10-09-2013, Saat: 19:45
(Son Düzenleme: 10-09-2013, Saat: 20:00, Düzenleyen: Bigbangthebest.)
Susamjeonggwa
![[Resim: j7PUshb.jpg]](http://i.imgur.com/j7PUshb.jpg)
Bu bir jeonggwa gibi yapılan ince dilimlenmiş taze ginsengdir ve şeffaf görünene kadar şekerli suda kısık ateşte pişirilir. Acılı taze ginseng ile tatlı şekerin uyumlu bir tadı vardır bu bir geleneksel Kore tatlısıdır.
*Ginseng mükemmel fizyolojik etkilere sahip olan bir besindir. Saponin kan şekeri seviyesini azaltır. Şifalı bir bitki olarak, anti-kanser etkileri vardır ve bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir.
Malzemeler
300 g Taze ginseng (kesilmiş)
150g şeker
Tuz
2 bardak su
3 yemek kaşığı nişasta şurubu
Tarifi
1) 4 cm uzunluğunda şeritler halinde taze ginsengi kesin. İğneler ile delik açın. Tuz ile kaynar suda kavurun. Soğuk suyla durulayın ve boşaltın.
2) Bir tencereye ginsengi koyun, şeker ve su ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynadığı zaman ısıyı azaltın ve kapağı olmadan pişirin. Kaynama sırasında kabarcıkları inceleyin.
3) Şekerli su hemen hemen kaynadığı zaman nişasta şurubunu ekleyin ve saydam olana kadar kaynatın. Bal ekleyin ve yukarı aşağı karıştırın. Parlayana kadar kısık ateşte pişirin.
4) Bittiğinde alın ve ginsengi kaba, eleğe ya da ağa birer birer yerleştirin. Soğutun ve servis edin.
-English-
This is one of jeonggwa made of fresh ginseng that is thin-sliced and braised in sugary water until it looks transparent. It is a traditional Korean dessert that has harmonious taste of bitterness of fresh ginseng and sweetness of sugar.
* Ginseng is a food with excellent physiological effect. Saponin reduces blood glucose level. As medicinal herb, it has anti-cancer effects and improves immune functions.
Ingredients
fresh ginseng (trimmed) 300g,
sugar 150g,
salt,
water 2 C,
starch syrup 3 Tbsp
Directions
1) Cut the fresh ginseng into 4cm-long strips. Make holes with needles. Parboil in boiling water with salt. Rinsed in cold water, and drain.
2) Put ginseng in a pot and add sugar and water. Boil on a high heat. When it boils up, reduce the heat and simmer without a lid. While boiling, skim the bubbles.
3) When sugar water is almost boiled down, add starch syrup and boil until translucent. Add honey and mix up and down. Braise until shiny.
4) When finished, pick up and place ginseng on a coarse sieve or net one by one. Make it cool and serve.
Kaynak - Source
![[Resim: j7PUshb.jpg]](http://i.imgur.com/j7PUshb.jpg)
Bu bir jeonggwa gibi yapılan ince dilimlenmiş taze ginsengdir ve şeffaf görünene kadar şekerli suda kısık ateşte pişirilir. Acılı taze ginseng ile tatlı şekerin uyumlu bir tadı vardır bu bir geleneksel Kore tatlısıdır.
*Ginseng mükemmel fizyolojik etkilere sahip olan bir besindir. Saponin kan şekeri seviyesini azaltır. Şifalı bir bitki olarak, anti-kanser etkileri vardır ve bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir.
Malzemeler
300 g Taze ginseng (kesilmiş)
150g şeker
Tuz
2 bardak su
3 yemek kaşığı nişasta şurubu
Tarifi
1) 4 cm uzunluğunda şeritler halinde taze ginsengi kesin. İğneler ile delik açın. Tuz ile kaynar suda kavurun. Soğuk suyla durulayın ve boşaltın.
2) Bir tencereye ginsengi koyun, şeker ve su ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynadığı zaman ısıyı azaltın ve kapağı olmadan pişirin. Kaynama sırasında kabarcıkları inceleyin.
3) Şekerli su hemen hemen kaynadığı zaman nişasta şurubunu ekleyin ve saydam olana kadar kaynatın. Bal ekleyin ve yukarı aşağı karıştırın. Parlayana kadar kısık ateşte pişirin.
4) Bittiğinde alın ve ginsengi kaba, eleğe ya da ağa birer birer yerleştirin. Soğutun ve servis edin.
-English-
This is one of jeonggwa made of fresh ginseng that is thin-sliced and braised in sugary water until it looks transparent. It is a traditional Korean dessert that has harmonious taste of bitterness of fresh ginseng and sweetness of sugar.
* Ginseng is a food with excellent physiological effect. Saponin reduces blood glucose level. As medicinal herb, it has anti-cancer effects and improves immune functions.
Ingredients
fresh ginseng (trimmed) 300g,
sugar 150g,
salt,
water 2 C,
starch syrup 3 Tbsp
Directions
1) Cut the fresh ginseng into 4cm-long strips. Make holes with needles. Parboil in boiling water with salt. Rinsed in cold water, and drain.
2) Put ginseng in a pot and add sugar and water. Boil on a high heat. When it boils up, reduce the heat and simmer without a lid. While boiling, skim the bubbles.
3) When sugar water is almost boiled down, add starch syrup and boil until translucent. Add honey and mix up and down. Braise until shiny.
4) When finished, pick up and place ginseng on a coarse sieve or net one by one. Make it cool and serve.
Kaynak - Source