yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pajeon / 파전
#1


Pajeon / 파전

[Resim: 33395981.jpg]

Kore kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de deniz ürünleriyle donatılıp, sebzelerle süslenmiş Pajeon'dur. Havuç, kabak, yeşil soğan, kırmızı biber gibi sebzeler ve karides gibi deniz ürünleriyle yapılan kokusuna dayanılamayan bir kahvaltılıktır.

Malzemeler
* 2,5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 bardak su
* 2 adet yumurta
* 1 adet soyulmuş havuç
* 1 adet soyulmuş dolmalık kabak
* 1 adet kırmızı veya charleston biberi
* 1 adet yeşil soğan
* 4 tane soyulup ayıklanmış karides
* Soya sosu
* Soya yağı veya margarin

Hazırlanışı
Geniş bir kaba konan unun üzerine 2 adet yumurta ve su konularak blendır ile çırpılır. Dolmalık kabak, biber, yeşil soğan, havuç ince ince kıyılarak çırpılmış karışımın içine tuzla beraber eklenir. Bu işlem sırasında ayıklanmış karidesler iyice yıkandıktan sonra küçük küçük kesilerek karışımın içine atılarak blendırla yeniden karıştırılır. Büyük bir teflon tavanın içine bir yemek kaşığı margarin eklenir. Yağ iyice eridikten sonra karışım yavaş bir şekilde tavaya boşaltılarak kısık ateşte iki tarafı da pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek soya sosu ile servis yapılır.

|| English ||

Pajeon is a traditional Korean-style pancake which is a very popular appetizer or snack. It is made with flour batter, eggs, and green onions/scallions, served with a mixture of soy sauce & vinegar for dipping.

Ingredients
* 2 cups flour
* 2 cups water
* 2 eggs
* 1 bunch of scallions
* Vegetable oil
* Salt & pepper to taste
* 1/4 cup soy sauce
* 1/2 tbsp vinegar
* 1 stalk scallion, minced
* 1 clove garlic, minced
* 1/2 tsp sugar
* 1 tsp sesame oil

Preparation
In a large bowl, mix flours, water and egg till smooth. Stir in half the chopped scallions and season with salt and pepper. Heat a skillet over medium flame and a little oil. Sprinkle over a few of the scallions and let cook for 6-8 minutes until the bottom is lightly browned. Flip and brown the other side and cook for another 6-8 minutes. For its dipping sauce, mix the sauce ingredients together.

Kaynak / Source
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
#2
[Resim: 220pxkoreanpancakedongn.jpg]

[Resim: 800pxkoreanpancakepajeo.jpg]

[Resim: koreanpancakeingredient.jpg]

[Resim: 9qaf.jpg]
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
#3
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
#4
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
#5
Konu için teşekkürler. Bildiğimiz böreğe benziyor bu. Biggrin
#6
Bunu denemek istiyorum.

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

www
#7
Teşekkürler.
Like rain on a Monday morning, like pain that just keeps on going on...
#8
Güzele benziyor, teşekkürler. Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
#9
Pajeon yapmayı denemiştim, güzelde olmuştu. Konu için teşekkürler. Smile
#10
Teşekkürler. Smile
Korea- Fans




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi