04-12-2015, Saat: 20:16
(Son Düzenleme: 05-12-2015, Saat: 0:56, Düzenleyen: kıday baksı.)
Seolleongtang
![[Resim: 6WTI5X.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/905/6WTI5X.jpg)
40 yıl önce bir restoranın sığır kemiğinden yahni (seolleongtang) yapmaya başlamasından sonra, bu yahniyi yapan tek restoran haline geldi, Seolleongtang, Daejeon sakinlerinin favori yemeği haline geldi. Yahni, uzun süre kaynıyor ve turp kimchisi veya lahana kimchisi ile yenildiğinde derin ve muhteşem bir tadı oluyor.
İçindekiler:
-Et Suyu: Sığır kemiği, göğüs eti, diz kıkırdağı, kafa kemiği
-Meze: Turp kimchisi, lahana kimchisi
-Çeşni: Yeşil soğan, sarımsak, soya sosu
Nasıl Pişirilir?
Sığır kemiğini, göğüs etini, diz kıkırdağını ve kafa kemiğini büyük bir tencereye koyun ve 24 saat boyunca kaynatın. Yağını sıyırdıktan sonra, et suyunu taş çömleğe koyun ve pirinç, mezeler ve çeşnileriyle servis edin.
English
After one restaurant started to make a stew out of beef bone 40 years ago (seolleongtang), it became the only restaurant to make this stew, Seolleongtang has become Daejeon citizens’ favorite food. The stew boils for a long time, and tastes deep and great when you eat it with radish Kimch or cabbage Kimchi.
Ingredients:
-Beef Broth: Beef bone, brisket, knee cartilage, head bone
-Side Dish: Raddish Kimchi, Cabbage Kimchi
-Seasoning: Spring onion, garlic, soy sauce
How to Cook
Put beef bone, brisket, knee cartilage, and head bone in a big pot and boil them for 24 hours. After skimming the fat, put the broth in the stone pot and serve it with rice, side dishes and seasoning.
Kaynak / Source
![[Resim: 6WTI5X.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/905/6WTI5X.jpg)
40 yıl önce bir restoranın sığır kemiğinden yahni (seolleongtang) yapmaya başlamasından sonra, bu yahniyi yapan tek restoran haline geldi, Seolleongtang, Daejeon sakinlerinin favori yemeği haline geldi. Yahni, uzun süre kaynıyor ve turp kimchisi veya lahana kimchisi ile yenildiğinde derin ve muhteşem bir tadı oluyor.
İçindekiler:
-Et Suyu: Sığır kemiği, göğüs eti, diz kıkırdağı, kafa kemiği
-Meze: Turp kimchisi, lahana kimchisi
-Çeşni: Yeşil soğan, sarımsak, soya sosu
Nasıl Pişirilir?
Sığır kemiğini, göğüs etini, diz kıkırdağını ve kafa kemiğini büyük bir tencereye koyun ve 24 saat boyunca kaynatın. Yağını sıyırdıktan sonra, et suyunu taş çömleğe koyun ve pirinç, mezeler ve çeşnileriyle servis edin.
English
After one restaurant started to make a stew out of beef bone 40 years ago (seolleongtang), it became the only restaurant to make this stew, Seolleongtang has become Daejeon citizens’ favorite food. The stew boils for a long time, and tastes deep and great when you eat it with radish Kimch or cabbage Kimchi.
Ingredients:
-Beef Broth: Beef bone, brisket, knee cartilage, head bone
-Side Dish: Raddish Kimchi, Cabbage Kimchi
-Seasoning: Spring onion, garlic, soy sauce
How to Cook
Put beef bone, brisket, knee cartilage, and head bone in a big pot and boil them for 24 hours. After skimming the fat, put the broth in the stone pot and serve it with rice, side dishes and seasoning.
Kaynak / Source