yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simgok Port / 심곡항
Simgok Port / 심곡항

[Resim: tropk.jpg]

Simgok Limanı (심곡 항구)
=>Bilgi Merkezi: Gangdong-myeon 033-640-4604
Simgok Balıkçılık Dairesi 033-644-5552
=>Adres: Simgok-ri Gangdong-myeon Gangneung

Simgok, içinden dar ve derin bir dere geçen bir köy olduğu için Simil, Jipil ya da Simgok olarak adlandırılırdi. Bölge yönetim düzenlemesi 1916 yılında onu Simgok olarak değiştirdi.
Uzatılan Jip-il sesi Ji-pil olur ve Jip-il’in Çince versiyonu olan Jipil, düz kağıt ve fırça anlamına gelmektedir.
İsmin orijinali, köyün; arkasında uzanan düz bir kağıt ve fırçaya benzeyen şeklinden gelmektedir.
Küçük bir liman olduğu için, 30 civarındaki hane halkı balıkçıları yassı balık, deniz kulağı ve uskumru yakalarlar. Köy diğer köylerden uzak ve dağlar arasında şekillenmiş olduğu için, köy halkı Kore Savaşı sırasında patlak veren savaştan bihaberdirler.
Bir balıkçı teknesi kiralayıp ve limanın önündeki denizden yassı balık avlamak burada çok meşhurdur. Denizin içinde gemiden limana bakarsanız, kuzey Avrupa’nın yalıyarını görmek bir düşlemdir.
Okgye-myeon’dan Jeongdongjin limanı arasında bulunan Geumjin ve Simgok’u birbirine bağlayan doğal sahil yolu inşa edildi. Geumjin ve Simgok alanı turizm geliştirme projesi tamamlanırsa, burası da bir başka turist ilgisini cezbeden bir alan haline gelecek.
Burası bir aile için, yoğun günlerin sonunda sığınılacak ve birkaç günlüğüne gidilecek sakın bir yerdir. Burada toplanan doğal Dolgim (bir kayaya yapışan deniz yosunlarının yolunup sonra kurutulmasıyla üretilir) Krala sunulurdu ve bu besin en iyi doğal yiyecek olarak bilinmektedir.

Çeviri:sark_gunesi

~~English~~

Simgok Port
Info Center : Office of Gangdong-myeon 033-640-4604
Simgok Dept. of Fisheries 033-644-5552

Simgok was called Simil, Jipil, or Simgok because it was a village inside the abysmal ravine. Revision of administrative districts changed it to Simgok in 1916.
The prolonged sound of Jip-il becomes Ji-pil, and the Chinese version of Jip-il is Jipil having a meaning of flat paper and a brush.
The name originates from the fact that the shape of the village looks like a piece of flat paper and a brush lying down beside it.
As a small port, fishermen of 30 households catch flatfish, abalone, and mackerel pike. Since the village is far away from the other villages and is formed between the ridges, people in the village didn’t know that the war broke out during Korean War.
It is famous for renting a fishing boat and fishing flatfish in the front sea of the port. It is a fantasy just like seeing the coast cliff of the north Europe if you look at the port from the sea on the ship.
The coastal road of natural advantage linking Geumjin and Simgok of Okgye-myeon to Jeongdongjin Port was constructed. If tourism development project of Geumjin and Simgok area is completed, this area will become another tourist attraction.
it is a nice plate for family vacation for several days as a quiet refuge at the end of busy days. Natural Dolgim (produced by tearing out the laver stuck to a rock and making it dried) collected here was offered to the king, and it is popular as the best natural food.
Kaynak:gntour.go.kr
[Resim: trop4.png]

[Resim: trop5.gif]

[Resim: trop1.jpg]

[Resim: trop2.jpg]

[Resim: trop3.jpg]

[Resim: trop6.jpg]

[Resim: trop8.jpg]

[Resim: trop9.jpg]

[Resim: trop7.jpg]
Sehercigim konu ve bilgiler için tesekkürler.
Emegine saglik...Alkis
Song II Gook Ve Papatya

Güzel bir tanitim olmus, tesekkür ederiz Seher.Alkis
Seher'im harika bir tanitim olmus ellerine saglik. Alkis
Eline saglik Seher ablam...
Güzel tanitim için tesekkürler canim kardesim. Opucuk
[Resim: jjjjjjjjjb.jpg]
Seni İstemek ;
Bütün Dünya'ya Meydan Okumak Gibi . . !
Smile Bu güzel tanitim için tesekkürler Seher ...AlkisAlkis
Tanitim için tesekkür seher yüregine saglik.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi