yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seoul Motor Show 2011
Tanitim için çok tesekkürler.Opucuk
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
Arabalar ilgi çekici ve hoslar. Abaza
Bende almak isterdim. Aglaelsalla
Konu için tesekkürler Kübracim. Opucuk
Herşey Değişti, Hiç bir zaman hiç bir şey eskisi gibi olmayacak...

Tüm dünya vazgeç dediğinde,umut fısıldar;
"Bir kez daha dene."
Çok farkli arabalarda mevcut. Abaza Emegine saglik. Opucuk
Birini bana gönderebilirler mi acaba? Biggrin
Tesekkürler Kübracigim. Opucuk
~~ SMTown ~~
Uzak dogunun sessiz devi bahara otomobil sovuyla basladi!

Güney Kore, bugün ikisi büyük toplam 5 otomobil markasina sahip. Yapilan üretim rakamlariyla otomotivde dünyanin 6 büyük ülkesinden biri olan Güney Kore, iç pazar açisindan da yine büyük pazarlar arasinda.

Her yil yaklasik 1.5 milyon aracin yola çiktigi Güney Kore'nin baskenti Seul, bu günlerde yeni otomobilleri agirliyor. Cenevre, Frankfurt, Paris, Istanbul otomobil fuarlarinin büyük alanlarina karsilik Seul Motor Show, daha mütevazi bir salonda gerçeklestiriliyor. Fuarda pazarin yüzde 85'inden fazlasina hakim olan yerli markalarin yani sira Avrupali, Japon ve Amerikali markalar da var. Ilk olarak 1995 yilinda düzenlenmeye baslayan fuarin sekizincisi 10 Nisan 2011 tarihine kadar açik kalacak. Bir milyon ziyaretçiyi agirlamasi beklenen fuarda daha çok Güney Kore'nin yani sira Pasifik ülkeleri, ABD gibi pazarlarin yani sira Avrupa ve Türkiye'ye gelecek modeller de bulunuyor. Amerika pazari gibi büyük sedan otomobillerin hakim oldugu ülkede küçük otomobil sayisi oldukça az. Bu egilim fuara da yansiyor. Iste fuarda dikkat çeken bazi otomobiller...

1- Kore pazarinin yüzde 45'ini elinde bulunduran Hyundai fuarda Türkiye'de haftaya satisa sunulacak yeni Accent modelinin yani sira genis bir model yelpazesiyle ziyaretçileri agirliyor. Markanin fuarda ilk kez günyüzüne çikan modeli ise Sonata hybrid, yeni Elantra ve Genesis çatisi altinda gelistirilen tam elektrikli araç konsepti Arrival oldu.

2- Kia'nin yeni Picanto (Morning) modelinin yine metalden yapilan devasa bir örnegi fuarda sergileniyor.

3- Koreli Daewoo birçok dünya ülkesinde oldugu gibi artik kendi ülkesinde de Chevrolet olarak yola çikiyor. Fuarda markanin elektrikli Volt modelinin yani sira Cruze modelinin elektrikli versiyonu da gösterildi.

4- Hintli Mahindra tarafindan Çinli SAIC grubundan satin alinan Ssangyong fuarda Türkiye'de de satisa sunulan yeni Koranda modelini ve ayni modelin konseptinden gelistirilen elektrikli modeli tanitiyor.

5- Dünya devleri arasina giren Koreli üreticiler 20-25 yil önce Japon üreticileri Toyota, Nissan ve Honda'nin yaptigi gibi (Lexus, Infiniti ve Acura) kendi üst markalarini gelistirmeye basladilar. Hyundai Genesis'i gelistirirken, Daewoo (Chevrolet) Alpheon adiyla bir markayi ilk kez fuarda anons etti. Ssangyong'un standinda da 'esnek W' logolu yeni bir markanin izleri var.

6- Koreli lastik üreticisi Kumho yeni nesil ürünlerini tanitirken sanki boslukta oturuyormus gibi duran bir manken kullandi.

7- Otomobil elektrigi ve elektronigi üreten firma fuarda tamamen degerli taslardan olusan bir modelle dikkat çekmeyi amaçliyor.

Kaynak: Zaman
Even if tears fall now, I will smile a little later.
[Resim: sa7zsma.gif]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi