27-06-2013, Saat: 19:24
(Son Düzenleme: 27-06-2013, Saat: 19:56, Düzenleyen: first genius.)
Roasted Rice Cakes (구운 떡)
![[Resim: 2nk6.jpg]](http://img194.imageshack.us/img194/5617/2nk6.jpg)
Malzemeler
1/4 bardak mirin
1/4 su bardağı tavuk suyu
1/2 fincan Kore Red Dragon Sosu (su, şeker, Ssamjang, hafif soya sosu, şeri sirke ve susam yağı karışımı)
1/4 fincan kavrulmuş soğan
2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya diğer nötral yağ
1 kg pirinç keki
1 yemek kaşığı susam
1/2 bardak taze soğan (yeşil ve beyaz)
Yapılışı
- Sosu yapmak için Mirin ve tavuk suyunu orta büyüklükte bir tencerede yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.
- Red dragon sosunu ekleyin, orta ateşte sos kıvama gelinceye kadar 6- 7 dakika pişirin.
- Kavrulmuş soğanı ilave edin. Ve pirinç kekleri hazır olana kadar kısık ateşte sıcak kalsın.
- Tavaya yağ ekleyin ve ısındığında pirinç keklerini ekleyin.
- Pirinç kekleri 3 dakika kızarana kadar kavurun. Fazla kavurmayın yoksa kurur.
- Kaynattığınız sosu getirin ve aynı oranda kaplanmaış pirinç keklerini birkaç saniye içinde atın.
- Susam serpip tekrar atın. Dilimlenmiş taze soğanla sıcak servis edin.
English
Ingredients
1/4 cup mirin (sweet cooking sake)
1/4 cup chicken stock
1/2 cup Korean Red Dragon Sauce (the mixture of water, sugar, ssamjang, light soy sauce, sherry vinegar, and sesame oil)
1/4 cup roasted onions
2 tablespoons grapeseed oil or other neutral oil
1 lb rice cake
1 tablespoon sesame seeds
1/2 cup scallions (greens and whites)
Directions
-Make the sauce by combining mirin and stock in a medium saucepan and put on the stove over high heat. Boil to reduce until lightly thickened, 2-3 mins
-Add the red dragon sauce, turn the heat down to medium and reduce the sauce to a glossy consistency, 6-7 mins
-Stir in roasted onions. Cover and keep warm over low heat until the rice cakes are ready
-Add oil to the pan, and just when it's about to smoke, add rice cakes.
-Sear the rice cakes about 3 mins per side until they are light golden brown. Don't overdo it otherwise they will dry out
-Bring the sauce back to a boil and toss the rice cakes in it just for a few seconds until they're evenly coated
-Sprinkle them with the sesame seeds and toss again. Garnish with a large pinch of sliced scallions and serve hot
Kaynak / Source
![[Resim: 2nk6.jpg]](http://img194.imageshack.us/img194/5617/2nk6.jpg)
Malzemeler
1/4 bardak mirin
1/4 su bardağı tavuk suyu
1/2 fincan Kore Red Dragon Sosu (su, şeker, Ssamjang, hafif soya sosu, şeri sirke ve susam yağı karışımı)
1/4 fincan kavrulmuş soğan
2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı veya diğer nötral yağ
1 kg pirinç keki
1 yemek kaşığı susam
1/2 bardak taze soğan (yeşil ve beyaz)
Yapılışı
- Sosu yapmak için Mirin ve tavuk suyunu orta büyüklükte bir tencerede yüksek ateşte 2-3 dakika kadar kaynatın.
- Red dragon sosunu ekleyin, orta ateşte sos kıvama gelinceye kadar 6- 7 dakika pişirin.
- Kavrulmuş soğanı ilave edin. Ve pirinç kekleri hazır olana kadar kısık ateşte sıcak kalsın.
- Tavaya yağ ekleyin ve ısındığında pirinç keklerini ekleyin.
- Pirinç kekleri 3 dakika kızarana kadar kavurun. Fazla kavurmayın yoksa kurur.
- Kaynattığınız sosu getirin ve aynı oranda kaplanmaış pirinç keklerini birkaç saniye içinde atın.
- Susam serpip tekrar atın. Dilimlenmiş taze soğanla sıcak servis edin.
English
Ingredients
1/4 cup mirin (sweet cooking sake)
1/4 cup chicken stock
1/2 cup Korean Red Dragon Sauce (the mixture of water, sugar, ssamjang, light soy sauce, sherry vinegar, and sesame oil)
1/4 cup roasted onions
2 tablespoons grapeseed oil or other neutral oil
1 lb rice cake
1 tablespoon sesame seeds
1/2 cup scallions (greens and whites)
Directions
-Make the sauce by combining mirin and stock in a medium saucepan and put on the stove over high heat. Boil to reduce until lightly thickened, 2-3 mins
-Add the red dragon sauce, turn the heat down to medium and reduce the sauce to a glossy consistency, 6-7 mins
-Stir in roasted onions. Cover and keep warm over low heat until the rice cakes are ready
-Add oil to the pan, and just when it's about to smoke, add rice cakes.
-Sear the rice cakes about 3 mins per side until they are light golden brown. Don't overdo it otherwise they will dry out
-Bring the sauce back to a boil and toss the rice cakes in it just for a few seconds until they're evenly coated
-Sprinkle them with the sesame seeds and toss again. Garnish with a large pinch of sliced scallions and serve hot
Kaynak / Source
♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥