yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patjuk
#1
Patjuk

[Resim: nLYQk5.jpg]

Pilav ve Kırmızı Fasulye Lapası
Patjuk yapışkan olmayan pirinç lapası ve tatlı kırmızı fasulyeler iyice kaynatılır daha sonra süzülür. Patjuk yılın en uzun gecesi olan kış gün dönümünde (Dongji gün) servis edilir. Kırmızı renkteki fasulyenin şeytanı kovduğuna ve hastalıkları iyileştirdiğine inanılır.

Kore kültüründe Dongji olarak bilinen günlerde (Kış Gündönümü) ve özellikle Aralık aylarında yapılan geleneksel bir çorbadır. Güneş ışınlarının en eğik açılarla geldiği bu günde kırmızı fasulye ve yulaf lapasıyla yapılan bu yemek o gün tüm komşularla paylaşılır (Tıpkı bizde ki Aşure Günü gibi). Yemekte kullanılan kırmızı fasulye ve onun hoş kırmızı rengi rahatlığı ve ferahlığı simgeler. İşte bu yüzden Kore halkı bu yemeği bir nevi atalarının ruhlarının huzura ve ferahlığa ulaşması için yapıp komşuları arasında karşılıklı paylaşırlar.

Malzemeler

- 90 g (½ su bardağı) yapışkan olmayan pirinç
- 220 gr (1 ⅓ fincan) tatlı kırmızı fasulye
- 800 gr (4 su bardağı) haşalnmış su
- 2.4 ㎏ (12 bardak) kaynar su
- Pirinç Topu
      100 g (1 su bardağı) yapışkan pirinç tozu
      0.5 g (⅛ çay kaşığı) tuz
      23 g (1 ½ yemek kaşığı) su
      4 g (1 çay kaşığı) tuz

Hazırlık
1. Pirinci yıkayın, 2 saat suda ıslatın ve 10 dk süzgeçten suyu boşaltın. (110 g)
2. Kırmızı fasulyeleri yıkayın ve varsa yabancı unsurları kaldırın, 10 dk süreyle bir süzgeçte suyu boşaltın.

Tarif
1. Tencereye kırmızı fasulyeleri ve haşlanmış suyu koyun, 4 dakika yüksek ısıda ısıtın. Kaynamaya baslayınca, 3 dk daha kaynatmaya devam edin. , Haşlanmış suyu atın, tencereye yeni kaynamış su ekleyin, 10 dakika yüksek ısıda ısıtın. Orta düşük arası bir ısıda, 1 saat 20 dakika kaynatın, kırmızı fasulyelerin iyice pişmiş olması gereklidir.

2. Pişmiş kırmızı fasulyeler hala sıcak iken, bir süzgeç üzerine koyun, ahşap kepçe ile ezin ve kırmızı fasulyeleri süzün. Yaklaşık 1,6 kg (8 su bardağı), kırmızı fasulyenin haşlama suyu olduğundan emin olun. 30 dak. ezilmiş kırmızı fasulyeleri bekletin.

3. Yapışkan pirinç tozuna tuz serpin ve sıcak su ile yoğurun. Pirinç toplarını 1.5 cm çaplı şekillendirin. (5 gr her biri, toplam 25 top)

4. Tencereye sulu kırmızı fasulyeleri (880 g, 4 bardak) ve ıslanmış pirinci koyun 4 dakika yüksek ısıda ısıtın. Kaynamaya baslayınca, orta ısıya düşürün ve karıştırarak 20 dakika daha kaynatın.

5. Pirinç hamur gibi olduğunda, kırmızı fasulyeye tortu ekleyin. Tekrar kaynayınca, 10 dakika daha kaynatmaya devam edin ve pirinç toplarını ekleyin, 1 dakika bekleyin. Pirinç topları yüzmeye başladığında tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın.


English

Rice and Red Bean Porridge
Patjuk is a porridge of non-glutinous rice and sweet red beans that have been deeply boiled and strained. Patjuk is served on the winter solstice (dongji day) which has the longest night of the year. It is believed that the red color of the beans can expel devils, and get rid of slight sickness.

In Korean cuisine, red bean soup is called patjuk, and is commonly eaten during the winter season. On Dongjinal, a Korean traditional holiday which falls on December 22, Korean people eat Donji patjuk, which contains saealsim, a ball made from glutinous rice flour. Before eating the dish, Korean people used to serve it their own house shrine, they scattered it all around the house like in the kitchen, storage house, gate and yard.

Ingredients

- 90 g (½ cups) non-glutinous rice
- 220 g (1⅓ cups) sweet red bean
- 800 g (4 cups) scalding water
- 2.4 ㎏ (12 cups) boiling water
- rice ball
100 g (1 cup) glutinous rice powder
0.5 g (⅛ tsp) salt
23 g (1½ tbsp) water
4 g (1 tsp) salt

Preparation

1. Wash the rice, soak in water for 2 hours, drain water on a strainer for 10 min. (110 g).

2. Wash the red bean and remove foreign elements if exist. drain water on a strainer for 10 min.

Recipe

1. Put red bean and scalding water into the pot, heat it up for 4 min. on high heat. When it boils, continue to boil it for another 3 min. Discard the scalding water, add new boiling water into the pot, heat it up for 10 min. on high heat. Lower the heat to medium, boil it for 1 hour and 20 min. for the red bean to be deeply cooked.

2. While the cooked red bean is still hot, put it on a strainer, strain the red bean by mashing with wooden scoop. Make the red bean boiled water is about 1.6 kg (8 cups). Settle down the mashed red bean for 30 min.

3. Sprinkle salt on the glutinous rice powder, knead with hot water. Shape rice ball nto 1.5 cm-diameter (5 g each, total 25 balls).

4. Put the top red bean water (880 g, 4 cups) and soaked rice into the pot, heat it up for 4 min. on high heat. When it boils, lower the heat to medium, boil for another 20 min. with stirring.

5. When the rice is well-sodden, add the red bean sediment. When it boils again, continue to boil for 10 more min. and add rice balls, wait for 1 min. When the rice balls float on, season with salt and bring it to a boil.

Kaynak1 / Source 1
Kaynak2 / Source 2

Çeviri: trenchtown
www
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler. Güzel bir şeye benziyor. Biggrin
[
U-Kiss
Cevapla
#3
Sunum için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#4
Bizim kuru fasulye, pirinç pilavı ikilisine benziyor. Smile Acaba tadı da benziyor mudur ki?
🙈🙉🙊
Cevapla
#5
Teşekkürler... Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#6
Teşekkürler.^^



Cevapla
#7
teşekkürler Onay
P ♦ A ♦ R ♦ K J ♦ U ♦ N ♦ G M ♦ I ♦ N
[Resim: 7m7voP.gif]

www
Cevapla
#8
Konu için teşekkürler. Smile
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla
#9
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#10
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi