yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salsu: Eulji Mundeok and the Great Battle of Salsu (Jin-Myung Kim)
#1
Salsu: Eulji Mundeok and the Great Battle of Salsu (Jin-Myung Kim)


[Resim: 2ltlgug.jpg]

[Resim: t5j4t0.jpg]

Korece Adı:Salsu
Yazar:Jin-Myung Kim
Yayınevi:Joongang M & B 2.Cilt

Kitap Hakkında

Yazar Kim Jin myungu tarafından en son yazılan ve çok satılan hit romanlardandır.
Bu heyecan verici yeni romanda, Kim, Goguryo (kore yarımadası)'nun Büyük General'i Eulji Mundeoku hakkındaki bir hikayeyi ve Çin'in Sui hanedanına karşı onun Büyük Salsu muharebesini anlatır.

Açıklama

Eulji Mundeok, bir Goguryeo askeri lideriydi.
O, 6ıncı yüzyılın ortasında 618'de doğmuştu, 7'inci yüzyılın başlarında öldü. Koreli tarihin fırtınalı üç krallık döneminde Goguryeo'yu yükseltti.
Goguryeo, güçlü ve savaşçı bir imparatorluktu, daima komşularıyla savaşıyor, güneydoğu'da Sillasi ve güneybatı'da Baekje.
Güç dengesi, üç krallığın arasında eşitti, ancak, o yabancı etkisinin devrilmesi dengede etkili oldu. Bu etki, Çin krallığının büyük bir çoğunluğu ve batı komşusu ile sağlandı. 589'da Çin, Sui hanedanının altında birleştirilmişti ve bu yeni hanedan güce açtı. Baekje, Goguryeo ve Silla'nın arasında mücadelelerde kararlaştıran sebepler olacaktı.
Bu onun gibi büyüyen Ulji Mundeok için arka plandır.. O, eğitimli bir adamdı, siyasal ve askeri bilimlerin her ikisindede beceriler göstererek sonunda Goguryeo'ya bakan oldu.

English

Korean Title:Salsu
Author:Jin-Myung Kim
Publisher:Joongang M & B 2-volume set

About This Book

The latest hit novel by the bestselling author Kim Jin-myung. In this exciting new novel, Kim tells a story about the Great General Eulji Mundeok of Goguryo (in Korean Peninsula) and his Great Battle of Salsu against Sui Dynasty of China.

Statement

Eulji Mundeok was a Goguryeo military leader. He was born in the mid-6th century and died in the early 7th century, sometime after 618. He was born and raised in Goguryeo, in the turbulent Three Kingdoms period of Korean history. Goguryeo was a powerful and warlike empire, constantly warring with its neighbours, Silla to the southeast and Baekje to the southwest. The balance of power was roughly equal between the Three Kingdoms, however, and it took the injection of an outside influence to tip the balance. This influence was supplied by the kingdoms’ much larger western neighbor, China. In 589 China had been united under the Sui Dynasty, and this new dynasty, hungry for power, would be the deciding factor in the struggles between Baekje, Goguryeo and Silla. This was the background for Ulji Mundeok as he grew up. He was an educated man, and eventually became a Minister of Goguryeo, with skills in both the political and military sciences. He was called upon to render service as a military leader, however, when the very existence of the dynasty became threatened by alliances between its rival neighbors.

Kaynak: Hanbooks.com
Cevapla
#2
Ellerine saglik Mahmut'cum paylasim için sagol devamini bekleriz...


Galatasaraylı olmak bir din bir mezhep gibi köklü bir inançtır,bu nedenle Galatasaraylı olmaktan gurur duyuyorum...

Taçsız Kral Metin Oktay
Cevapla
#3
Mahmut paylasim için tesekkür ederim. Güzel bir kitaba benziyor. Ayrica Mudok'tan da bahsediyor. Emegine saglik.


TÜRKİYE ℂ⋆
Cevapla
#4
Mahmut ne güzel tanitmissin. Smile Tesekkür ederiz. Onay
Son bakıştaki o gözler kaldı aklımızda......
Cevapla
#5
Paylasim için tesekkürler çok güzel bir arastirma olmus ellerine, emegine saglik.

Geri Döndüm

Cevapla
#6
Güzel bir tanitim olmus ellerine saglik. Alkis
Cevapla
#7
Mahmut güzel bir romana benziyor ahh keske okuma firsatim olsa acaba Türkçe çevirisi var mi neyse ellerine saglik emegin içinde çok tesekkür ederim ... Alkis Alkis Biggrin Biggrin

‎''Her hakiki aşk, umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk bir milad demektir... Şayet aşktan önce ve aşktan sonra aynı insan olarak kalmışsak,yeterince sevmemişiz demektir... Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir...'' Tebrizli Şems

Cevapla
#8
Çok calisman gerekiyor Mahmut devamini belkiyoruz hadi bakalim. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi