yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patjuk
#11
Patjuk
Translate: trenchtown
Regulation: Mehtap OCAK

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#12
Dongji-patjuk / 동지팥죽

Red Bean Porridge
Kırmızı Fasulye Lapası



Malzemeler (4 Kişilik)

- 1 kase kuru azuki fasulyesi
- 2½ bardak artı 1 yemek kaşığı yapışkan pirinç unu
- 1 bardak kaynar su
- Tuz
- Şeker
- Su

Yapılışı

Bu tarifi hazırlamak için düdüklü tencere veya normal bir kap kullanılabilir. Amaç aynıdır: fasulyenin püre için yeterli yumuşaklıkta olması.

Kırmızı fasulyenin düdüklü bir tencerede yumuşatılması
1) Tencereye, fasulye ve 8 bardak su eklenir. Düdüklü tencere, püre yapmak için hazırlanır. Pişirme işlemi yaklaşık olarak 1½ saat kadar sürmelidir.

Kırmızı fasulyenin bir tencerede yumuşatılması
1) Kırmızı fasulye yıkanır ve süzgeçten geçirilir. Yıkanılan fasulyeler 10 bardak su ile geniş bir tencereye alınır.
2) 30 dakika boyunca orta ateşte kaynatılır. Isı düşürülür ve fasulyeler çok yumuşak ve ezilebilir hale gelinceye dek 1½ saat daha pişirilir. Fasulye hala çiğ ise, biraz daha su ilave edilerek daha uzun süre pişirilir.
3) 20-30 dakika soğuması beklenir.

Fasulyenin ezilmesi
1) Geniş bir kase üzerine kalın bir süzgeç yerleştirilir. Süzgeç içerisine pişmiş fasulye ve su dökülür. Fasulye tahta bir kaşık ile ezilir böylece fasulyenin kabukları süzgeç süzgeçte kalacaktır.
2) Fasulyenin kabukları el ile ayıklanır.
3) Kap içerisine fasulye karışımı konulur. 8 kaseden daha az olursa, 8 kaseye tamamlamak için su ileve edilir.

Pirinç keki toplarının yapımı
1) Bir karıştırma kabı içerisine, 2 bardak yapışkan pirinç unu, yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker konulur. Kaynar su ilave edilir ve bir tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Dokunabilecek kadar soğuduğu zaman,  hamur 1 dakika boyunca el ile yoğurulur ve plastik bir torbaya konulur. 20 dakika bekletilir.
2) Hamur yumuşayıncaya dek birkaç dakika daha yoğrulur. Çok yapış yapış bir kıvamda ise 1 ila 2 yemek kaşığı daha yapışkan pirinç unu eklenir.
3) Hamurdan bir parça avuca alınır ve ½ inç halindeki toplar haline getirilir. Tüm hamurtan pirinç keki topları yapma işlemi tekrar edilir ve 55-60 kadar ğirinç keki topu elde edilir. Birbirlerine yapışmalarını önlemek için üzerlerine bir tutam pirinç unu serpilir.

Hepsinin bir araya getirilmesi
1) Fasulye karışımı karıştırılır ve ısı orta ateşe getirilir. Pirinç keki topları eklenir ve iyice karıştırılır. Kapağı kapatılır ve pirinç keki topları yüzeye çıkıncaya dek 8 ila 10 dakika kadar pişirilir.
2) Bir karıştırma kabı içerisinde, yarım bardak yapışkan pirinç unu ve 1 bardak su karıştırılır ve kaynamakta olan püre içerisine dökülür, tahta bir kaşık ile karıştırılır. Bu, püreyi/lapayı bir parça koyulaştıracak.
3) 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve iyice karıştırılır.

Servis
1) Sıcak servis edilir.
2) Misafirlerinizin tatlandırmak için şeker katabilirler bu sebeple küçük bir kap içersinde biraz şeker sunun. Kimchi de mükemmel bir garnitür olabilir.
3) Buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edilebilir.

|| English ||

Ingredients (4 servings)

- 1 cup dried azuki beans
- 2½ cups plus 1 tablespoon glutinous rice flour
- 1 cup boiling water
- salt
- sugar
- water

Directions
You can use a pressure cooker or just a regular pot to prepare the beans for the porridge. The goal is the same: make the beans soft enough to mash. Once the beans are prepared, make your rice cake balls and then put it all together!

Soften the red beans in a pressure cooker
1) Add the beans and 8 cups of water to the cooker. Set your pressure cooker to the porridge making function. It should take about 1½ hours to cook.

Soften the red beans in a pot
1) Wash the red beans and strain. Put them in a large pot with 10 cups of water.
2) Boil over medium high heat for 30 minutes. Turn down the heat to low and cook for another 1½ hours until the beans are very tender and mashable. If the beans are still hard, add more water and cook longer.
3) Let cool for 20-30 minutes.

Mash the red beans
1) Set a coarse strainer over a large bowl. Pour the cooked beans and the water into the strainer. Mash the beans with a wooden spoon so that the beans go through the strainer and the skins stay in the strainer.
2) Squeeze the bean skins with your hands and discard.
3) Put the bean mixture into the pot. If there are less than 8 cups’ worth, add water to make it up to 8 cups.

Make rice cake balls
1) Put 2 cups of glutinous rice flour, ½ teaspoon salt, and 1 tablespoon of sugar in a mixing bowl. Add the boiling water and mix it well with a wooden spoon. When it cools enough to touch, knead the dough with your hand for 1 minute and put it  in a plastic bag. Let it sit for 20 minutes.
2) Knead the dough again for a couple of minutes until smooth. If it’s too sticky, add 1 to 2 more tablespoons of glutinous rice flour.
3) Take some of the dough in your palms and roll it into a ½ inch ball. Repeat to make rice cake balls out of all the dough, about 55-60 balls. Sprinkle some glutinous rice flour over them as you go so they don’t stick to each other.

Put it all together
1) Stir the bean mixture and bring it to a boil over medium high heat. Add the rice cake balls and stir them in well. Cover and let it cook for 8 to 10 minutes until all the rice cake balls float to the surface.
2) Mix ½ cup glutinous rice flour and 1 cup of water in a mixing bowl and pour it into the boiling porridge, stirring with a wooden spoon. The porridge will thicken a bit.
3) Add 2 teaspoons salt and stir well.

Serve
1) Serve hot right away.
2) Prepare some sugar in a small bowl so your guests can add a bit of sugar to taste as they like. Kimchi also makes an excellent side dish.
3) Keep the leftovers in the fridge up to 3 days.

Kaynak / Source
Cevapla
#13
[Resim: dongjipotjuk-590x332.jpg]
Cevapla
#14
Tanıtım için teşekkürler. ^^
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi