yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa Jeon / 파전
#1
Pa Jeon / 파전(Kore Pankeki)



Kore kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi de deniz ürünleriyle donatılıp, sebzelerle süslenmiş Pa Jeon'dur. Havuç, kabak, yeşil soğan, kırmızı biber gibi sebzeler ve karides gibi deniz ürünleriyle yapılan kokusuna dayanılmayan bir kahvaltılıktır.

Malzemeler

2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 bardak su
2 adet yumurta
1 adet soyulmuş havuç
1 adet soyulmuş dolmalık kabak
1 adet kırmızı veya charleston biberi
1 adet yeşil soğan
4 tane soyulup ayıklanmış karides
Soya sosu
Soya yağı veya margarin


Hazırlanışı

Geniş bir kaba konan unun üzerine 2 adet yumurta ve su konularak blendır ile çırpılır. Dolmalık kabak, biber, yeşil soğan, havuç ince ince kıyılarak çırpılmış karışımın içine tuzla beraber eklenir. Bu işlem sırasında ayıklanmış karidesler iyice yıkandıktan sonra küçük küçük kesilerek karışımın içine atılarak blendırla yeniden karıştırılır. Büyük bir teflon tavanın içine bir yemek kaşığı margarin eklenir. Yağ iyice eridikten sonra karışım yavaş bir şekilde tavaya boşaltılarak kısık ateşte iki tarafı da pişirilir. Piştikten sonra dilimlenerek soya sosu ile servis yapılır.


[Resim: 2515160538_602c77de40.jpg]

ENGLISH


Pajeon is a traditional Korean-style pancake which is a very popular appetizer or snack. It is made with flour batter, eggs, and green onions/scallions, served with a mixture of soy sauce & vinegar for dipping.

Ingredients:

2 cups flour
2 cups water
2 eggs
1 bunch of scallions
Vegetable oil
Salt & pepper to taste
1/4 cup soy sauce
1/2 tbsp vinegar
1 stalk scallion, minced
1 clove garlic, minced
1/2 tsp sugar
1 tsp sesame oil

Preparation:

In a large bowl, mix flours, water and egg till smooth. Stir in half the chopped scallions and season with salt and pepper. Heat a skillet over medium flame and a little oil. Sprinkle over a few of the scallions and let cook for 6-8 minutes until the bottom is lightly browned. Flip and brown the other side and cook for another 6-8 minutes. For its dipping sauce, mix the sauce ingredients together.

#2
Güzel biseye benziyor Smile Yapilisida çok zor degilmis Biggrin Bir denemek lazimSmile Tesekkürler Volkan abiSmile
www
#3
Kokusuna dayanilmayan derken? Anlayamadim diger Kore yemekleri gibi keskin mi kokuyor yoksa çok güzel mi? Neyse tesekkürler Volkan...
Will u be there?
#4
Ilk bastan pideye benziyor BiggrinBiggrin
Paylasim için sagolun...
#5
Choi Sujong yazdı:Kokusuna dayanilmayan deken? Anlayamadim diger kore yemekleri gibi keskin mi kokuyor yoksa cok guzel mi? neyse tesekkürler Volkan...

Elbetteki kokusu dayanilmayacak derecede çok güzeldir. Sogan, kabak, biber ve havucun pisirilmesiyle ortaya çikan o istah açici kokuyu bir tahmin etsenize...Tabiki margarin yerine soya yagi kullanirsaniz elbette koku dayanilmaz derecede keskin olur..Smile

#6
Immm nefis görünüyorlar yaSmile
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
#7
Cansucugum ne yaptin sen yaa... Biggrin Biggrin iftar arefesinde yapilicak sey mi? Biggrin Biggrin saka tabikiSmile Sagol resimler için Smile
www
#8
Evet bencede kolay anneme yaptirayim bari Biggrin
Karidessiz olmaz mi acaba bu yemek?
Paylasim için çok tesekkürler açken gözüme daha güzel gözüktü...

www
#9
Kolay bir sey yapabilirim ama bana biri karides getirsin Biggrin
#10
komutan çang yazdı:Cansucugum ne yaptin sen yaa Biggrin Biggrin iftar arefesinde yapilicak sey mi Biggrin Biggrin saka tabiki Smile sagol resimler içinSmile

Biggrin Az kaldi iftara Allahtan da Smile Beni mazur görürsünüz Biggrin
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi