07-01-2017, Saat: 18:24
Pumpkin Kimchi
![[Resim: MoR8yM.jpg]](http://i.hizliresim.com/MoR8yM.jpg)
Malzemeler
1 tane yemeklik kabak
1 kg turp yaprağı
2 fincan iri tuz
2 fincan Kore kırmızı biber tozu
2 tane zencefil (soyulmuş ve kıyılmış)
1 fincan pirinç tozu
2 fincan meyan kökü suyu
Yapılışı
1. Kabağı soyun ve ortadan ikiye bölün. Bir kaşıkla kabağın içindeki tohumları ve lifleri dışarıya kazıyın. Ortalama boyutlar halinde kesin. Tatlandırmak için tuzunu ekleyin ve suyu çekmesi için bir kenara koyun.
2. Turp yapraklarına tuzu iyice serpin.
3. Meyan kökü suyunu ve pirinç tozunu karıştırın. Kaynarken iyice karıştırın ve serinlemesi için kenara alın.
4. Kuruyan kabağı ve turp yapraklarını durulayın. Suyunu çektirip bir kenara koyun. 3. adımdaki meyan kökü suyu ve pirinç tozu karışımını Kore kırmızı biber tozu ve kıyılmış zencefille karıştırın.
5. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra kabak ve turp yapraklarını içine atın. Kimchi gibi servis edebilir yada güveç gibi ısıtabilirsiniz.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
Ingredients
1 cooking pumpkin
1 kg radish leaves
2 cups coarse salt
2 cups Korean red chili pepper powder
2 pieces of ginger (peeled and minced)
1 cup sticky rice powder
2 cups licorice broth
Instructions
1. Peel the pumpkin and cut it in half. Scrape out the seeds and fibrous strands with a spoon. Cut into manageable sizes, sprinkle salt to season and draw water out. Set aside.
2. Sprinkle salt on radish leaves as well.
3. Mix the licorice broth and sticky rice powder. Stir well while boiling and set aside to cool.
4. Rinse the cured pumpkin and radish leaves. Drain and set aside. Mix the sticky rice paste from Step 3 with the Korean red chili powder and minced ginger.
5. Once the paste is well mixed, toss in the pumpkin and radish leaves. Serve as kimchi or warm it up as a stew.
Kaynak / Source
![[Resim: MoR8yM.jpg]](http://i.hizliresim.com/MoR8yM.jpg)
Malzemeler
1 tane yemeklik kabak
1 kg turp yaprağı
2 fincan iri tuz
2 fincan Kore kırmızı biber tozu
2 tane zencefil (soyulmuş ve kıyılmış)
1 fincan pirinç tozu
2 fincan meyan kökü suyu
Yapılışı
1. Kabağı soyun ve ortadan ikiye bölün. Bir kaşıkla kabağın içindeki tohumları ve lifleri dışarıya kazıyın. Ortalama boyutlar halinde kesin. Tatlandırmak için tuzunu ekleyin ve suyu çekmesi için bir kenara koyun.
2. Turp yapraklarına tuzu iyice serpin.
3. Meyan kökü suyunu ve pirinç tozunu karıştırın. Kaynarken iyice karıştırın ve serinlemesi için kenara alın.
4. Kuruyan kabağı ve turp yapraklarını durulayın. Suyunu çektirip bir kenara koyun. 3. adımdaki meyan kökü suyu ve pirinç tozu karışımını Kore kırmızı biber tozu ve kıyılmış zencefille karıştırın.
5. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra kabak ve turp yapraklarını içine atın. Kimchi gibi servis edebilir yada güveç gibi ısıtabilirsiniz.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
Ingredients
1 cooking pumpkin
1 kg radish leaves
2 cups coarse salt
2 cups Korean red chili pepper powder
2 pieces of ginger (peeled and minced)
1 cup sticky rice powder
2 cups licorice broth
Instructions
1. Peel the pumpkin and cut it in half. Scrape out the seeds and fibrous strands with a spoon. Cut into manageable sizes, sprinkle salt to season and draw water out. Set aside.
2. Sprinkle salt on radish leaves as well.
3. Mix the licorice broth and sticky rice powder. Stir well while boiling and set aside to cool.
4. Rinse the cured pumpkin and radish leaves. Drain and set aside. Mix the sticky rice paste from Step 3 with the Korean red chili powder and minced ginger.
5. Once the paste is well mixed, toss in the pumpkin and radish leaves. Serve as kimchi or warm it up as a stew.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)