Spinach Chicken / 시금치 치킨
![[Resim: o34bGo.jpg]](http://i.hizliresim.com/o34bGo.jpg)
Malzemeler
- 300 gr. tavuk göğüs eti
- 1 çorba kaşığı susam
- 400 gr. ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 3 adet taze soğan
- 1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
Susamları yağsız tavada sararıncaya kadar, hafif ateşte kavurup bir kenara alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Tavuk etlerini kalın dilimler halinde kesin. Soğanları ve sarımsakları doğrayın kırmızı biberle karıştırın, içine kalın dilimler halinde kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Tavaya yağları koyup kızdırın. Eti kızgın yağda üç seferde kızartın. Etin hepsini birden atmayın ki etleriniz yeterince kızarsın, sulanmasın. Kızarmış etleri tavadan çekin. Tavaya kalan soya sosunu, şekeri ve ıspanakları atın, bir çevirip tavanın üzerini kapatarak 2-3 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tavaya ilave edip üzerine daha önceden kavurduğunuz susamları ekleyin. Bir çevirip sıcak sıcak servis yapın.
Eğer susam yağınız yoksa, yerine sıvıyağdan aynı miktarda ekleyin.
// English \\
Ingredients
- 1 pound spinach
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp sesame oil
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp sesame salt*
- 2 cloves finely chopped garlic
- 2 tsp sugar
Preparation
- Blanch the spinach in boiling water for 30 seconds.
- Remove spinach quickly and rinse in cold water.
- Gently squeeze the spinach to remove excess water.
- Mix soy sauce, sesame oil, seeds, salt, garlic, and sugar and mix into spinach.
(Serves 6 as a side dish)
![[Resim: o34bGo.jpg]](http://i.hizliresim.com/o34bGo.jpg)
Malzemeler
- 300 gr. tavuk göğüs eti
- 1 çorba kaşığı susam
- 400 gr. ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 3 adet taze soğan
- 1/2 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
Susamları yağsız tavada sararıncaya kadar, hafif ateşte kavurup bir kenara alın. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Tavuk etlerini kalın dilimler halinde kesin. Soğanları ve sarımsakları doğrayın kırmızı biberle karıştırın, içine kalın dilimler halinde kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Tavaya yağları koyup kızdırın. Eti kızgın yağda üç seferde kızartın. Etin hepsini birden atmayın ki etleriniz yeterince kızarsın, sulanmasın. Kızarmış etleri tavadan çekin. Tavaya kalan soya sosunu, şekeri ve ıspanakları atın, bir çevirip tavanın üzerini kapatarak 2-3 dakika, ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri tavaya ilave edip üzerine daha önceden kavurduğunuz susamları ekleyin. Bir çevirip sıcak sıcak servis yapın.
Eğer susam yağınız yoksa, yerine sıvıyağdan aynı miktarda ekleyin.
// English \\
Ingredients
- 1 pound spinach
- 2 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp sesame oil
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 Tbsp sesame salt*
- 2 cloves finely chopped garlic
- 2 tsp sugar
Preparation
- Blanch the spinach in boiling water for 30 seconds.
- Remove spinach quickly and rinse in cold water.
- Gently squeeze the spinach to remove excess water.
- Mix soy sauce, sesame oil, seeds, salt, garlic, and sugar and mix into spinach.
(Serves 6 as a side dish)