09-01-2017, Saat: 23:16
Oyster Mushroom Pancakes
![[Resim: 9grOqN.jpg]](http://i.hizliresim.com/9grOqN.jpg)
Malzemeler
300 gr istiridye mantarı
½ kabak
½ havuç
100 gr maydanoz
2 fincan un
1 fincan yemeklik yağ
Bir tutam tuz
Baharatlı Soya Sosu İçin Malzemeler
3 çorba kaşığı soya sosu (jin ganjang)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı Kore kırmızı biberi
1 tatlı kaşığı susam yağı
Yapılışı
1. İstiridye mantarını haşlayın, durulayın ve fazla suyunu sıkın. İnce şeritleri elinizle yırtın, tuz ve susam yağı ile tatlandırın.
2. Havuç ve kabağı jülyen usulü, istiridye mantarlarıyla aynı kalınlıkta ve uzunlukta doğrayın.
3. Maydanozu adım 1 ve 2'deki sebzelerle aynı uzunlukta doğrayın.
4. Un ve tuzu karıştırarak bir sulu hamur haline getirin. Hamur akışkan hale gelene kadar yavaş yavaş su ekleyin.
5. Tavayı ısıtın ve yemeklik yağı dökün. Sıcak tavaya akışkan hamurdan ince bir tabaka dökün. Doğranmış sebzeleri üzerine yerleştirin. Sebzelerin üzerini kapatması için bir kepçe akışkan hamurdan dökün.
6. Her iki tarafı açık kahverengi olana kadar pişirin. Lokma büyüklüğünde parçalara bölün ve baharatlı soya sosu ile servis edin.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
Ingredients
300g oyster mushrooms
½ zucchini
½ carrot
100g water parsley
2 cups flour
1 cup cooking oil
Pinch of salt
Ingredients for Seasoning Soy Sauce
3 tablespoons soy sauce (jin ganjang)
1 tablespoon roasted sesame seeds
1 teaspoon Korean red chili pepper
1 teaspoon sesame oil
Instructions
1. Blanch the oyster mushrooms, rinse and squeeze out excess water. Tear into thin strips by hand and season with salt and sesame seed oil.
2. Julienne the carrot and zucchini in same thickness and length as the oyster mushrooms.
3. Cut the water parsley in a similar length to the vegetables in Step 1 and 2.
4. Make a batter by mixing the flour and salt then slowly incorporate water until the batter is thin and runny.
5. Heat a pan and coat with cooking oil. Place a thin layer of the batter on the hot skillet. Lay the julienned vegetables on top. Pour a second scoop of batter on top to cover the vegetables.
6. Cook the pancake until both sides are light golden brown. Cut into bite sizd pieces and serve with seasoning soy sauce.
Kaynak / Source
![[Resim: 9grOqN.jpg]](http://i.hizliresim.com/9grOqN.jpg)
Malzemeler
300 gr istiridye mantarı
½ kabak
½ havuç
100 gr maydanoz
2 fincan un
1 fincan yemeklik yağ
Bir tutam tuz
Baharatlı Soya Sosu İçin Malzemeler
3 çorba kaşığı soya sosu (jin ganjang)
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 tatlı kaşığı Kore kırmızı biberi
1 tatlı kaşığı susam yağı
Yapılışı
1. İstiridye mantarını haşlayın, durulayın ve fazla suyunu sıkın. İnce şeritleri elinizle yırtın, tuz ve susam yağı ile tatlandırın.
2. Havuç ve kabağı jülyen usulü, istiridye mantarlarıyla aynı kalınlıkta ve uzunlukta doğrayın.
3. Maydanozu adım 1 ve 2'deki sebzelerle aynı uzunlukta doğrayın.
4. Un ve tuzu karıştırarak bir sulu hamur haline getirin. Hamur akışkan hale gelene kadar yavaş yavaş su ekleyin.
5. Tavayı ısıtın ve yemeklik yağı dökün. Sıcak tavaya akışkan hamurdan ince bir tabaka dökün. Doğranmış sebzeleri üzerine yerleştirin. Sebzelerin üzerini kapatması için bir kepçe akışkan hamurdan dökün.
6. Her iki tarafı açık kahverengi olana kadar pişirin. Lokma büyüklüğünde parçalara bölün ve baharatlı soya sosu ile servis edin.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
Ingredients
300g oyster mushrooms
½ zucchini
½ carrot
100g water parsley
2 cups flour
1 cup cooking oil
Pinch of salt
Ingredients for Seasoning Soy Sauce
3 tablespoons soy sauce (jin ganjang)
1 tablespoon roasted sesame seeds
1 teaspoon Korean red chili pepper
1 teaspoon sesame oil
Instructions
1. Blanch the oyster mushrooms, rinse and squeeze out excess water. Tear into thin strips by hand and season with salt and sesame seed oil.
2. Julienne the carrot and zucchini in same thickness and length as the oyster mushrooms.
3. Cut the water parsley in a similar length to the vegetables in Step 1 and 2.
4. Make a batter by mixing the flour and salt then slowly incorporate water until the batter is thin and runny.
5. Heat a pan and coat with cooking oil. Place a thin layer of the batter on the hot skillet. Lay the julienned vegetables on top. Pour a second scoop of batter on top to cover the vegetables.
6. Cook the pancake until both sides are light golden brown. Cut into bite sizd pieces and serve with seasoning soy sauce.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)