yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oseam Temple ( 오세암 /Oseam-sa )
Oseam Temple ( 오세암 /Oseam-sa )

Oseam ya da Oseam Tapinagi, Güney Kore’de Gangwon Eyaleti'nde Seaorak Dagi'nda Mangyeongdae adi verilen bir bölgede kurulmus küçük bir budist tapinagidir. Jogye Kanunlari'na göre, en büyük üçüncü tapinak olarak görülen Baekdamsa Tapinagi'na eklenmistir.
Oseam Tapinagi'nin ilk olarak Gwaneumam adiyla kesis Jagang tarafindan 643 yilinda kuruldu. Kraliçe Seondeok’un 12. yilinda yani Silla Kralligi zamaninda kesis Bou döneminde tapinak tekrardan yapildi. 1548 yilinda, yani Kral Myeongjong dönemi dolayisiyla Joseon hanedanligi zamaninda tapinagin ismi degistirilerek Oseam Tapinagi adi verildi. Kesis Seoljeong’dan sonra Kral Ingjo döneminde tapinak tekrar yenilendi. Kesis Seoljeong’a dair ünlü efsane kusaktan kusaga aktarilmaktadir.

Çeviri: Setsuna

Bir animasyona bile konu olmus bir tapinak. Smile Smile

English:
Oseam오세암 or Oseam Temple is a small Korean Buddhist temple located in the area of Mangyeongdae Pavilion, Mount Seorak, Gangwon Province, South Korea. It is an annex of Baekdamsa Temple which is the head temple of the third district in the Jogye Order.
Oseam was first established as Gwaneumam (觀音庵) by Monk Jajang in 643, the 12th year of Queen Seondeok's reign during the Silla Kingdom and Monk Bou (普雨) reconstructed the temple in 1548 during the King Myeongjong of the Joseon Dynasty. The temple name was changed to Oseam after Monk Seoljeong (雪淨) rebuilt it in 1643 during the King Injo's reign. A famous tale regarding Monk Seoljeong and the name has been handed down.

Kaynak / Source

[Resim: 62716806.jpg]
[Resim: 20051027113042571188581.jpg]

[Resim: 20051027113042571191370.jpg]

[Resim: 20051027113042568382422.jpg]

[Resim: 50480594.jpg]

Animasyon filminde de tapinak hemen hemen bu tapinakla ayniydi. Zaten animasyonun konusu gerçekten bu tapinakla ilgili. Animasyonda da açiklaniyor... Tesekkürler canim.
Hakkınızı helal edin. ~
[Resim: ie000955439stdg.jpg]

[Resim: snb20060c.jpg]

[Resim: 6a00d8341c3c3253ef00e54.jpg]
[Resim: adszkmc.png]

[Resim: oseamposter.jpg]

[Resim: 115931osepw600.jpg]
Ayy süper yaa. Smile Rengarenk orman agaçlar... Smile Kesis de çok iyi bir yer bulmus. Smile Smile Tesekkürler...
Çok güzelmis bu tapinak... Bizim Karadeniz'de tepelerdeki ev tipini andiriyor biraz...
Çizgi film bu tapinakla ilgiliymis demek. Smile
Tanitim için tesekkürler Damla... Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Çok güzel bir tapinak, yemyesil etrafi. Smile Tanitim için tesekkürler.
Çok harika bir tapinak bayildim, animasyona bile konu oluyorsa demek ki çok benimsenen bir yer. Smile
Damla'm çok harika bir tanitim yapmissin; emegine, fikrine saglik. Smile
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi