yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring / 봄 열음 개울 겨울 글 (2003)

Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring / 봄 열음 개울 겨울 글 (2003)

[Resim: summerspring.jpg]

Tür : Dram
Yönetmen : Kim Ki-Duk
Senaryo : Kim Ki-Duk
Görüntü Yönetmeni: Dong-hyeon Baek
Müzik : Ji-woong Park
Yapım : 2003, Güney Kore / Almanya , 103 dk.

Oyuncular

Oh Yeong-Su - Old Monk (as Young-soo Oh)
Ki-duk Kim - Adult Monk
Kim Young-Min - Young Adult Monk
Seo Jae-Kyung - Boy Monk
Yeo-jin Ha - The Girl
Jong-ho Kim - Child Monk
Jung-young Kim - The Girl's Mother
Ji Dae-Han - Detective Ji
Min Choi - Detective Choi
Park Ji-A - The Baby's Mother
Min-Young Song - The Baby

KONU:
Tabiatın bütün güzelliklerini birarada toplayan bir gölün ortasına kurulmuş yüzen bir ev, yaşlı bir rahip ve yanında ona eşlik eden küçük rahip adayı...

Yaşlı rahip, ufak çocuğa nasıl rahip olunacağını inanılmaz bir bilgelikle ama bir o kadar da doğal bir akış içinde öğretir. Bu şekilde geçip giden mevsimler ile büyüyen çocuğun geçirdiği evrim, son derece doğal bir ahenk içinde ilerlerken sıra artık büyümüş olan çocuğun öğrendiklerini gerçek hayata nasıl yansıtacağını görmeye gelir. Ufak yaştan beri öğretilen erdemlere rağmen asıl öğretimin hayatın kendisi tarafından yapıldığının farkında olan bilge rahip için ise bekleme ve görme zamanıdır.

Sessiz olduğu kadar etkileyici ve tam bir görsel şölen olarak beyazperdeye yansıyan ve gösterildiği bütün festivallerde büyük beğeni ile karşılanan İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... Ve İlkbahar, yönetmen Kim Ki-Duk'un sinemasına dair pek çok önemli ipuçlarını da içinde barındıran bir film.

ENGLISH:

Movie: Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring
Hangul: 봄 여름 가을 겨울 그리고 봄
Director: Kim Ki-Duk
Release Date: September 19, 2003
Runtime: 106 min
Country: South Korea
Language: Korean

Cast

Oh Yeong-Su - Old Monk (as Young-soo Oh)
Ki-duk Kim - Adult Monk
Kim Young-Min - Young Adult Monk
Seo Jae-Kyung - Boy Monk
Yeo-jin Ha - The Girl
Jong-ho Kim - Child Monk
Jung-young Kim - The Girl's Mother
Ji Dae-Han - Detective Ji
Min Choi - Detective Choi
Park Ji-A - The Baby's Mother
Min-Young Song - The Baby

Plot

This film takes place in an isolated lake, where an old monk lives on a small floating temple. The wise master has also a young boy with him that teaches to become a monk. And we watch as seasons and years pass by.

Source
Ramellon anlatim için tesekkürler.
Izlemistim, harika bir filmdi. Kim Ki-duk'tan da bu beklenir zaten.
Bence de izlenmesi gereken bir film. Yorumlariniz için tesekkürler...
Dün aksam seyrettim, çok iyi bir filmdi. Çekim mekanlari mükemmel, Kim Ki Duk önceden bu filmi bir dagda çekecekmis ama o gölde çekmeye karar vermis. Ve o yüzen evi yapmislar.

Buda rahibinin intihar etmesi kötü oldu gerçekten, rahib adayi çocugu götürürlerken ki haline de çok üzüldüm. Bir an kayigi tutmasi çok sasirticiydi.

Buda dini hakkinda pek bilgim yok ama neden yüzlerine, üzerlerine bir seyler yazdiklari Çince herhalde? Kagitlari yapistiriyorlar? Ayrica o yazilarin anlami ne çok merak ettim. Bilen var mi?

Tapinagi en son ziyaret eden adami hapisten çikan asil karakterin bir 10 yil sonraki hali sandim, çünkü bayag biliçli bir hali tavri vardi. Ama degil galiba Kim Ki Duk yorumlarda herhangi bir adam diye bahsetmis.
I'm Sorry I Love You // A Love to Kill // Cain and Abel // Daisy FAN

Emegin için çok tesekürler. Smile
[Resim: 10.gif]
Kim Ki Duk'in görsellik açisindan çostugu, çosturdugu filmdir. Filmdeki doga sahneleri bir belgesel niteliginde. Ayrica Kim Ki Duk filmin son kisminda kendi de rol aliyor. Süre olarak uzun ve alisildigi gibi karakterler pek konusmuyor. Zaten görsellik ile doluyor film.
[Resim: hgjf.jpg]

[Resim: photo615fq2.jpg]

[Resim: enejf1k.jpg]
[Resim: g5v241g.jpg]
[Resim: kwjugh5.jpg]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi