yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinseollo
#1
Sinseollo

[Resim: enhd.jpg]

Kraliyet Güveci
Sinseollo içinde çeşitli et, balık ve sebze içeren bir güveçtir. İçindekiler rengine göre tencere etrafına yerleştirilir. Tenceredeki et, balık ve sebzeye fındık ve diğer lezzetler eşlik eder. Bu tatlar ve besinler bir dizi oluşturur.

İçindekiler

- Suyu
*200 gr dana eti (döş, incik)
*100 gr turp
*1.6 ㎏ (8 su bardağı) su
- baharat sosu ①
*6 gr (1 tatlı kaşığı) soya sosu
*2.3 g (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
*1,4 g (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
- 3 gr (1 çay kaşığı) soya sosu
- 6 gr (½ yemek kaşığı) tuz
- 100 gr dana eti (kemiksiz but)
- köfte
*50 gr kıyma (kemiksiz but)
* 20 gr tofu
- Baharat sosu ②
*2 gr (½ çay kaşığı) soya sosu
*2.3 gr (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
*1,4 gr (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
*1 gr (½ çay kaşığı) susam tuzu
* 0.1 gr karabiber
* 4 gr (1 tatlı kaşığı) susam yağı
- 30 gr işkembe
*4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
*21 gr (3 yemek kaşığı), buğday unu
- 30gr karaciğer, 100 g (½ su bardağı) süt
- 50 gr omurilik
- 50 gr beyaz balık eti
- işkembe • karaciğer • omurilik • beyaz balık baharatı
* 4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz, 1.3 gr (⅛ çay kaşığı) karabiber
- 30 gr ıslatılmış deniz omurgasızı
- 10 gr (2 yaprak) kahverengi meşe mantarı
- 30 gr havuç
*400 gr (2 su bardağı) su
*4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
- 240 g (4 adet) yumurta
- 20 g su teresi
*50 g (½ bardağı) buğday unu
- 65 gr (5 çorba kaşığı) yemeklik yağ
- 10 gr (2 adet) ceviz
- 8 gr (4 adet) gingko
- 3.5 gr (1 çay kaşığı) çam fıstığı

Hazırlanışı

1. Pamuklu bezlerle dana etinin kanını temizleyin. Tencereye eti ve suyu koyup 9 dakika yüksek ateşte ısıtın. Ateşi kısarak orta ateşte 20 dakika kaynatın. Turpu ekleyin ve 20 dakika daha kaynatın. Dana eti ve turpu sudan çıkarın ve 2 cm çapında, 3 cm uzunluğunda ve 0.5 cm kalınlığında doğrayın. Baharat sosu ① ile çeşnilendirin. Pamuklu bezler yardımıyla suyu süzün ve soya sosu ve tuz ile çeşnilendirin.

2. Pamuklu bezlerle dana etinin kanını temizleyin. Baharat 2/3 ② ile 5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm- genişliğinde/kalınlığında kesin ve baharat sosu ②’nin 2/3’ü ile çeşnilendirin.

3. Kıymanın kanını temizleyin. Tofuyu pamuklu bezlerle sarın ve sıkarak püre haline getirin. Dana eti ve tofuyu baharat sosu ②’nin geriye kalan 1/3 ile çeşnilendirerek yoğurun ve 1,5 cm çapında köfte şekli verin. Tuz ve buğday ununu işkembeye ekleyin ve üzerine bıçaklarla yarıklar açın. Karaciğerin zarını soyun, 5 cm çapında 6 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında dilimleyin ve 10 dakika boyunca sütte marine edin. Omuriliği boşaltın ve 15 cm uzunluğunda kesin. Beyaz balık etlerini 5 cm çapında, 6 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında dilimleyin. 【Fotoğraf 1】

[Resim: g1f5.png]

4. Tuz ve karabiber ile işkembe, karaciğer, omurilik ve balık etini çeşnilendirin.

5. Islatılmış deniz omurgasızlarını 2 cm genişliğinde ve 6 cm uzunluğunda kesin.

6. Kurutulmuş kahverengi meşe mantarını 1 saat boyunca suda bekletin, saplarını ayırın ve pamuklu bezle suyunu alın.

7. Garnitür için yumurta ve ilk olarak buğday unu ve yumurta ile kaplanmış su teresi az yağda pişirilir. Bunlar 2 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda doğranır. Ceviz sıcak suda bekletilir ve soyulur. Tavada yağ ısıtılır. Tavada orta ateşte gingko pişirilir, sonra soyulur. Çam fıstıkları soyulur ve kuru pamuklu bezlerle silinir. 【Fotoğraf 2】

[Resim: 4pap.png]

Yapılışı

1. Köfteler çırpılmış yumurta ve buğday unu ile kaplanır. Tavada yağ ısıtılır ve köfteler orta ateşte az yağda 2 dakika pişirilir.

2. İşkembe, karaciğer, omurilik ve balık eti çırpılmış yumurta ve buğday unu ile kaplanır. Tavada yağ ısıtılır ve malzemelerin her iki tarafı orta ateşte az yağda 2 dakika pişirilir. Hepsi 2 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda doğranır.【Fotoğraf 3】

[Resim: 5b3w.png]

3. Tencereye su konur ve 2 dakika yüksek ateşte ısıtılır. Kaynayınca tuz ve havuç konur ve 20 saniye boyunca haşlanır.

4. Terbiye ediliş dana eti, dilimlenmiş turp ve dana eti Sinseollo tenceresinin en altına yerleştirilir. Tencere hazırlanan malzemelerle süslenir ve üzerine köfte, ceviz, gingko ve çam fıstığı konur. 【Fotoğraf 4】

[Resim: 02po.png]

5. Siseollo tenceresi içine suyu dökün ve kapağını kapatın. Tencere altına yanan kömür yerleştirin ve 3 dakika kaynatın.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
English

Sinseollo

[Resim: enhd.jpg]

Royal Casserole
Sinseollo is a casserole containing various meats, fish and vegetables in broth. The ingredients are placed around the pot according to color. Nuts and other delicacies accompany the meat, fish and vegetables in one pot. It provides an array of flavors and nutrients.

Ingredients

- broth
*200 g beef (brisket , shank)
*100 g radish
*1.6 ㎏ (8 cups) water
- seasoning sauce ①
* 6 g (1 tsp) clear soy sauce
*2.3 g (½ tsp) minced green onion
* 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
- 3 g (1 tsp) clear soy sauce
- 6 g (½ tbsp) salt
- 100 g beef (top round)
- for dumplings
* 50 g minced beef(top round)
* 20 g tofu
- seasoning sauce ②
* 2 gr (½ tsp) clear soy sauce
* 2.3 g (½ tsp) minced green onion 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
* 1 g (½ tsp) sesame salt
* 0.1 g ground black pepper
* 4 g (1 tsp) sesame oil
- 30 g tripe
* 4 g (1 tsp) salt
* 21 g (3 tbsp) wheat flour
- 간 30g 100 g (½ cups) milk
- 50 g spinal cord
- 50 g white flesh fish
- seasoning tripe•liver•spinal cord•white flesh fish
* 4 g (1 tsp) salt 1.3 g (⅛ tsp) ground black pepper
- 30 g soaked sea slug
- 10 g (2 sheets) brown oak mushrooms
- 30 g carrot
* 400 g (2 cups) water
* 4 g (1 tsp) salt
- 240 g (4 ea) egg
- 20 g watercress 50 g (½ cup) wheat flour
- 65 g (5 tbsp) edible oil
- 10 g (2 ea) walnut
- 8 g (4 ea) gingko
- 3.5 g (1 tsp) pine nuts

Preparation

1. Clean blood of broth beef with cotton cloths. Put the beef and water into the pot, heat it up for 9 min. on high heat. Lower the heat to medium, simmer it for 20 min. Add radish and continue to simmer for 20 min. Take out the beef and radish, cut them into 2 cm-wide, 3 cm-long and 0.5 cm-thick. Season with seasoning sauce ① (radish 80 g, beef 130 g). Filter the broth through cotton cloths and season with clear soy sauce and salt (1.2 kg).

2. Clean blood of beef with cotton cloths, shred it into 5 cm-long and 0.3 cm-wide/thick, season with 2/3 of seasoning ②.

3. Clean blood of minced beef. Wrap the tofu with cotton cloths and mash by squeezing. Season the beef and tofu together with remained 1/3 of seasoning sauce ②, knead it, shape dumplings into 1.5 cm-diameter. Add salt and wheat flour to the tripe, clean it by fumbling, put some knife slits on it. Peel thin skin of the liver, slice it into 5 cm-wide, 6 cm-long and 0.3 cm-thick, marinate in the milk for 10 min. Uncoil the spinal cord and cut into 15 cm-long. Slice the white flesh of the fish into 5 cm-wide, 6 cm-long and 0.3 cm-thick. 【Photo 1】

[Resim: g1f5.png]

4. Season the tripe, liver, spinal cord and fish flesh with salt and ground black pepper.

5. Cut the soaked sea slug into 2 cm-wide and 6 cm-long.

6. Soak the dried brown oak mushrooms in water for 1 hour. remove stems, wipe water off with cotton cloths. Shred them into same size of sea slug. Trim and wash carrot, cut into 2 cm-wide, 6 cm-long and 0.4 cm-thick.

7. Panfry egg for garnish, and panfry watercress after coating with wheat flour and beaten egg. Cut them into 2 cm-wide and 6 cm-long. Soak the walnut in hot water, and skin. Preheat the frying pan and oil. Stir-fry gingko for 2 min. on medium heat, then skin. Remove tops of the pine nuts and wipe the nuts with dry cotton cloths.【Photo 2】

[Resim: 4pap.png]

Recipe

1. Coat the dumplings with wheat flour and beaten egg. Preheat the frying pan and oil, panfry the dumplings for 2 min. on medium heat with rolling over.

2. Coat the tripe, liver, spinal cord and fish flesh with wheat flour and beaten egg. Preheat the frying pan, oil, panfry them on medium heat for 2 min. for each side. Cut them into 2 cm-wide and 6 cm-long. 【Photo 3】

[Resim: 5b3w.png]

3. Pour water into the pot, heat it up for 2 min. on high heat. When it boils, put the carrot and salt, scald for 20 sec.

4. Place the seasoned beef, shred radish and beef on the bottom of the Sinseollo pot. Decorate with prepared stuffs on the pot, and put the dumplings, walnuts, gingko and pine nuts on it. 【Photo 4】

[Resim: 02po.png]

5. Pour the broth into the Sinseollo pot, cover the lid. Place blazing charcoal under the funnel, boil it for 3 min.

Kaynak / Source
Cevapla
#3
Yiyebileceğimiz bir yemeğe benziyor. Teşekkürler.
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID

K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB
Cevapla
#4
Sinseollo
Çeviri / Translate: Özge Sedef TANIR

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#5
Öyle bir malzeme listesi varki zaten kraldan baska kimse alamazdi ^^
Konu icin tesekkur ederiz
~B~
Cevapla
#6
Bol malzemeli bir yemekmiş. Bilmiş
Paylaşım için teşekkürler. Blush
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi