Sundae / 순대
![[Resim: kBmznW.jpg]](http://i.hizliresim.com/kBmznW.jpg)
Sundae, içi çeşitli malzemelerle doldurulmuş inek veya domuz bağırsağından genellikle haşlama veya buğlama yöntemiyle yapılan bir Kore yemeğidir. Uzun zamanlardan beri yenildiğine inanılan bir tür blood susage'dir . Sundae tarifleri ondokuzuncu yüzyılda yayınlanan Joseon yemek kitaplarında ”Gyuhap chongseo” ve “Siuijeonseo” olarak bulunabilir.
Sundae, Ojing-eo sundae(오징어 순대 kalamarlı sundae) ve Myeongtae sundae (명태 순대 Alaska pollock sundae) de olduğu gibi deniz ürünleriyle beraber de yapılabilir. Buğlanmış akciğer ve karaciğer dilimleriyle birlikte dilimlenmiş olarak da servis edilebilir. Seyyar yemek dükkanlarında çok popüler bir yemektir. Dilimleri tuza sürmek için yemek çubuğu veya kürdan kullanılır.
English
Sundae is a Korean dish made generally by boiling or steaming cow or pig's intestines that are stuffed with various ingredients. It is a kind of blood sausage and believed to have been eaten for a long time. The recipes related to sundae can be found in Joseon cookbooks published in 19th century such as "Gyuhap chongseo" and "Siuijeonseo".
Sundae can be made with seafood such as ojing-eo sundae (오징어 순대 squid sundae) and Myeongtae sundae (명태 순대 Alaska pollock sundae).
The sausage is sliced when served and some steamed lung and liver slices usually accompany it. It is a very popular dish at street vendors. Toothpick or chopsticks are used to eat, dabbing each piece in salt to taste.
Çeviri: Orion-gng
Kaynak - Source 1
Kaynak - Source 2
![[Resim: kBmznW.jpg]](http://i.hizliresim.com/kBmznW.jpg)
Sundae, içi çeşitli malzemelerle doldurulmuş inek veya domuz bağırsağından genellikle haşlama veya buğlama yöntemiyle yapılan bir Kore yemeğidir. Uzun zamanlardan beri yenildiğine inanılan bir tür blood susage'dir . Sundae tarifleri ondokuzuncu yüzyılda yayınlanan Joseon yemek kitaplarında ”Gyuhap chongseo” ve “Siuijeonseo” olarak bulunabilir.
Sundae, Ojing-eo sundae(오징어 순대 kalamarlı sundae) ve Myeongtae sundae (명태 순대 Alaska pollock sundae) de olduğu gibi deniz ürünleriyle beraber de yapılabilir. Buğlanmış akciğer ve karaciğer dilimleriyle birlikte dilimlenmiş olarak da servis edilebilir. Seyyar yemek dükkanlarında çok popüler bir yemektir. Dilimleri tuza sürmek için yemek çubuğu veya kürdan kullanılır.
English
Sundae is a Korean dish made generally by boiling or steaming cow or pig's intestines that are stuffed with various ingredients. It is a kind of blood sausage and believed to have been eaten for a long time. The recipes related to sundae can be found in Joseon cookbooks published in 19th century such as "Gyuhap chongseo" and "Siuijeonseo".
Sundae can be made with seafood such as ojing-eo sundae (오징어 순대 squid sundae) and Myeongtae sundae (명태 순대 Alaska pollock sundae).
The sausage is sliced when served and some steamed lung and liver slices usually accompany it. It is a very popular dish at street vendors. Toothpick or chopsticks are used to eat, dabbing each piece in salt to taste.
Çeviri: Orion-gng
Kaynak - Source 1
Kaynak - Source 2