31-10-2010, Saat: 19:10
(Son Düzenleme: 02-08-2020, Saat: 18:11, Düzenleyen: kıday baksı.)
Steamed tteok / Buğlama Pirinç Keki
Ana maddeler;tteok ya da "sirutteok" pirinç veya yapışkan pirinç (찹쌀 chapssal) olup, bazen onlar birlikte karıştırılır. Bazı durumlarda, diğer tahıl, fasulye (azuki fasulye ya da mung fasulye), susam, buğday unu, ya da nişasta, pirinç ile karıştırılabilir. Çeşitli meyve ve fındık, şeftali veya kayısı, kestane, ceviz ve çam fıstığı gibi yan malzemeler olarak kullanılır. Danggwi (Ostericum grosseserratum) yaprakları, seogi mantar (kudret helvası Mukozanin), daikon, Pelin, biber ve cheongju en sık kullanılan tatlandırıcılardır ve bal ve şeker tatlandırıcı kullanılır. İçine bir sürü hazır pirinç unu konur. Seolgitteok sadece pilav ile yapılan sirutteok en temel biçimi olarak kabul edilen muritteok (무리떡) olarak da bilinir.
Yapımında kyeotteok, yandan, pirinç ve yapışkan pirinç karıştırılır. Tteok gibi yapmış kyeotteok adı Korece belirteç kyeokeyo dan türetilmiştir.
#Kaynak
Tarifi;
-- 3 su bardağı çiğ pirinç ya da (2 su bardağı haşlanmış pirinç ve 1 su bardağı çiğ pirinç)
-- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş siyah aşurelik (10 litre urad)
-- 1 çay kaşığı çemenotu kökü
-- Gerektiği kadar su
Yapılışı
Ben normalde bütün pirinç hazırlıkları içinden; lif ve kepekteki diğer faydaları içeren kahverengi pirinci karıştırırım. Pirinç ile uradı yıkayın ve çemenotu ile birlikte 3 saat bekletin (methi). Urad ve methi tohumunu yaklaşık 40 dakika öğütücüde öğütün veya yaklaşık 30 dakika karıştırıcıda su ekleyerek karıştırın. Hamuru çok fazla akıcı yapmayın. Uradı parlak ve köpüklü olana kadar öğütün. Öğütücüyü veya karıştırıcıyı kaldırın. Sonra ıslatılmış pirinci 5-10 dakika rawa kıvamına gelene kadar öğütün.
Yaptığımız malzemeleri büyük bir kapta karıştırın. ½ çay kaşığı tuz ekleyin, kapağını kapatın, sıcak bir yerde 15-20 saat bırakarak mayalanmasını bekleyin.
~Sadece tarifin kaynağı
Çeviri; ***müberra*** ''vahide''
ENGLISH
The main ingredients for steamed tteok or "sirutteok" are rice (맵쌀, maepssal in Korean) or glutinous rice (찹쌀 chapssal) and sometimes they are mixed together. In some cases, other grains, beans (azuki beans or mung beans), sesame seeds, wheat flour, or starch can be mixed with the rice. Various fruits and nuts are used as subsidiary ingredients, such as persimmons, peaches or apricots, chestnuts, walnuts, and pine nuts. Danggwi leaves (Ostericum grosseserratum), seogi mushroom (manna lichen), daikon, artemisia, pepper, and cheongju are the most common flavorings, and honey and sugar are used as sweeteners. The prepared rice flour is put in a siru and steamed Seolgitteok is also called muritteok (무리떡), regarded as the most basic form of sirutteok made only with rice. On the hand, in making kyeotteok, rice and glutinous rice are mixed. The name of kyeotteok derives from the adverb kyeokeyo in Korean because the tteok is made as such.
#Source
Preparation;
-- 3 cups of raw rice or (2 cups of boiled rice and 1 cup of raw rice)
-- 1 cup of de-husked black gram(urad dal)
-- 1 tsp of fenugreek seeds (optional)
-- Water as required
Method
I normally mix brown rice in all my rice preparation, which adds the fiber content and other benefits of wholegrain. Wash the rice and urad dal and soak it for 3 hours with fenugreek seeds (methi). Grind the urad dal and methi seeds for nearly 40 minutes in the grinder or about 30 minutes in a mixie by adding water as and when required. Do not make the batter too runny. Grind till the urad dal is light and frothy. Remove from the grinder or mixie and then grind the soaked rice for 5-10 minutes till it resembles rawa consistency.
Mix both the ground ingredient in a big vessel, add 1/2 tsp of salt, cover it and keep it aside in a warmer place to let it ferment for nearly 15-20 hours.
~Source only preparation
Translation; ***müberra*** ''vahide''
![[Resim: 29pmbuh.gif]](http://www.firegoon.com/images/29pmbuh.gif)
City Hunter~
''Bu yolu birlikte yürüyelim...Sonunda neler olacağını bilmesek bile♥''
`TripleS ~ `Boice ~ `Min'in Havucu