*~~ Steamed Shishito Peppers / 꽈리고추찜 / Kkwarigochujjim ~~*
![[Resim: food01img04.jpg]](http://img268.imageshack.us/img268/1440/food01img04.jpg)
Kkwarigochujjim, bir başka Kore garnitür yemeğidir.
Kkwarigochu, shishito biberi olarak bilinir. Açık yeşil ve ince yapılı yeşil biberler küçük ve tatlıdır ve çoğu hafiftir, bu yüzden Kore mutfağında bu biberler bütün kullanılır.
Doshirak (Öğle yemeği kutuları) içinde popülerdir.
~Malzemeler~
Kkwarigochu (shishito biberi), un, sarımsak, susam yağı, susam tohumu, yeşil soğan, kurutulmuş hamsi, soya sosu, bal, ve acı pul biber.
~Tarifi~
~ 300 gram kkwarigochu biberini hazırlayın ve her biberin saplarını alın.
~ Biberleri yıkayın ve süzün.
~ Büyük bir kase içine süzülmüş biberleri koyun ve 3 çorba kaşığı un ekleyin ( kkwarigochu biberinin her 100 gramı için 1 çorba kaşığı un ilave edin). Biberler unla kaplanana kadar elinizle karıştırın.
~ Buharlı bir tencereye 1 su bardağı su koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
~ Suyun kaynamasından birkaç dk sonra, tencereye biberleri koyun ve yüksek ateşte 5 dk buharda pişirin.
~ Altını kapatın, kapağını alın ve bir kenara koyun.
~ Bir tavayı orta ateşte bir ocağa koyun.
~ Isıtılmış bir tavaya bir çay kaşığı susam yağı ve 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edin. Birkaç saniye bir tahta kaşıkla karıştırın.
~ Başları ve içi alinmiş 6 büyük kurutulmuş hamsiyi de ilave edin ve 10 saniye karıştırın.
~ ¼ bardak su, 3 çorba kaşığı soya sosu, ve bir çay kaşığı bal (ya da seker) ilave edin ve karıştırın.
~ Altını kısın ve 1-2 dakika sosu pişirin.
~ 3 çay kaşığı pul biber ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
~ Sosu buharda pişmiş biberlere ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
Yaklaşık 1 dk karıştırın.
~ Altını kapatın ve 2 adet doğranmış yeşil soğanı ve 1 çay kaşığı susam yağını ilave edin. Hepsini birlikte karıştırın.
~ Bir tabağa aktarın ve servis öncesi üstüne kavrulmuş susam serpin. Pilav ile servis edin. Kalan yemek 2-3 gün kadar buzdolabında saklanabilir.
ENGLISH
Kkwarigochu are known as shishito peppers. The light green and thin-walled green peppers are small and sweet and milder than most, so Korean cuisine uses the peppers whole.
It’s popular for making doshirak (lunchboxes).
~Ingredients~
Kkwarigochu (shishito peppers), flour, garlic, sesame oil, sesame seeds, green onions, dried anchovies, soy sauce, honey, and hot pepper flakes.
~Directions~
~Prepare 300 grams of kkwarigochu and remove the stems from each pepper.
~Wash the peppers and strain them.
~Place the strained peppers in a large bowl and add 3 tbs flour (use 1 tbs flour for every 100 grams of kkwarigochu). Mix it up with your hands until the peppers are coated in flour.
~Put 1 cup of water in a steamer pot and boil it over high heat.
~After the water boils for a few minutes, put the peppers into the steamer and steam for 5 minutes over high heat.
~Turn off the heat, take off the lid, and set aside.
~Put a pan on the stove over medium heat.
~Add 1 ts sesame oil and 2 cloves of minced garlic to the heated pan. Stir for a few seconds with a wooden spoon.
~Add 6 large dried anchovies with the heads and guts removed and stir for 10 seconds.
~Add ¼ cup water, 3 tbs soy sauce, and 1 ts honey (or sugar) and stir.
~Lower the heat and simmer the sauce for 1-2 minutes.
~Add 3 ts hot pepper flakes and mix it up with a wooden spoon.
~Use 1 to 3 ts to make it spicy, or none at all for a non-spicy version
~Add the steamed peppers to the sauce and mix it up well with a wooden spoon. Mix for about 1 minute.
Kaynak / Source
![[Resim: food01img04.jpg]](http://img268.imageshack.us/img268/1440/food01img04.jpg)
Kkwarigochujjim, bir başka Kore garnitür yemeğidir.
Kkwarigochu, shishito biberi olarak bilinir. Açık yeşil ve ince yapılı yeşil biberler küçük ve tatlıdır ve çoğu hafiftir, bu yüzden Kore mutfağında bu biberler bütün kullanılır.
Doshirak (Öğle yemeği kutuları) içinde popülerdir.
~Malzemeler~
Kkwarigochu (shishito biberi), un, sarımsak, susam yağı, susam tohumu, yeşil soğan, kurutulmuş hamsi, soya sosu, bal, ve acı pul biber.
~Tarifi~
~ 300 gram kkwarigochu biberini hazırlayın ve her biberin saplarını alın.
~ Biberleri yıkayın ve süzün.
~ Büyük bir kase içine süzülmüş biberleri koyun ve 3 çorba kaşığı un ekleyin ( kkwarigochu biberinin her 100 gramı için 1 çorba kaşığı un ilave edin). Biberler unla kaplanana kadar elinizle karıştırın.
~ Buharlı bir tencereye 1 su bardağı su koyun ve yüksek ateşte kaynatın.
~ Suyun kaynamasından birkaç dk sonra, tencereye biberleri koyun ve yüksek ateşte 5 dk buharda pişirin.
~ Altını kapatın, kapağını alın ve bir kenara koyun.
~ Bir tavayı orta ateşte bir ocağa koyun.
~ Isıtılmış bir tavaya bir çay kaşığı susam yağı ve 2 diş dövülmüş sarımsağı ilave edin. Birkaç saniye bir tahta kaşıkla karıştırın.
~ Başları ve içi alinmiş 6 büyük kurutulmuş hamsiyi de ilave edin ve 10 saniye karıştırın.
~ ¼ bardak su, 3 çorba kaşığı soya sosu, ve bir çay kaşığı bal (ya da seker) ilave edin ve karıştırın.
~ Altını kısın ve 1-2 dakika sosu pişirin.
~ 3 çay kaşığı pul biber ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
~ Sosu buharda pişmiş biberlere ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
Yaklaşık 1 dk karıştırın.
~ Altını kapatın ve 2 adet doğranmış yeşil soğanı ve 1 çay kaşığı susam yağını ilave edin. Hepsini birlikte karıştırın.
~ Bir tabağa aktarın ve servis öncesi üstüne kavrulmuş susam serpin. Pilav ile servis edin. Kalan yemek 2-3 gün kadar buzdolabında saklanabilir.
ENGLISH
Kkwarigochu are known as shishito peppers. The light green and thin-walled green peppers are small and sweet and milder than most, so Korean cuisine uses the peppers whole.
It’s popular for making doshirak (lunchboxes).
~Ingredients~
Kkwarigochu (shishito peppers), flour, garlic, sesame oil, sesame seeds, green onions, dried anchovies, soy sauce, honey, and hot pepper flakes.
~Directions~
~Prepare 300 grams of kkwarigochu and remove the stems from each pepper.
~Wash the peppers and strain them.
~Place the strained peppers in a large bowl and add 3 tbs flour (use 1 tbs flour for every 100 grams of kkwarigochu). Mix it up with your hands until the peppers are coated in flour.
~Put 1 cup of water in a steamer pot and boil it over high heat.
~After the water boils for a few minutes, put the peppers into the steamer and steam for 5 minutes over high heat.
~Turn off the heat, take off the lid, and set aside.
~Put a pan on the stove over medium heat.
~Add 1 ts sesame oil and 2 cloves of minced garlic to the heated pan. Stir for a few seconds with a wooden spoon.
~Add 6 large dried anchovies with the heads and guts removed and stir for 10 seconds.
~Add ¼ cup water, 3 tbs soy sauce, and 1 ts honey (or sugar) and stir.
~Lower the heat and simmer the sauce for 1-2 minutes.
~Add 3 ts hot pepper flakes and mix it up with a wooden spoon.
~Use 1 to 3 ts to make it spicy, or none at all for a non-spicy version
~Add the steamed peppers to the sauce and mix it up well with a wooden spoon. Mix for about 1 minute.
Kaynak / Source
![[Resim: tumblr_n2xc4tWMgR1qzulz2o5_250.gif]](https://37.media.tumblr.com/330e045fc8b33012817953fb549f8f37/tumblr_n2xc4tWMgR1qzulz2o5_250.gif)
THEY WERE YOUNG AND INDEPENDENT,
AND THEY THOUGHT THEY HAD IT PLANNED.
- Panic! At the Disco