Saewoojuk / 새우죽
![[Resim: 3LA1MA.jpg]](http://i.hizliresim.com/3LA1MA.jpg)
Malzemeler
1 fincan küçük taneli pirinç
1 yemek kaşığı susam yağı
2 diş doğranmış sarımsak
1/4 fincan doğranmış havuç
1 fincan doğranmış çiğ karides
7 fincan su
1 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı tuz
3 adet doğranmış yeşil soğan
1 adet doğranmış kim yaprağı
Yapılışı
1. Geniş bir kaseye pirinci koyun ve birkaç kez yıkayın, daha sonra yaklaşık 4 fincan suyu pirincin üstünü kapatacak kadar ekleyin ve 2 saat boyunca suda bekletin.
2. Orta veya büyük bir tencerede orta-yüksek ateşte susam yağını ısıtın, ardından sarımsak, havuç ve karidesleri 30 saniye boyunca karıştırarak soteleyin. Süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika boyunca karıştırmaya devam edin. 7 fincan suyu içine ilave edin ve kaynatın. Isı seviyesini düşürün, tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin, yanmasını önlemek için ara sıra karıştırın.
3. Balık yağını ve tuzu ilave edin, tadarak baharatı kontrol edin ve isterseniz daha fazla tuz ilave edebilirsiniz. Kepçe ile servis kaselerine koyun, üzerine doğranmış yeşil soğanı ve kim yaprağını serpin.
4. Daha besleyici yemek yapmak istiyorsanız, önerilen malzemelere kimchi ilave edin yada japchae, sigeumchi namul ve kongnamul muchim'i de ekleyebilirsiniz.
English
Ingredients
1 cup short-grained rice
1 Tbs. sesame oil
2 cloves garlic, minced
1/4 cup chopped carrot
1 cup chopped raw shrimp
7 cups water
1 Tbs. fish sauce
1 tsp. salt
3 green onions, chopped
1 sheet roasted kim, crumbled
Preparation
1. Place rice in a large bowl and wash rice in several changes of water, then cover with about 4 cups water and let soak two hours to overnight. Drain rice thoroughly before proceeding.
2. Heat sesame oil over medium-high heat in a medium-large pot, then add the garlic, carrot, and shrimp and saute for about 30 seconds, stirring about to cook evenly. Add the soaked, drained rice to the pot and continue stirring and sauteing for a few minutes. Add 7 cups water and bring to a boil, then reduce heat to low, cover pot and simmer 30 minutes, stirring occasionally to prevent bottom from burning.
3. Add fish sauce and salt, then taste and check seasoning and add more salt if desired. Ladle juk into serving bowls and sprinkle with chopped green onions and crumbled kim.
4. To make this a more substantial meal, suggested accompaniments include kimchi and other other side dishes such as broiled fish, japchae, sigeumchi namul, and kongnamul muchim.
Kaynak / Source
![[Resim: 3LA1MA.jpg]](http://i.hizliresim.com/3LA1MA.jpg)
Malzemeler
1 fincan küçük taneli pirinç
1 yemek kaşığı susam yağı
2 diş doğranmış sarımsak
1/4 fincan doğranmış havuç
1 fincan doğranmış çiğ karides
7 fincan su
1 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı tuz
3 adet doğranmış yeşil soğan
1 adet doğranmış kim yaprağı
Yapılışı
1. Geniş bir kaseye pirinci koyun ve birkaç kez yıkayın, daha sonra yaklaşık 4 fincan suyu pirincin üstünü kapatacak kadar ekleyin ve 2 saat boyunca suda bekletin.
2. Orta veya büyük bir tencerede orta-yüksek ateşte susam yağını ısıtın, ardından sarımsak, havuç ve karidesleri 30 saniye boyunca karıştırarak soteleyin. Süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin ve birkaç dakika boyunca karıştırmaya devam edin. 7 fincan suyu içine ilave edin ve kaynatın. Isı seviyesini düşürün, tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin, yanmasını önlemek için ara sıra karıştırın.
3. Balık yağını ve tuzu ilave edin, tadarak baharatı kontrol edin ve isterseniz daha fazla tuz ilave edebilirsiniz. Kepçe ile servis kaselerine koyun, üzerine doğranmış yeşil soğanı ve kim yaprağını serpin.
4. Daha besleyici yemek yapmak istiyorsanız, önerilen malzemelere kimchi ilave edin yada japchae, sigeumchi namul ve kongnamul muchim'i de ekleyebilirsiniz.
English
Ingredients
1 cup short-grained rice
1 Tbs. sesame oil
2 cloves garlic, minced
1/4 cup chopped carrot
1 cup chopped raw shrimp
7 cups water
1 Tbs. fish sauce
1 tsp. salt
3 green onions, chopped
1 sheet roasted kim, crumbled
Preparation
1. Place rice in a large bowl and wash rice in several changes of water, then cover with about 4 cups water and let soak two hours to overnight. Drain rice thoroughly before proceeding.
2. Heat sesame oil over medium-high heat in a medium-large pot, then add the garlic, carrot, and shrimp and saute for about 30 seconds, stirring about to cook evenly. Add the soaked, drained rice to the pot and continue stirring and sauteing for a few minutes. Add 7 cups water and bring to a boil, then reduce heat to low, cover pot and simmer 30 minutes, stirring occasionally to prevent bottom from burning.
3. Add fish sauce and salt, then taste and check seasoning and add more salt if desired. Ladle juk into serving bowls and sprinkle with chopped green onions and crumbled kim.
4. To make this a more substantial meal, suggested accompaniments include kimchi and other other side dishes such as broiled fish, japchae, sigeumchi namul, and kongnamul muchim.
Kaynak / Source
✿ Özlem ✿