15-03-2011, Saat: 20:01
(Son Düzenleme: 03-08-2012, Saat: 7:45, Düzenleyen: 2DoNGHae94.)
Schizandra Chinensis
![[Resim: schizandrachinensis.png]](http://img641.imageshack.us/img641/1809/schizandrachinensis.png)
Dongdong kasabası Schizandra chinesislerin Jangsu-gun'un üreticilerinden biridir. Bizim Schizandra chinensislerimiz deniz seviyesinden yaklaşık 500 metre ya da daha yüksek olan arazilerde üretilir ve harika tatlarından dolayı meyve suyu ile ilaçlar için sık sık talep edilir.
Meyveler Ağustos sonu ve Ekim başı arası satışa sunulup, kurutulmuş meyvelerin üretimi yıl boyunca devam eder.
Schizandra chinensis çay olarak da içilebilir ya da tadılır. Çay olarak içmek için suda 3-4 saat meyvelerin 30-40 gramı iyice ıslatılmalıdır ve kestane, zencefil ya da tarçınla yaklaşık 20-30 dakika hafif ateşte kaynatılmalıdır.
Çeviri: éhl@
Düzenleyen: ss501korea
Yardımları için özgü nickli arkadaşımıza teşekkür ederiz.
English
Dongdong Village is one of Jangsu-gun¡'s producers of Schizandra chinensis. Our Schizandra chinensis are produced in highlands that are 500m above sea level or higher and are constantly demanded for juice and medicine for their great flavors.
The fruits are released between late August and early October and dried fruits are produced year-round.
Schizandra chinensis is ingested as tea or extract. To ingest it as tea, soak 30~40g of its fruits in 1§¤ of water for 3~4 hours and boil it with dates, chestnuts, ginger, or cinnamon for about 20~30 minutes in low heat.
Kaynak / Source
SHINee is my life
♥