20-12-2013, Saat: 19:29
(Son Düzenleme: 13-03-2019, Saat: 13:12, Düzenleyen: kıday baksı.)
Samjinnal (삼짇날)
Samjinnal baharın gelişini haber veren bir şenlik günüdür. Bu gün kırlagıçların Gangnam'a geri geldiği gün olarak da bilinir ve yılan gündüz kış uykusundan uyanır. Ayrıca kuşlar ve kelebekler de görünmeye başlar. Bu günde eğer Kuzey Gyeongsang bölgesinde gündüz bir yılan görülürse iyi şans getireceği anlamına gelir, beyaz bir kelebek o yıl ölüm getirecek ve sarı bir kelebek görmekse servet anlamına gelir. Onlar bu günde demlenmiş bir soya salçasının tadının iyi olduğunu ve evlerin tamir edilebileceğini söylüyorlar.
İnsanlar çiftliklerinde bereket için dua ederler.
Samjinnal sırasında insanlar bir çeşit kore geleneksel prinç keki olan Hwajeon yapmak için seçtikleri açelya çiçeklerini yapışkan bir prinç hamuru ile yoğururlar. Mung fasulyesi tozu Mung fasulyesi eriştesi yapmak için kullanılır ve de içinde zaman zaman açelya çiçeği de kullanılır.
Kırmızı su ile Mung fasulyesi tozu karıştırılarak Seomyeon denilen bir mevsimlik yemek hazırlanabilir. Bunun dışında Santteok denilen kırmızı fasulye ezmesi ile yapılan beyaz kabarcık pirinç keki, Goritteok yapışkan pirincinden yapılan çam endodermisi ve mugwort, yapışkan pirinç ve mugwort yapraklarından yapılan Ssuktteok bu günde yenir.
English
Samjinnal is the festive day that informs the arrival of spring. This day is known as the day the swallows came back from Gangnam and the day the snake came out from its winter sleep. It is also the day birds and butterflies start to appear. This day, in the North Gyeongsang region, seeing a snake signifies good luck, seeing a white butterfly means death that year, and seeing a yellow butterfly implies fortune. They say soybean paste brewed this day tastes especially good and houses are repaired. By conducting farm frugality, people pray for abundance.
During Samjinnal, people pick out azalea flowers and knead it with glutinous rice dough to make Hwajeon, a Korean traditional rice cake. Mung bean powder is used to make mung bean noodles, and is also occasionally used with the azalea flowers. By dyeing the mung bean powder with red water, a seasonal dish called Sumyeon can be prepared. Other than this, white bubble rice cakes made with red bean paste called Santteok, Goritteok made from glutinous rice, pine endodermis and mugwort, and Ssuktteok made from glutinous rice and mugwort leaves are eaten this day.
Çeviri: ghost_buster
Kaynak / Source
Samjinnal baharın gelişini haber veren bir şenlik günüdür. Bu gün kırlagıçların Gangnam'a geri geldiği gün olarak da bilinir ve yılan gündüz kış uykusundan uyanır. Ayrıca kuşlar ve kelebekler de görünmeye başlar. Bu günde eğer Kuzey Gyeongsang bölgesinde gündüz bir yılan görülürse iyi şans getireceği anlamına gelir, beyaz bir kelebek o yıl ölüm getirecek ve sarı bir kelebek görmekse servet anlamına gelir. Onlar bu günde demlenmiş bir soya salçasının tadının iyi olduğunu ve evlerin tamir edilebileceğini söylüyorlar.
İnsanlar çiftliklerinde bereket için dua ederler.
Samjinnal sırasında insanlar bir çeşit kore geleneksel prinç keki olan Hwajeon yapmak için seçtikleri açelya çiçeklerini yapışkan bir prinç hamuru ile yoğururlar. Mung fasulyesi tozu Mung fasulyesi eriştesi yapmak için kullanılır ve de içinde zaman zaman açelya çiçeği de kullanılır.
Kırmızı su ile Mung fasulyesi tozu karıştırılarak Seomyeon denilen bir mevsimlik yemek hazırlanabilir. Bunun dışında Santteok denilen kırmızı fasulye ezmesi ile yapılan beyaz kabarcık pirinç keki, Goritteok yapışkan pirincinden yapılan çam endodermisi ve mugwort, yapışkan pirinç ve mugwort yapraklarından yapılan Ssuktteok bu günde yenir.
English
Samjinnal is the festive day that informs the arrival of spring. This day is known as the day the swallows came back from Gangnam and the day the snake came out from its winter sleep. It is also the day birds and butterflies start to appear. This day, in the North Gyeongsang region, seeing a snake signifies good luck, seeing a white butterfly means death that year, and seeing a yellow butterfly implies fortune. They say soybean paste brewed this day tastes especially good and houses are repaired. By conducting farm frugality, people pray for abundance.
During Samjinnal, people pick out azalea flowers and knead it with glutinous rice dough to make Hwajeon, a Korean traditional rice cake. Mung bean powder is used to make mung bean noodles, and is also occasionally used with the azalea flowers. By dyeing the mung bean powder with red water, a seasonal dish called Sumyeon can be prepared. Other than this, white bubble rice cakes made with red bean paste called Santteok, Goritteok made from glutinous rice, pine endodermis and mugwort, and Ssuktteok made from glutinous rice and mugwort leaves are eaten this day.
Çeviri: ghost_buster
Kaynak / Source