavada kızarmış dana eti, ince rendelenmiş kırmızı biber ve Gim karıştırılarak yapılır. Tangpyeongchae'nin yanına terbiye edilerek Ganjang sosu da eklenir. Bu sosun içinde ise; sirke , şeker, susam ve susam yağı bulunur. Bu yemek genellikle ilkbahar ve yaz aylarında yenir.
Malzemeler
100g sığır eti, 100g suteresi, 100g mungbean lahanası, 1 yumurta, kurutulmuş laver, rendelenmiş kırmızı biber.
Et için sosun baharatı: 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı şeker, yeşil soğan, 2 çay kaşığı kıyılmış sarımsak, 1 çay kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı karabiber.
Baharatlar: 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker.
Hazırlanışı
1) 0.7x0.7cm boyutunda mungbean lahanasını şeritler halinde kesip kaynar suya atıp kavurun, üstüne biraz nişasta atın.
2) İnce şeritler halinde kesilen eti baharatlayın. Sonra tavaya dizin.
3) Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Tavada şerit biçiminde olacak şekilde dökün.
4) Su teresini yıkayın ve düzgün bir hale getirin. Kaynar suya tuz ekleyin ve su terelerini 5cm uzunluğunda keserek ekleyin.
5) Diri laverleri, rosto yapın ve ezin.
6) Mungbean lahanasını kaynar suda karıştırın.
7) Soya ile hazırlanmış sosa, sirke ve şeker ekleyin. Bir tabak üzerine koyun ve yumurta şeritlerini, rendelenmiş kırmızı biber ile toplayın.
English
Tangpyeongchae is a Korean dish that was part of the Korean royal court cuisine. It is made by mixing julienned nokdumuk, mung bean sprouts, watercress, stir-fried shredded beef, thinly shredded red pepper and lightly broiled gim. Tangpyeongchae is seasoned with a sauce made with ganjang, vinegar, sugar, sesame seeds and sesame oil. The dish is most often eaten in late spring and summer.
Ingredients
1 mungbean starch jelly, rounded beef 100g, watercress 100g, mungbean sprouts 100g, 1 egg, 1 sheet of dried laver, shredded red pepper.
Beef seasonings: soy sauce 1 Tbsp, sugar Tbsp, chopped green onions 2 tsp, chopped garlic 1 tsp, sesame oil 1 tsp, crushed sesame seeds 1 tsp, black pepper
Seasonings: soy sauce 1Tbsp, vinegar 1Tbsp, sugar 1 tsp
Directions
1) Cut the mungbean starch jelly into 0.7x0.7cm -size strips, and parboil in boiling water
2) Cut the beaf into thin strips; season with beef seasonings. Then stir-fry and cool.
3) Separate the egg into yolk and white, pan-fry to make egg sheets, and cut them into strips.
4) Wash and trim the watercress. Parboil in boilng salt water and cut to 5cm length.
5) Roast and crush the dried laver.
6) Trim the mungbean sprouts, and parboil in boiling water.
7) Season the prepared ingredients with soy sauce, vinegar, and sugar. Put them on a plate, and top with egg strips and shredded red peppers