yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Park Mok-wol / 박목월 ( Writer )

Park Mok-wol / 박목월 ( Writer )

[Resim: modernpoets.jpg]

Park Mok-Wol (1916-1978) Kore/Gyeongju doğumlu Koreli bir yazardı. Wol 1961 yılının başlangıcında Hanyang Üniversitesinde Profesörlük yapmıştır.1968 yılında Kore Şiir Derneğinin Başkanı seçilmiştir. Aslında asil adı (Doğum Adı) Park Young Jong´dur.

Park Mok-Wol´un İlk Şiirleri 1946 yılında yayınlandı. Wol her şiirinde farklı konulardan bahsetmeyi tercih etmiştir. Şiirlerinin büyük bir kısmında bir insanin düşüncelerini ve beklentilerini kaleme almış bulumaktadır.

English
Park Mok-Wol (1916-1978) was a Korean writer. He was born in Gyeongju, North Gyeongsang Province, in present-day South Korea. He was a professor at Hanyang University beginning in 1961. He became president of the Korean Poetry Association in 1968. In fact, his birthname is Park Young Jong.

In 1946, first collected poems were issued. Although the expression or preference is different from three of them, their poems largle had a basis on natural description and hope of humans. Considering these features, Seo Jeong-ju named them Nature party of poets.

Kaynak/Source
T h e r e ' s n o t o m o r r o w //

Twitter
Cheko'm bu harika tanitim için, tesekkür ederiz. Opucuk
Sair toplumun dili gibi bir duruma gelmis artik, bireyin beklentilerini yansittigina göre. Smile
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
Her konuda siiri olan bir sair. Tanitim için tesekkürler, Cheko'm. Smile
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
Tanitim için tesekkürler, Cheko. Onay

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi