26-12-2013, Saat: 23:16
(Son Düzenleme: 10-01-2016, Saat: 22:56, Düzenleyen: imreaching.)
Soemeoritteok
Soemeoritteok (fasulyeli pirinç keki) Yapışkan pirinç unu kestane kuru hünnap, ve kuru hurma meyveleri ve fasulye ile karıştırılır ve buharda pişirilir.Bu pirinç kekinin bölünlenmiş bölümü haşlanmış öküz kafası gibi gözüktüğünden, öküz kafası anlamına gelen soemeori olarak adlandırılmıştır.
* Fasulye 'sığır eti tarlasından' denilir ve çok zengin protein ile mükemmel amino asit bileşimidir.
İçindekiler
10 Bardak Yapışkan Pirinç
7 Bardak Normal Pirinç
2 Bardak Fasulye
2 Bardak Kırmızı Fasulye
1 Bardak Kurutulmuş Hünnap
1 Bardak Kestane
1 Bardak Şeker
2 Yemek Kaşığı Tuz
10 Tane Kurutulmuş Hurma
Yapılışı
1) Ayrı yerlerde normal pirinç ve yapış yapış pirinci 20° derece suda ıslatın. 8 saat normal pirinç için ve 30 saat yapış yapış olan pirinç için bekleyin. Kurutun ve tuz ile yoğurun.
2) Kestane'nin kabuğunu soyun. Çok büyük ise ikiye kesin.
3) Hünnapları oyun ve 2~3 parçaya ayırın.Hurmaları dilimler halinde kesin.
4) Kırmızı fasulyeleri kaynatın; fasulyeyi suya koyun.
5) Hazırlanan kestane, hünnap, hurma, kırmızı fasulye, fasulye, ve şekeri pirinç unu'na ekleyin; buğulayın.Buğulama sırasında fasulyeleri veya kaynamış kırmızı fasulyeleri en alta koyun.
6) Soğuduktan sonra kare şekillere getirin.
Afiyet olsun!
Kaynak
Çeviri: Asya_Prenses
ENGLISH
Soemeoritteok (rice cake with beans) Glutinous rice flour is mixed with fruits such as chestnuts, dried jujubes, dried persimmons and beans and then steamed. The sliced section of this rice cake looks like a slice of boiled ox-head so it is named as soemeori that means ox-head.
* Beans are called 'beef from the field' and is very rich in proteins with excellent amino acid composition.
Ingredients
Glutinous Rice 10 C
Regular Rice 7 C
Beans 2 C
Red Beans 2 C
Dried Jujube 1 C
Chestnuts 1 C
Sugar 1 C
Salt 2 Tbsp
10 Dried Persimmons
Directions
1) Soak the regular rice and glutinous rice separately in 20° water . Wait 8 hours for regular rice and 30 hours for glutinous rice. Drain, and grind with salt.
2) Pare the chestnuts. Cut in half if it is too big.
3) Pit the jujubes, and cut into 2~3 pieces. Cut the persimmon into slices.
4) Boil red beans; soak the beans in water.
5) Add prepared chestnuts, jujubes, persimmons, red beans, beans, and sugar to the rice flour; steam. When steaming, place beans or boiled red beans at the bottom of the steamer.
6) When cooled, slice into square shapes.
Good Appetite!
Source
Translate: Asya_Prenses
Soemeoritteok (fasulyeli pirinç keki) Yapışkan pirinç unu kestane kuru hünnap, ve kuru hurma meyveleri ve fasulye ile karıştırılır ve buharda pişirilir.Bu pirinç kekinin bölünlenmiş bölümü haşlanmış öküz kafası gibi gözüktüğünden, öküz kafası anlamına gelen soemeori olarak adlandırılmıştır.
* Fasulye 'sığır eti tarlasından' denilir ve çok zengin protein ile mükemmel amino asit bileşimidir.
İçindekiler
10 Bardak Yapışkan Pirinç
7 Bardak Normal Pirinç
2 Bardak Fasulye
2 Bardak Kırmızı Fasulye
1 Bardak Kurutulmuş Hünnap
1 Bardak Kestane
1 Bardak Şeker
2 Yemek Kaşığı Tuz
10 Tane Kurutulmuş Hurma
Yapılışı
1) Ayrı yerlerde normal pirinç ve yapış yapış pirinci 20° derece suda ıslatın. 8 saat normal pirinç için ve 30 saat yapış yapış olan pirinç için bekleyin. Kurutun ve tuz ile yoğurun.
2) Kestane'nin kabuğunu soyun. Çok büyük ise ikiye kesin.
3) Hünnapları oyun ve 2~3 parçaya ayırın.Hurmaları dilimler halinde kesin.
4) Kırmızı fasulyeleri kaynatın; fasulyeyi suya koyun.
5) Hazırlanan kestane, hünnap, hurma, kırmızı fasulye, fasulye, ve şekeri pirinç unu'na ekleyin; buğulayın.Buğulama sırasında fasulyeleri veya kaynamış kırmızı fasulyeleri en alta koyun.
6) Soğuduktan sonra kare şekillere getirin.
Afiyet olsun!
Kaynak
Çeviri: Asya_Prenses
ENGLISH
Soemeoritteok (rice cake with beans) Glutinous rice flour is mixed with fruits such as chestnuts, dried jujubes, dried persimmons and beans and then steamed. The sliced section of this rice cake looks like a slice of boiled ox-head so it is named as soemeori that means ox-head.
* Beans are called 'beef from the field' and is very rich in proteins with excellent amino acid composition.
Ingredients
Glutinous Rice 10 C
Regular Rice 7 C
Beans 2 C
Red Beans 2 C
Dried Jujube 1 C
Chestnuts 1 C
Sugar 1 C
Salt 2 Tbsp
10 Dried Persimmons
Directions
1) Soak the regular rice and glutinous rice separately in 20° water . Wait 8 hours for regular rice and 30 hours for glutinous rice. Drain, and grind with salt.
2) Pare the chestnuts. Cut in half if it is too big.
3) Pit the jujubes, and cut into 2~3 pieces. Cut the persimmon into slices.
4) Boil red beans; soak the beans in water.
5) Add prepared chestnuts, jujubes, persimmons, red beans, beans, and sugar to the rice flour; steam. When steaming, place beans or boiled red beans at the bottom of the steamer.
6) When cooled, slice into square shapes.
Good Appetite!
Source
Translate: Asya_Prenses