yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Roasted Rice Cakes (구운 떡)
#1
Roasted Rice Cakes (구운 떡)


[Resim: 2nk6.jpg]



Malzemeler


1/4 bardak mirin
1/4 su bardağı tavuk suyu
1/2 fincan Kore Red Dragon Sosu (su, şeker, Ssamjang, hafif soya sosu, şeri sirke ve susam yağı karışımı)
1/4 fincan kavrulmuş soğan
2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya diğer nötral yağ
1 kg pirinç keki
1 yemek kaşığı susam
1/2 bardak taze soğan (yeşil ve beyaz)


Yapılışı

- Sosu yapmak için Mirin ve tavuk suyunu orta büyüklükte bir tencerede yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.

- Red dragon sosunu ekleyin, orta ateşte sos kıvama gelinceye kadar 6- 7 dakika pişirin.

- Kavrulmuş soğanı ilave edin. Ve pirinç kekleri hazır olana kadar kısık ateşte sıcak kalsın.

- Tavaya yağ ekleyin ve ısındığında pirinç keklerini ekleyin.

- Pirinç kekleri 3 dakika kızarana kadar kavurun. Fazla kavurmayın yoksa kurur.

- Kaynattığınız sosu getirin ve aynı oranda kaplanmaış pirinç keklerini birkaç saniye içinde atın.

- Susam serpip tekrar atın. Dilimlenmiş taze soğanla sıcak servis edin.



English


Ingredients

1/4 cup mirin (sweet cooking sake)
1/4 cup chicken stock
1/2 cup Korean Red Dragon Sauce (the mixture of water, sugar, ssamjang, light soy sauce, sherry vinegar, and sesame oil)
1/4 cup roasted onions
2 tablespoons grapeseed oil or other neutral oil
1 lb rice cake
1 tablespoon sesame seeds
1/2 cup scallions (greens and whites)



Directions



-Make the sauce by combining mirin and stock in a medium saucepan and put on the stove over high heat. Boil to reduce until lightly thickened, 2-3 mins

-Add the red dragon sauce, turn the heat down to medium and reduce the sauce to a glossy consistency, 6-7 mins

-Stir in roasted onions. Cover and keep warm over low heat until the rice cakes are ready

-Add oil to the pan, and just when it's about to smoke, add rice cakes.

-Sear the rice cakes about 3 mins per side until they are light golden brown. Don't overdo it otherwise they will dry out

-Bring the sauce back to a boil and toss the rice cakes in it just for a few seconds until they're evenly coated

-Sprinkle them with the sesame seeds and toss again. Garnish with a large pinch of sliced scallions and serve hot





Kaynak / Source


♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥

Cevapla
#2
[Resim: 53xt.jpg]

Sosu yapmak için Mirin ve tavuk suyunu orta büyüklükte bir tencerede yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.

[Resim: szg.jpg]

Red dragon sosunu ekleyin, orta ateşte sos kıvama gelinceye kadar 6- 7 dakika pişirin.

[Resim: 6pye.jpg]

[Resim: ocoa.jpg]

Kavrulmuş soğanı ilave edin. Ve pirinç kekleri hazır olana kadar kısık ateşte sıcak kalsın.

[Resim: znvc.jpg]

- Tavaya yağ ekleyin ve ısındığında pirinç keklerini ekleyin.

- Pirinç kekleri 3 dakika kızarana kadar kavurun. Fazla kavurmayın yoksa kurur.

[Resim: tw4u.jpg]

- Kaynattığınız sosu getirin ve aynı oranda kaplanmaış pirinç keklerini birkaç saniye içinde atın.

[Resim: j29g.jpg]

- Susam serpip tekrar atın. Dilimlenmiş taze soğanla sıcak servis edin.

♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥

Cevapla
#3
[Resim: i92m.jpg]

[Resim: c96c.jpg]

[Resim: ldf1.jpg]

♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥

Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi