yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seo Jeong-Ju / 서정주 ( Poet )

Seo Jeong-Ju / 서정주 ( Poet )

[Resim: cand528200805192247540.jpg]

Seo Jeong-Ju, 18 Mayis 1915'de Güney Kore'de dogdu. Yazdigi siirlerle bir üniversiteye profesör oldu. 20. Yüzyil Kore Edebiyatinin en iyi sairi olarak kabul edilir. Bes kez Nobel Edebiyat Ödülü için aday gösterildi. Yaklasik 1.000 siir'den olusan 15 kitap yayinladi. Ancak 24 Aralik 2000 yilinda öldü.
Ölümünden sonra, Güney Kore Hükümeti hemen altin heykelini yaptirdi.

Çeviri: joo yoon

English

Seo Jeong-ju (May 18, 1915 – December 24, 2000) was a Korean poet and university professor who wrote under the pen name Midang (lit. "not yet fully grown"). He is widely considered the best poet in twentieth-century Korean literature. He was nominated five times for Nobel Prize in literature. He published 15 books of poetry consisting of around 1,000 poems.

After his death, South Korean Government officially presented Gold order.

Kaynak / Source
Çok önemli bir sair anlasilan.
"20. yüzyilin en iyi sairi","bir çok kez edebiyat alaninda Nobel'e aday gösterilmesi" ve "Kore hükümeti tarafindan, altin heykelinin dikilmesi" sasirilacak derecede iyi bir sair.
Bizlere bu degerli sairi tanittigin için tesekkür ederiz, Ibrahim. Emegine saglik.
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
(29-06-2009, Saat: 16:01)a7xmeltem yazdı: Çok önemli bir sair anlasilan.
"20. yüzyilin en iyi sairi","bir çok kez edebiyat alaninda Nobel'e aday gösterilmesi" ve "Kore hükümeti tarafindan, altin heykelinin dikilmesi" sasirilacak derecede iyi bir sair.
Bizlere bu degerli sairi tanittigin için tesekkür ederiz, Ibrahim. Emegine saglik.

Rica ederim kardesim. Smile Gerçekten de basarili bir sair. Onay
Tanitim için tesekkürler. Onay

Hyun Bin :j

(29-06-2009, Saat: 16:01)a7xmeltem yazdı: Çok önemli bir sair anlasilan.

Meltemin düsüncelerine katiliyorum, gerçekten çok önemli biri olmali.
Bu zamanda siir malesef pek tutulmuyor, Kore'de durum nasil bilemiyorum ama hem heykelinin dikilmesi ve de Nobel'e aday gösterilmesi, siirin Kore'de de birazda olsa sevildigini gösteriyor.
Beni sasirtan 15 kitapta 1000'den fazla siir yazmis olmasi. Bu gerçekten herkesin yapabilecegi bir is degil. Çok basarili ve sevilen bir sair olmali. Kitaplarini okumayi çok isterdim. Tanitim için tesekkürler, Ibrahim. Emegine saglik.
T h e r e ' s n o t o m o r r o w //

Twitter
Çok basarili bir sairmis. Tanitim için tesekkürler. Smile 5 kez nobel ödülüne aday gösterilmek.

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Basarili bir sairi bizlere tanittigin için tesekkür ederiz.
Basarili oldugu Kore halkinin, kendisine verdigi degerden belli. Tanitim için tesekkürler, Ibrahim.
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi