yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Susamjeonggwa
#1
Susamjeonggwa

[Resim: j7PUshb.jpg]

Bu bir jeonggwa gibi yapılan ince dilimlenmiş taze ginsengdir ve şeffaf görünene kadar şekerli suda kısık ateşte pişirilir. Acılı taze ginseng ile tatlı şekerin uyumlu bir tadı vardır bu bir geleneksel Kore tatlısıdır.

*Ginseng mükemmel fizyolojik etkilere sahip olan bir besindir. Saponin kan şekeri seviyesini azaltır. Şifalı bir bitki olarak, anti-kanser etkileri vardır ve bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir.

Malzemeler

300 g Taze ginseng (kesilmiş)
150g şeker
Tuz
2 bardak su
3 yemek kaşığı nişasta şurubu

Tarifi

1) 4 cm uzunluğunda şeritler halinde taze ginsengi kesin. İğneler ile delik açın. Tuz ile kaynar suda kavurun. Soğuk suyla durulayın ve boşaltın.

2) Bir tencereye ginsengi koyun, şeker ve su ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın. Kaynadığı zaman ısıyı azaltın ve kapağı olmadan pişirin. Kaynama sırasında kabarcıkları inceleyin.

3) Şekerli su hemen hemen kaynadığı zaman nişasta şurubunu ekleyin ve saydam olana kadar kaynatın. Bal ekleyin ve yukarı aşağı karıştırın. Parlayana kadar kısık ateşte pişirin.

4) Bittiğinde alın ve ginsengi kaba, eleğe ya da ağa birer birer yerleştirin. Soğutun ve servis edin.


-English-

This is one of jeonggwa made of fresh ginseng that is thin-sliced and braised in sugary water until it looks transparent. It is a traditional Korean dessert that has harmonious taste of bitterness of fresh ginseng and sweetness of sugar.

* Ginseng is a food with excellent physiological effect. Saponin reduces blood glucose level. As medicinal herb, it has anti-cancer effects and improves immune functions.

Ingredients

fresh ginseng (trimmed) 300g,
sugar 150g,
salt,
water 2 C,
starch syrup 3 Tbsp

Directions

1) Cut the fresh ginseng into 4cm-long strips. Make holes with needles. Parboil in boiling water with salt. Rinsed in cold water, and drain.

2) Put ginseng in a pot and add sugar and water. Boil on a high heat. When it boils up, reduce the heat and simmer without a lid. While boiling, skim the bubbles.

3) When sugar water is almost boiled down, add starch syrup and boil until translucent. Add honey and mix up and down. Braise until shiny.

4) When finished, pick up and place ginseng on a coarse sieve or net one by one. Make it cool and serve.

Kaynak - Source
[Resim: fGxmtZ5.gif]

En Değerlilerim
BIGBANG EXO BTS
♥ Yeni Tumblr ♥

Cevapla
#2
Teşekkürler tatlım.Opucuk
[Resim: VPa4Qj.gif]
╭☆╯Bi Gülüşüyle Yaktı Bütün Gemileri╭☆╯
Cevapla
#3
Tanıtım için teşekkür ederiz. Alkis
Cevapla
#4
Ginsengle yapılmışsa besleyici olduğu kesin!
Cevapla
#5
Teşekkürler. ^^
Like rain on a Monday morning, like pain that just keeps on going on...
Cevapla
#6
Sunum için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#7
İşte denemem gereken bir tatlı daha Biggrin Emeğine sağlık canım AlkisAlkisAlkis
Carpe Diem!
www
Cevapla
#8
teşekkkürler ^^
P ♦ A ♦ R ♦ K J ♦ U ♦ N ♦ G M ♦ I ♦ N
[Resim: 7m7voP.gif]

www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi