yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sujeonggwa / 수정과
Bunlar da disaridan alabilecekleriniz Smile Hazir satilmisi var ve alttaki de reklamli gif Biggrin

[Resim: 0284d4100.jpg]

[Resim: 06486c0a0.jpg]
Hurma Kore mutfaginda önemli bir yere sahip.
Mesrubat güzel olmali,Hamde alkolsüz.
Tesekkürler canim Opucuk
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Içelim serinleyelim.:dAglaelsalla
hmBiggrin Canim çekti ya. Gerçekten olsa da içsek..
Tanitim için tesekkürler..

...sufiyye falls in love...

ALWAYS KEEP THE FAITH
Smile Hurmayi severim serbeti'de güzel olur eminim bu sicaklarda ne güzel gider .Tanitim için tesekkürler Damla'cim ...SmileAlkisAlkis
Hurmanin pek çok seye yari oldugu söylenir...Eger serbetini yaptilarsa kesin saglik açisindan çok yararlidir Smile
Güzel görünüyor...Alkolsüz olmasi da ayri bir sey tabi... Biggrin Paylasim için tesekkürler. Smile
Hurmayi severim hurma serbetini ilk defa duydum.Eminim tadi güzeldir.Tanitim için tesekkürlerSmile
Acaba tadi da görüntüsündeki gibi mi merak ettim.
(16-07-2009, Saat: 17:46)Setsuna yazdı:
[Resim: 87592129.jpg]

Sujeonggwa, geleneksel Kore mesrubatlarindan biridir.Bu mesrubat kurutulmus japon hurmasi(Türkiye’de buna Trabzon Hurmasi deniyor),tarçin,zencefil ve bu ana maddelere ek olarak süsleme amaciyla çam fistigi ile yapilmaktadir. Sujeonggwa orta sicakliktayken baharatli ve ayni zamanda da sekerlidir.Soguk servis edilir ve genellikle mesrubat kaselerine konur.Rengi kizila dönük koyu kahverengidir.
Sujeonggwa genelde evlilik gibi özel törenlerde ikram edlen bir içecek türüdür.Bir tatli olarak sunulmasinin yaninda çok fazla pirinç serbetine benzer.(Tamamiyle alkolsüzdür.)

Çeviri Setsuna kaynak wikipedia

English:

Sujeonggwa is a Korean traditional fruit punch. It is made from dried persimmons, cinnamon, and ginger, and is often garnished with pine nuts. The flavor of sujeonggwa is mildly hot and spicy, and at the same time sweet. It is served cold, often in a punch bowl, and is dark reddish brown in color.
Sujeonggwa is usually served at special occasions such as weddings. It is usually consumed as a dessert, much like sikhye.

Bu bilgiler için tesekkür ederiz canim. Türkiye'de de bu hurma cinsi varmis demek ama simdiye kadar pek görmedim. Simdi resimlerini görünce biraz düsündüm, sanki aktarlarda var gibi geliyor bana. Smile Bir ara sormak gerekiyor.
Hakkınızı helal edin. ~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi