20-06-2013, Saat: 0:56
Soon-dae Bo-kum (순대볶음)
![[Resim: soondaebokum.jpg]](http://imageshack.us/a/img543/1829/soondaebokum.jpg)
Soondae bokum yumuşak bir domuz eti ya da öküz kemiği suyunun içine erişte ve dilimlenmiş soondae sosisi konulan baharatlı bir kızartma çorba çeşididir. Diğer malzemeleri içerebilir, ancak domuz işkembesi, noodle erişte, soğan, susam yaprakları ve diğer birçok sebzeler bunlarla sınırlı değildir. Daha sağlıklı yemek için genellikle siyah seramik kasede sütsü bir et suyunda bir kase buğulanmış beyaz pirinç ile et suyu içine eklenerek servis edilir.
Bazı restoranlar ayrıca acı biber, kara biber, deniz tuzu ve soondae'nin tatlı tadına daldırılmış, soslu, mayalanmış küçük karides gibi çeşnilerle servis eder. Bunun yanında diğer yan yemekler banchans kimchi veya kkakdugidir ve bazı restoranlar bu yemeği gochujang ve ezilmiş biber ekleyerek baharatlı servis edebilir.
l l l English l l l
Soondae bokum is a spicy stir-fry soup variation of sliced soondae sausages and noodles in a mild pork or even ox bone broth. Other ingredients can contain but not limited to pig tripe, liver, vermicelli noodles, onions, sesame leaves, and many other vegetables. It’s usually served in a milky broth in a black ceramics bowl with a bowl of steam white rice which can be added into the broth for an even heartier meal.
Some restaurants also serve condiments such as hot peppers, coarse chili sea salt and fermented micro-shrimp dipping sauce that compliments the soondae’s sweetness in taste. Other side dishes or banchans that are present alongside this is kimchi or kkakdugi and some restaurants may serve this dish spicy by adding gochujang and crushed hot peppers.
Kaynak / Source
![[Resim: soondaebokum.jpg]](http://imageshack.us/a/img543/1829/soondaebokum.jpg)
Soondae bokum yumuşak bir domuz eti ya da öküz kemiği suyunun içine erişte ve dilimlenmiş soondae sosisi konulan baharatlı bir kızartma çorba çeşididir. Diğer malzemeleri içerebilir, ancak domuz işkembesi, noodle erişte, soğan, susam yaprakları ve diğer birçok sebzeler bunlarla sınırlı değildir. Daha sağlıklı yemek için genellikle siyah seramik kasede sütsü bir et suyunda bir kase buğulanmış beyaz pirinç ile et suyu içine eklenerek servis edilir.
Bazı restoranlar ayrıca acı biber, kara biber, deniz tuzu ve soondae'nin tatlı tadına daldırılmış, soslu, mayalanmış küçük karides gibi çeşnilerle servis eder. Bunun yanında diğer yan yemekler banchans kimchi veya kkakdugidir ve bazı restoranlar bu yemeği gochujang ve ezilmiş biber ekleyerek baharatlı servis edebilir.
l l l English l l l
Soondae bokum is a spicy stir-fry soup variation of sliced soondae sausages and noodles in a mild pork or even ox bone broth. Other ingredients can contain but not limited to pig tripe, liver, vermicelli noodles, onions, sesame leaves, and many other vegetables. It’s usually served in a milky broth in a black ceramics bowl with a bowl of steam white rice which can be added into the broth for an even heartier meal.
Some restaurants also serve condiments such as hot peppers, coarse chili sea salt and fermented micro-shrimp dipping sauce that compliments the soondae’s sweetness in taste. Other side dishes or banchans that are present alongside this is kimchi or kkakdugi and some restaurants may serve this dish spicy by adding gochujang and crushed hot peppers.
Kaynak / Source
BIGBANG | RAIN | JAY PARK | OUTSIDER | SE7EN | SS501
Ben sağ oldukça solum sensin GALATASARAY
Ben sağ oldukça solum sensin GALATASARAY