yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Table Settings for Korean Food
#1
Table Settings for Korean Food

[Resim: orGmNk.jpg]

Geleneksel Masa Düzeni

Geleneksel Kore masa düzeninde, tüm yemekler açık bir mesafe düzeni ile bir masada aynı anda servis edilir. Masa düzeni temel olarak bir kişi içindir. Masa düzenlemesi; ana yemek olarak pilav ile bap-sang (normal yemek sofrası) , juk-sang (lapa sofrası), myeon-sang (noodle sofrası), juan-sang (içki sofrası), dagwa-sang (aperatif sofrası) ve gyoja-sang (büyük yemek sofrası) olarak sınıflandırılmaktadır.

1) Yemek Masası Düzeni
Sıradan bir yemek masası düzeninde ana yemek olarak pilav sunulmaktadır. Banchan (garnitür/salatata), malzemelere/içeriğe, renklere ve ,dengeli olmasına önem verilerek, yemeklerin sıcaklığına göre düzenlenir. (3, 5, 7, 9) yemek masası, garnitürlerin sayısına göre düzenlenir.

[Resim: XLVpN0.jpg]

2) Lapa Sofrası Düzeni
Bu masa düzeninin özelliği, ana yemek olarak lapa (yulaf) sunulmasıdır.Nabak-kimchi (turp suyu kimchi), bugeo-bopuragi (baharatlı kurutulmuş pollack ızgara) ve jeotguk-jjigae (tuz mayalı deniz ürünleri güveci) gibi tuzsuz ve hafif garnitürler, lapaya eşlik edebilecek garnitürlerdir.

3) Noodle Sofrası Düzeni
Noodle Masası düzeninde; noodle, tteokguk veya dumpling (meyveli börek) ana yemektir. Bu masa düzeni bir öğle yemeği veya hızlı ve basit bir öğün için idealdir.

4) İçki Sofrası Düzeni
İçki masası düzeni, içki ile misafirleri ağırlamak içindir. Kurutulmuş et veya balık dilimleri, jeon, pyeonyuk, jjim, jeongol, saengchae, Kimchi, meyve, pirinç keki ve/veya Kore çerezlerini içeren bazı garnitürler içki ile birlikte servis edilir.

5) Aperatif Sofrası Düzenlemesi
Aperatif masa düzeninde alkolsüz içkiler sunulmaktadır.
Gaksaekpyeon, yumilgwa, yugwa, dasik, suksilgwa, saengsilgwa, hwachae ve/veya cha (çay) servis edilebilmeltedir.

6) Büyük Yemek Sofrası Düzeni
Bu yemek masası düzeninde, bayramlarda veya törenler için geniş bir masada aynı zamanda birçok kişiye yiyecek sunulmaktadır.


|| English ||

In the traditional Korean table setting, all dishes are served on one table at the same time as an open space pattern. The basis of the table setting is for one person. Table settings are classified as bap-sang (regular dining table) with cooked rice as the main dish, juk-sang (porridge table), myeon-sang (noodle table), juan-sang (liquor table), dagwa-sang (refreshment table), and gyoja-sang (large dining table).

1) Dining table setting
The ordinary dining table setting features cooked rice as the main dish. Banchan (side dishes) are arranged according to the recipes, ingredients, colors and temperature of the food with emphasis on balance. There are 3, 5, 7, 9, and 12-dish table settings according to the number of side dishes.

2) Porridge table setting
This table setting features porridge as the main dish. Non-salty and mild side dishes such as nabak-kimchi (radish water Kimchi), bugeo-bopuragi (seasoned dried pollack flakes) and jeotguk-jjigae (salt-fermented seafood stew) are good accompaniments to the porridge.

3) Noodle table setting
In the noodle table setting, noodles, tteokguk, or dumplings are the main dish. This table setting is good for a lunch or a quick and simple meal.

4) Liquor table setting
The liquor table setting entertains guests with liquor. Some side dishes served with the liquor include dried meat or fish slices, jeon, pyeonyuk, jjim, jeongol, saengchae, Kimchi, fruit, rice cakes and/or Korean cookies.

5) Refreshment table setting
The refreshment table setting is for enjoying non-alcoholic beverages. Gaksaekpyeon, yumilgwa, yugwa, dasik, suksilgwa, saengsilgwa, hwachae and/or cha (tea) may be served.

6) Large dining table setting
This table setting serves food to many people at a large table at the same time on holidays or for ceremonies.


Kaynak / Source
Cevapla
#2
Konu için teşekkür ederiz aklıma tarihi dizilerde ki yemek sahneleri geldi. Smile Biggrin
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#4
Çok güzel bir konu olmuş, teşekkürler. ^^
시노시작
Cevapla
#5
Table Settings for Korean Food
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#6
Çok güzel bir konu olmuş, emeğinze sağlık ve teşekkürler. Smile
"나 죽어도 부서지지 않아
죽어도 포기하지 않아
어둠 속에서 날개가 짓밟혀도
You know, I'm Unbreakable"
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi