yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resurrection/부활 (2005)
Bu diziyle ilgili duygularimi anlatmada kelimeler kifayetsiz kalir. Inanilmaz güzel bir dizi. Her seyiyle... Hangi birini anlatsam?

Basta yönetmenin tarzina bayildim, diyebilirim. Çekim teknikleri kamera açilarindan hareketlerinden tutun, görüntüdeki en küçük detaylar bile çok güzel islenmis. Bir kere posterlerinden de anlasilacagi üzere dizide renkler mavi, yesil, sari, beyaz biraz da pembe, kirmizi, bej agirlikli. Ve bu renkler giysilerden dekora hatta görüntüdeki minicik bir çiçekten böcege kadar çok güzel ayarlanmis, diziye ayri bir hava ve bütünlük katmis sanki. Yine yönetmenin hos bir tarzi da dizide Uhm Tae Woong'un ikiz karakterleri canlandiriyor olmasi hasebiyle pek çok yansima kullanmis olmasi, yani oyuncuyu pek çok yerde camdan, aynadan yansiyan ikili görüntüsüyle ya da siluetiyle görüyoruz ki bu da yine diziye çok güzel bir hava veriyor.

Oyuncular yine pek çok Kore dizisinde oldugu gibi yine rollerinin hakkini çok iyi bir sekilde veriyorlar. Tabii bas rol oyuncularimiz Uhm Tae Woong ve Han Ji Min inanilmaz performanslariyla bize unutulmaz bir hikaye sunuyorlar. Han Ji Min ile bu diziyle, Uhm Tae Woong ile Queen Seon Deok'la tanistim, sevdim, ama Tae Woong'un Buhwal dizisindeki oyunculuguna resmen hayran kaldim, diyebilirim. (Artik Uhm Tae Woong'a "Ha-Eun" der oldum. ^^) Bu rolü kesinlikle çok yakismis kendisine..

Ve dizi müzikleri. O nasil bir müziktir öyle Allah'im? Kim Tae Hoon'un sesiyle Moo-Jwe. Bazi dizilerde ana tema müziginin sikça çalinmasi rahatsiz edici olabiliyor, ama bu dizide böyle bir sey yasama ihtimaliniz yok gibi bir sey, çünkü dizinin bütünlügüne bütünlük katmis. ^-^

Yukarida anlattigim ince düsünülmüs pek çok detayla ve anlatamadigim nicesiyle birlesen bu dizi resmen insanin içine isliyor, derin duygulara sevkediyor.
Yönetmeni, oyuncusu, konusu, müzikleri kisaca her seyiyle büyüleyen Buhwal, izleyene inanilmaz duygular yasatiyor. Sonunu ögrenmek için bitirmeye ugrasirken hiç bitmesin istediginiz bir masaliniz oluveriyor.
Bu dizinin etkisinde kalmamak için insanin ancak duygusuz biri olmasi gerekiyor.

Kesinlikle tavsiye edilesi bir dizi. Izlemeyenin hemen izlemesini öneririm.
Onay cry :redface:
Yukarida bahsettigim Moo-jwe adli soundtrack parçasindan ufak bir bölüm:

Not_i 
Pardon, peki nerden izlediniz bu diziyi? Türkçesi hangi sitede acaba? Ben aylardir ariyorum, bulamadim, lütfen yardimci olun.
Paylasim için çok tesekkürler. Smile

Hüzün içinde bi' yerlerdeyim.

(25-08-2010, Saat: 3:55)tuze_18 yazdı: Pardon, peki nereden izlediniz bu diziyi? Türkçesi hangi sitede acaba? Ben aylardir ariyorum, bulamadim, lütfen yardimci olun.

Internetten Ingilizce altyaziyla izlemistim. Türkçe altyazisi çeviri asamasinda, henüz tamami bitmis degil. Ilgilenirseniz, özel mesaj atarsaniz, link gönderir yardimci olurum.
Tesekkür ederim. Tabii ki bu konuda yardiminizi çok isterim.
Bu diziyi uzun zaman önce yarim yamalak Ingilizcemle izlemis ve buna ragmen çok begenmistim. Onay

Uhm Tae Woong ve Han Ji Min'in harikalar yarattigini ve ikisinin bu diziyle birlikte almis olduklari KBS Drama Ödüllerinde 'En Iyi Çift' ödülünü sonuna kadar hak ettiklerini düsünüyorum. Onay Opucuk

Senaryo ise oldukça iyiydi. Her sey yerli yerindeydi. Onay

Müzikleri tarif edilemeyecek derecede güzeldi. Onay

Dizinin çok çok iyi bir dizi oldugunu, diger Kore dizilerine oranla çok daha basarili oldugunu söyleyebilirim. Smile Onay

Daha önce dedigim gibi; diziyi izledigim halde, Türkçe olarak bir kez daha izlemeyi çok istiyorum. Umarim çevirisi bir an önce tamamlanir. Smile
"Işıkları kim kapattı?" Kim Sun Woo-The Equator Man
Yeni yayin döneminde TRT bu diziyi yayinlasin. Ben de çok merak ediyorum.
Paylasim için tesekkürler. Smile Yusin'imin dizisi izlenmez mi ya? Bir ara izlesem iyi olur. Sey nerden izleyebilirim, bir fikriniz var mi? Biggrin Biggrin

Nihayet Yushin'imin bu dizisinin Türkçe altyazilisini buldum, ama indirdigimde açilmiyor. Ne yapacagim?
[Resim: specialsignal2.jpg]
TÜM GERÇEK AŞKLAR MUCİZELER YARATIR.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi