27-08-2012, Saat: 14:33
Subak Hwachae (Kore Usulü Karpuz Kokteyli)
![[Resim: watermelonhwache.jpg]](http://img59.imageshack.us/img59/8442/watermelonhwache.jpg)
Hwachae Kore’ye özgü geleneksel bir meyve kokteylidir. Hwachae genel olarak değişik meyvelerden ve şekerli içeceklerden yapılır ve tatlı ya da atıştırmalık olarak servis edilir. Çok sayıda çeşitleri vardır ve bir kısmı yenilebilir olan taç yapraklarıyla ya da arpa ve pirinç keki gibi tahıllardan da yapılır. Geleneksel olarak, esas içecek balla, şurupla ya da şekerle tatlandırılmış olan sudur. Günümüzde, gazlı içecekler ve meyve suları da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Karpuzla (subak) yapılan Hwachae yaz aylarının sevilen bir tercihidir.
![[Resim: watermelonhwache1.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/9697/watermelonhwache1.jpg)
4 kişilik
Malzemeler
Top ya da küp şeklini almış 2 kupa karpuz
Top ya da küp şeklini almış 1-1/2 ölçek civarında tatlı özsu
12-16 adet pirinç keki topları (gyeongdan) – isteğe bağlıdır (tarifi aşağıdadır.)
2 kase zencefilli gazoz
3 çorba kaşığı Kore sirkesi (nar ya da yaban mersini suyu da olabilir)
Garnitür için çam fıstığı – isteğe bağlı
İsteğe bağlı olarak yapılan pirinç keki toplarını aşağıda tarif edildiği şekilde hazırlayınız. Bir karpuz-oyucu (a spoonlike utensil with a sharp edge) yardımıyla karpuzu ve tatlı özsuyu oyunuz. (ya da 1-inçlik küpler şeklini veriniz.) Herhangi bir meyve ile birlikte geniş bir kaseye alınız.
Meyveli karışıma zencefilli gazozu ve sirkeyi (nar ya da yaban mersini suyu) ilave ediniz. Yavaşca karıştırınız. İçeceğin tadına bakınız ve ekşilik / tatlılık oranını daha fazla sirke (veya meyve) ya da şeker ekleyerek ayarlayınız.
Kolay pirinç keki topları:
½ kase glutinöz pirinç unu
2 çay kaşığı şeker
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı sıcak su
Bir kasede pirinç ununu, şekeri ve tuzu karıştırınız. Sıcak suyu ekleyiniz. Yeterli derecede soğuduğunda, hamur haline gelene kadar yoğurunuz.
![[Resim: ricecakeballs1.jpg]](http://img3.imageshack.us/img3/7943/ricecakeballs1.jpg)
***
Hamuru ¾ inçlik ince silindir şekline getiriniz. Elde ettiğiniz bu silindiri ¾ inç şeklinde kesiniz. Küçük bir top yapmak için elinizde şekil veriniz.
![[Resim: ricecakeballs2.jpg]](http://img109.imageshack.us/img109/73/ricecakeballs2.jpg)
***
Kaynaması için bir kap su alınız. Pirinç keki toplarını içine atınız. Toplar su yüzüne çıkana kadar kaynatınız. Soğuması için soğuk su dolu bir kaseye alınız. Daha sonra suyu boşaltınız.
![[Resim: ricecakeballs3.jpg]](http://img705.imageshack.us/img705/2237/ricecakeballs3.jpg)
Çeviri: edd@_Joong
English
Subak Hwachae (Korean Watermelon Punch)
Hwachae is a Korean traditional fruit punch. Hwachae is commonly made with various fruits and sweet drinks and served as a dessert or snack. There are many variations, and some are even made with edible flower petals or grains such as barley or rice cakes. Traditionally, the base drink is water sweetened with honey, syrup, or sugar. In modern times, carbonated drinks and fruit juices are also commonly used. Hwachae made with watermelon (subak) is a summer favorite.
4 servings
Ingredients:
about 2 cups watermelon, balled or cubed
about 1-1/2 cups honeydew, balled or cubed
12 - 16 rice cake balls (gyeongdan) - optional (Recipe follows.)
2 cups ginger ale
3 tablespoons Korean drinking vinegar (or pomegranate or cranberry juice)
pine nuts for garnish – optional
Make the optional rice cake balls as shown below. Scoop out watermelon and honeydew with a melon-baller. (Or, cut into about 1-inch cubes.) Place them in a large bowl along with any juice from the fruits.
Add the ginger ale and the drinking vinegar (or pomegranate or cranberry juice) to the fruits. Stir gently. Taste the drink and adjust acidity and/or sweetness by adding more drinking vinegar (or juice) and/or sugar.
Simple rise cake balls:
1/2 cup glutinous rice powder/flour (aka sweet rice powder/flour)
2 teaspoons sugar
pinch of salt
4 tablespoons boiling hot water
Mix the rice powder, sugar and salt in a bowl. Mix in the boiling hot water with a spoon. When cool enough to handle, knead by hand until a dough is formed.
Shape the dough into a 3/4-inch thick cylinder. Cut into (or pinch off) 3/4-inch pieces. Roll each piece between the palms to make a small ball.
Bring a pot of water to a boil. Add the rice cake balls. Cook until all the balls float. Transfer to a large bowl with cold water to cool. Drain.
Kaynak/Source
![[Resim: watermelonhwache.jpg]](http://img59.imageshack.us/img59/8442/watermelonhwache.jpg)
Hwachae Kore’ye özgü geleneksel bir meyve kokteylidir. Hwachae genel olarak değişik meyvelerden ve şekerli içeceklerden yapılır ve tatlı ya da atıştırmalık olarak servis edilir. Çok sayıda çeşitleri vardır ve bir kısmı yenilebilir olan taç yapraklarıyla ya da arpa ve pirinç keki gibi tahıllardan da yapılır. Geleneksel olarak, esas içecek balla, şurupla ya da şekerle tatlandırılmış olan sudur. Günümüzde, gazlı içecekler ve meyve suları da yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Karpuzla (subak) yapılan Hwachae yaz aylarının sevilen bir tercihidir.
![[Resim: watermelonhwache1.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/9697/watermelonhwache1.jpg)
4 kişilik
Malzemeler
Top ya da küp şeklini almış 2 kupa karpuz
Top ya da küp şeklini almış 1-1/2 ölçek civarında tatlı özsu
12-16 adet pirinç keki topları (gyeongdan) – isteğe bağlıdır (tarifi aşağıdadır.)
2 kase zencefilli gazoz
3 çorba kaşığı Kore sirkesi (nar ya da yaban mersini suyu da olabilir)
Garnitür için çam fıstığı – isteğe bağlı
İsteğe bağlı olarak yapılan pirinç keki toplarını aşağıda tarif edildiği şekilde hazırlayınız. Bir karpuz-oyucu (a spoonlike utensil with a sharp edge) yardımıyla karpuzu ve tatlı özsuyu oyunuz. (ya da 1-inçlik küpler şeklini veriniz.) Herhangi bir meyve ile birlikte geniş bir kaseye alınız.
Meyveli karışıma zencefilli gazozu ve sirkeyi (nar ya da yaban mersini suyu) ilave ediniz. Yavaşca karıştırınız. İçeceğin tadına bakınız ve ekşilik / tatlılık oranını daha fazla sirke (veya meyve) ya da şeker ekleyerek ayarlayınız.
Kolay pirinç keki topları:
½ kase glutinöz pirinç unu
2 çay kaşığı şeker
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı sıcak su
Bir kasede pirinç ununu, şekeri ve tuzu karıştırınız. Sıcak suyu ekleyiniz. Yeterli derecede soğuduğunda, hamur haline gelene kadar yoğurunuz.
![[Resim: ricecakeballs1.jpg]](http://img3.imageshack.us/img3/7943/ricecakeballs1.jpg)
***
Hamuru ¾ inçlik ince silindir şekline getiriniz. Elde ettiğiniz bu silindiri ¾ inç şeklinde kesiniz. Küçük bir top yapmak için elinizde şekil veriniz.
![[Resim: ricecakeballs2.jpg]](http://img109.imageshack.us/img109/73/ricecakeballs2.jpg)
***
Kaynaması için bir kap su alınız. Pirinç keki toplarını içine atınız. Toplar su yüzüne çıkana kadar kaynatınız. Soğuması için soğuk su dolu bir kaseye alınız. Daha sonra suyu boşaltınız.
![[Resim: ricecakeballs3.jpg]](http://img705.imageshack.us/img705/2237/ricecakeballs3.jpg)
Çeviri: edd@_Joong
English
Subak Hwachae (Korean Watermelon Punch)
Hwachae is a Korean traditional fruit punch. Hwachae is commonly made with various fruits and sweet drinks and served as a dessert or snack. There are many variations, and some are even made with edible flower petals or grains such as barley or rice cakes. Traditionally, the base drink is water sweetened with honey, syrup, or sugar. In modern times, carbonated drinks and fruit juices are also commonly used. Hwachae made with watermelon (subak) is a summer favorite.
4 servings
Ingredients:
about 2 cups watermelon, balled or cubed
about 1-1/2 cups honeydew, balled or cubed
12 - 16 rice cake balls (gyeongdan) - optional (Recipe follows.)
2 cups ginger ale
3 tablespoons Korean drinking vinegar (or pomegranate or cranberry juice)
pine nuts for garnish – optional
Make the optional rice cake balls as shown below. Scoop out watermelon and honeydew with a melon-baller. (Or, cut into about 1-inch cubes.) Place them in a large bowl along with any juice from the fruits.
Add the ginger ale and the drinking vinegar (or pomegranate or cranberry juice) to the fruits. Stir gently. Taste the drink and adjust acidity and/or sweetness by adding more drinking vinegar (or juice) and/or sugar.
Simple rise cake balls:
1/2 cup glutinous rice powder/flour (aka sweet rice powder/flour)
2 teaspoons sugar
pinch of salt
4 tablespoons boiling hot water
Mix the rice powder, sugar and salt in a bowl. Mix in the boiling hot water with a spoon. When cool enough to handle, knead by hand until a dough is formed.
Shape the dough into a 3/4-inch thick cylinder. Cut into (or pinch off) 3/4-inch pieces. Roll each piece between the palms to make a small ball.
Bring a pot of water to a boil. Add the rice cake balls. Cook until all the balls float. Transfer to a large bowl with cold water to cool. Drain.
Kaynak/Source