yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sigeumchi-namul / 시금치나물
#1
Sigeumchi-namul / 시금치나물

[Resim: gZEdW0.jpg]

Ispanak Salatası (Sigeumchi-namul / 시금치나물)

"Sigeumchi namul" olarak adlandırılan bu garnitür, Korelilerin pirinç yanında tükettikleri bir salata türüdür ve vejetaryenler için iyi bir tarif olarak bilinmektedir.

Malzemeler
Ispanağın Hazırlanması İçin
-1 Demet Kore ıspanağı veya normal ıspanak
-3 tatlı kaşığı deniz tuzu

Klasik Sigeumchi Namul İçin
-½ demet Kore ıspanağı veya normal ıspanak
-¼ tatlı kaşığı deniz tuzu
-⅛ tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı susam yağı
-1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
-1 diş kıyılmış sarımsak (yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar)
-1 yeşil soğan (yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar)

Baharatlı Sigeumchi Namul İçin
-½ demet Kore ıspanağı veya normal ıspanak
-1 tatlı kaşığı gochujang, Kore kırmızı biber salçası
-½ tatlı kaşığı pirinç sirkesi
-⅛ tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı susam yağı
-1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
-1 diş kıyılmış sarımsak (yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar)
-1 yeşil soğan (yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar)

Yapılışı

Büyük bir tencerede yaklaşık 10-12 bardak su kaynatılır. Tuz ve ıspanak katılarak 30 saniye kadar yumuşaması için bekletilir ve süzülür. Ispanak sadece soğutmak için yeterli olacak şekilde soğuk su altında durulanır.
Fazla sudan kurtulmak için ,avuç içleri kullanılarak, ıspanaklar hafif bir şekilde sıkılır.Faza sıkılmamasına dikkat etmek önemlidir. Ispanak, baharatlandırılması için hazırdır.
Klasik olan da baharatlı olan da aynı şekillerde yapılmaktadır.
Ispanaklar, bir karıştırma kabına alınır ve ,herşey birbiriyle iyice birleşinceye kadar, malzemeler el kullanılarak karıştırılır.
İsteğe göre daha faza susam eklenerek servise hazır hale getirilir.

|| English ||

This spinach dish called “Sigeumchi namul” is one of side dishes that Koreans eat with rice. It’ll be good recipe for vegetarians.

Ingredients
For Prepare Spinach
-1 lb. Korean Spinach or regular large spinach
-3 Tbs. Sea salt

For Classic Sigeumchi Namul
-½ lb. Prepared Korean spinach or regular large spinach
-¼ tsp. Sea salt
-⅛ tsp. Black pepper
-1 tsp. Sesame oil
-1 tsp. Toasted sesame seeds
-1Clove garlic, minced (Approximately 1 tsp.)
-1 Green onion, chopped (Approximately 1 Tbs.)

For Spicy Sigeumchi Namul
-½ lb. Prepared Korean spinach or regular large spinach
-1 tsp. Gochujang, Korean red pepper paste
-½ tsp. Rice vinegar
-⅛ tsp. Black pepper
-1 tsp. Sesame oil
-1 tsp. Toasted sesame seeds
-1Clove garlic, minced (Approximately 1 tsp.)
-1 Green onion, chopped (Approximately 1 Tbs.)

Directions

Bring about 10 cups to 12 cups of water to boil in a large pot. Add salt and spinach; Blench for 30 second and drain. Rinse under running cold water, just cool enough to handle.
Gently squeeze spinach between your palms to get rid of excess water. Careful not to squeeze too much. Now spinach is ready to dress up with delicious Korean seasoning!
Both classic and spicy can be made same directions. Add prepared spinach in a mixing bowl; gently mix everything together using your hand until everything combined well.
Top with extra sesame seeds as you desire!

[Resim: W1mBG4.jpg]

Kaynak / Source 1
Kaynak / Source 2
Cevapla
#2
Tarif için teşekkürler. Smile
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#4
Sigeumchi-namul / 시금치나물
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi