Smajigi İtalian Millet/Indian Millet (Smajigi İtalyan Darısı/Hint Darısı)
İtalyan Darısı
Kore'deki beş büyük tahıl çeşidinden biri (pirinç, arpa, soya, İtalyan darısı ve darı). Boyu 1 metre oluncaya kadar büyür ve sonbaharda silindirik çiçek grupları şeklinde çiçek açar. İtalyan darısı Kore için değerli 5 tane pirinç çeşidinden biridir ve pirinçte bulunmayan çesitli besin maddeleri içerir. Hastalıklara dayanıklı ve daha az kimyasal gerektiren, İtalyan darısı çoğunlukla çok yağış olmayan infertil arazilerde yetiştirilir. Hızlı büyür, ancak yüksek nemli veya kuru topraklarda yetişemez. Çok tohum yetiştirmek gerekmez ve insanları kıtlıktan kurtarmak için yetiştirilir. Pirinç ekimi için normalde çok serin ve kuru olan dağlarda da ekilebilir.
Çeviri: uslu çocuk
Hint Darisi
Pirinç ailesinde sürekli olarak yetisen Hindistan darisi 5 çesit pilav yapımında kullanılır.Bir çok erkeğin boyundan daha uzun uzar ve onun sapları açık yumrularla tamamen doludur.Yapraklar sırayla büyür.Yapraklar ve sap başlangıçta yeşildir fakat sonra kırmızımsı kahverengi bir renge dönüşür. Hindistan darısı genç çocuklarının doğum günleri için kırmızı fasulye keklerinin yapımında kullanır. Kırmızı fasulye keki kırmızı renkten hoşlanmayan kötü ruhlardan kötü ruhlarını tekrar korumayı sembolize eder.
Hindistan darısı esasen korbonhidrattan oluşmaktadır.Bu yüzden sık sık şekerleme, meze,ı kek ve şarap yapımında kullanılır. Yaprakları ve sapları hayvanları beslemede kullanılır.
Çeviri: nazlim
*Kaynak*
Gapyeong Smajigi Köyü ---> Buraya Tikla
![[Resim: 082007121121310443.jpg]](http://img413.imageshack.us/img413/6881/082007121121310443.jpg)
Italyan Darisi / Italian Millet
![[Resim: 0812007121121326817.jpg]](http://img227.imageshack.us/img227/5137/0812007121121326817.jpg)
Hint Darisi / Indian Millet
English
Smajigi Italian Millet/Indian Millet (Smajigi Italyan Darisi/Hint Darisi)
Italian Millet
One of the five major grains in Korea (rice, barley, soybean, Italian millet, and millet). It grows up to 1m in height and bears ears in autumn to bloom groups of cylindrical blossoms. Italian millet is a valuable grain for Korea’s five-grain rice and contains various nutrients that are not found in rice. Strongly resistant to disease and requiring less chemical, Italian millet is mostly cultivated in infertile lands with not so much rainfall. It grows fast, but it cannot grow in high humidity or dry soils. It does not require many seeds to cultivate and it is cultivated to save people from famine. It can be cultivated in highlands that are normally too cool and dry for rice cultivation.
Indian Millet
As a perennial in the rice family, Indian millet is used to make the five-grain rice. It grows taller than most men and its stem is completely filled up with clear nodes. The leaves grow alternately. The leaves and stem grow as green initially, but then change into a reddish-brown color. Indian millet is used to make red bean cakes for young kids’ birthdays. Red bean cake symbolizes protection against bad spirits as bad spirits dislike the red color. Indian millet mainly consists of carbohydrate. Therefore, it is often used to make taffy, snacks, cakes, and wine. The leaves and stems are used to feed animals.
*Source*
Gapyeong Smajigi Village ---> Click Here
İtalyan Darısı
Kore'deki beş büyük tahıl çeşidinden biri (pirinç, arpa, soya, İtalyan darısı ve darı). Boyu 1 metre oluncaya kadar büyür ve sonbaharda silindirik çiçek grupları şeklinde çiçek açar. İtalyan darısı Kore için değerli 5 tane pirinç çeşidinden biridir ve pirinçte bulunmayan çesitli besin maddeleri içerir. Hastalıklara dayanıklı ve daha az kimyasal gerektiren, İtalyan darısı çoğunlukla çok yağış olmayan infertil arazilerde yetiştirilir. Hızlı büyür, ancak yüksek nemli veya kuru topraklarda yetişemez. Çok tohum yetiştirmek gerekmez ve insanları kıtlıktan kurtarmak için yetiştirilir. Pirinç ekimi için normalde çok serin ve kuru olan dağlarda da ekilebilir.
Çeviri: uslu çocuk
Hint Darisi
Pirinç ailesinde sürekli olarak yetisen Hindistan darisi 5 çesit pilav yapımında kullanılır.Bir çok erkeğin boyundan daha uzun uzar ve onun sapları açık yumrularla tamamen doludur.Yapraklar sırayla büyür.Yapraklar ve sap başlangıçta yeşildir fakat sonra kırmızımsı kahverengi bir renge dönüşür. Hindistan darısı genç çocuklarının doğum günleri için kırmızı fasulye keklerinin yapımında kullanır. Kırmızı fasulye keki kırmızı renkten hoşlanmayan kötü ruhlardan kötü ruhlarını tekrar korumayı sembolize eder.
Hindistan darısı esasen korbonhidrattan oluşmaktadır.Bu yüzden sık sık şekerleme, meze,ı kek ve şarap yapımında kullanılır. Yaprakları ve sapları hayvanları beslemede kullanılır.
Çeviri: nazlim
*Kaynak*
Gapyeong Smajigi Köyü ---> Buraya Tikla
![[Resim: 082007121121310443.jpg]](http://img413.imageshack.us/img413/6881/082007121121310443.jpg)
Italyan Darisi / Italian Millet
![[Resim: 0812007121121326817.jpg]](http://img227.imageshack.us/img227/5137/0812007121121326817.jpg)
Hint Darisi / Indian Millet
English
Smajigi Italian Millet/Indian Millet (Smajigi Italyan Darisi/Hint Darisi)
Italian Millet
One of the five major grains in Korea (rice, barley, soybean, Italian millet, and millet). It grows up to 1m in height and bears ears in autumn to bloom groups of cylindrical blossoms. Italian millet is a valuable grain for Korea’s five-grain rice and contains various nutrients that are not found in rice. Strongly resistant to disease and requiring less chemical, Italian millet is mostly cultivated in infertile lands with not so much rainfall. It grows fast, but it cannot grow in high humidity or dry soils. It does not require many seeds to cultivate and it is cultivated to save people from famine. It can be cultivated in highlands that are normally too cool and dry for rice cultivation.
Indian Millet
As a perennial in the rice family, Indian millet is used to make the five-grain rice. It grows taller than most men and its stem is completely filled up with clear nodes. The leaves grow alternately. The leaves and stem grow as green initially, but then change into a reddish-brown color. Indian millet is used to make red bean cakes for young kids’ birthdays. Red bean cake symbolizes protection against bad spirits as bad spirits dislike the red color. Indian millet mainly consists of carbohydrate. Therefore, it is often used to make taffy, snacks, cakes, and wine. The leaves and stems are used to feed animals.
*Source*
Gapyeong Smajigi Village ---> Click Here