31-07-2010, Saat: 12:17
(Son Düzenleme: 07-08-2012, Saat: 0:57, Düzenleyen: masal durgun.)
Seonggi Bokbunja
![[Resim: bokbunja1.jpg]](http://img715.imageshack.us/img715/5303/bokbunja1.jpg)
![[Resim: bokbunja2.jpg]](http://img534.imageshack.us/img534/4948/bokbunja2.jpg)
Dağ çileklerinin birçok farklı türü vardır: Meongseok çileği, Jul çileği, Seom çileği, Winter çileği, Gom çileği, Maekdo çileği, Jang çileği, Suri çileği vs.
Bokbunja çoğunlukla Kore dağlarında yetişen çilek ağaçları anlamına gelir. Mayıs ayında beyaz çiçekler açar, Temmuz ve Ağustos ayları arasında ise çilekler kırmızı-siyah bir renkte olgunlaşmış olur. Tamamen olgunlaşan çilekler tatlı, ekşi ve lezzetlidir.
Dağ çileklerinin yapraklarında, meyvelerinde ve saplarında flavonoid; köklerinde triterpen saponin ve bileşiminde malik asit, sitrik asit, şarap asidi, salisilik asit, glikoz, fruktoz, pektin, pigmentler, rafine yağ, anthocyanidin, C vitamini vb. bulunur.
Dag çilekleri yazın başında, tam olgunlaşmadan toplanır ve güneşte kurutulur.
Seonggi Bokbunja köyü, yüksek kalitede Bokbunja üretimi için en uygun iklime sahiptir ve iyi Bokbunja üretimi için uygun sıcaklık, deniz rüzgarı ve verimli topraklar sağlar. Seonggi Bokbunja Köyünün Bokbunja'sı yüksek kalitededir ve her geçen yıl ünü daha da artmaktadır.
Çeviri:ice_queen
Kaynak Tıkla
ENGLISH
There are many different types of mountain berries: Meongseok Berries, Jul Berries, Seom Berries, Winter Berries, Gom Berries, Maekdo Berries, Jang Berries, Suri Berries, etc. Bokbunja refers to berry trees that mostly grow in Korea's mountains. White flowers bloom in May and berries ripe into red-black color between July and August. Fully ripen berries are sweet and sour and tasty.
Mountain berries contain flavonoid in leaves, fruits, and stems, and tritepene saponin in roots, and malic acid, citric acid, grape wine acid, salicylic acid, glucose, fructose, pectin, phlegmatic person, pigments, refined oil, anthocyanidin, vitamin C, etc.
Mountain berries are picked in early summer when they are not fully ripen and dried in sun.
Seonggi Bokbunja Village has the optimal climates for the production of high-quality Bokbunja. Bokbunja Village provides good temperatures, fertile soils, and sea winds for the production of good Bokbunja. Seonggi Bokbunja Village's Bokbunja is high in quality and is becoming more and more popular each year.
Source Click
![[Resim: bokbunja1.jpg]](http://img715.imageshack.us/img715/5303/bokbunja1.jpg)
![[Resim: bokbunja2.jpg]](http://img534.imageshack.us/img534/4948/bokbunja2.jpg)
Dağ çileklerinin birçok farklı türü vardır: Meongseok çileği, Jul çileği, Seom çileği, Winter çileği, Gom çileği, Maekdo çileği, Jang çileği, Suri çileği vs.
Bokbunja çoğunlukla Kore dağlarında yetişen çilek ağaçları anlamına gelir. Mayıs ayında beyaz çiçekler açar, Temmuz ve Ağustos ayları arasında ise çilekler kırmızı-siyah bir renkte olgunlaşmış olur. Tamamen olgunlaşan çilekler tatlı, ekşi ve lezzetlidir.
Dağ çileklerinin yapraklarında, meyvelerinde ve saplarında flavonoid; köklerinde triterpen saponin ve bileşiminde malik asit, sitrik asit, şarap asidi, salisilik asit, glikoz, fruktoz, pektin, pigmentler, rafine yağ, anthocyanidin, C vitamini vb. bulunur.
Dag çilekleri yazın başında, tam olgunlaşmadan toplanır ve güneşte kurutulur.
Seonggi Bokbunja köyü, yüksek kalitede Bokbunja üretimi için en uygun iklime sahiptir ve iyi Bokbunja üretimi için uygun sıcaklık, deniz rüzgarı ve verimli topraklar sağlar. Seonggi Bokbunja Köyünün Bokbunja'sı yüksek kalitededir ve her geçen yıl ünü daha da artmaktadır.
Çeviri:ice_queen
Kaynak Tıkla
ENGLISH
There are many different types of mountain berries: Meongseok Berries, Jul Berries, Seom Berries, Winter Berries, Gom Berries, Maekdo Berries, Jang Berries, Suri Berries, etc. Bokbunja refers to berry trees that mostly grow in Korea's mountains. White flowers bloom in May and berries ripe into red-black color between July and August. Fully ripen berries are sweet and sour and tasty.
Mountain berries contain flavonoid in leaves, fruits, and stems, and tritepene saponin in roots, and malic acid, citric acid, grape wine acid, salicylic acid, glucose, fructose, pectin, phlegmatic person, pigments, refined oil, anthocyanidin, vitamin C, etc.
Mountain berries are picked in early summer when they are not fully ripen and dried in sun.
Seonggi Bokbunja Village has the optimal climates for the production of high-quality Bokbunja. Bokbunja Village provides good temperatures, fertile soils, and sea winds for the production of good Bokbunja. Seonggi Bokbunja Village's Bokbunja is high in quality and is becoming more and more popular each year.
Source Click