yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omijapyeon / 오미자편
#1
Omijapyeon / 오미자편


Omijapyeon, omija sıvısının, mung fasulye nişastasının ve şekerin karışımı olan bir kurabiyedir. Güzel bir renge, şekle, yumuşak bir dokuya, tatlı ve ekşi bir tada sahiptir. Omija, beş tada sahip bir meyvedir. kabuğu ekşi ve tatlıdır, çekirdeği baharatlı ve acıdır, tümü ise tuzludur.

İçindekiler

- 33 gram Omija
- 400 gram su
- 32 gram mung fasulye nişastası
- 53 gram şeker
- 1 gram tuz

Hazırlanışı


1. Omijayı iyice yıkayın, 12 saat boyunca suda bekletin. Pamuk bir bez ile suyunu eleyin.

2. 100 gram Onija suyu ile mung fasulye nişastasını karıştırın.

Yapılışı

1. Omija suyuna şekeri ve suyu koyun, 5 dakika kaynatın ve Omija suynun içinde çözünmüş mung fasulyesi nişastasını ekleyin, 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

2. Sıvı, konsantre edildiğinde 2 dakika buharlaştırın. Kare bir kabın içine dökün ve katılaştırın.

3. Jöle gibi katılaştığı zaman 3 cm genişliğinde ve 4 cm uzunluğunda olacak şekilde kesin.

Kaynak

[Resim: zaSBlaC.jpg]

Cevapla
#2
English

Omijapyeon / 오미자편


Omijapyeon is a Korean cookie made of a mixture of omija liquid, mung bean starch and sugar, that is boiled down into a jelly. It has a pretty color and shape, soft texture, and sweet and sour taste. Omija is a fruit that has five tastes. The skin is sour and sweet, the stone is spicy and bitter, and the whole body is salty.

Ingredients

- 33 g (⅓ cup) Omija400 g (2 cups) water
- 32 g (4 tbsp) mung bean starch
- 53 g (⅓ cups) sugar
- 1 g (¼ tsp) salt

Preparation


1. Wash Omija cleanly, soak in water for 12 hours. Sieve the water through cotton cloths (300 g (1½ cup)).

2. Mix mung bean starch with 100 g of Omija water thoroughly.

Recipe


1. Put sugar and salt into the 200g (1 cup) of Omija water, boil it for 5 min. on medium heat, then add mung bean starch dissolved in Omija water, boil it with stirring for 5 min. on low heat.


2. When the liquid concentrated into droplet viscosity, steam for 2 min. Pour into a square container and let it be solidified.


3. When it solidified as jelly, cut into 3 cm-wide by 4 cm-long.


[Resim: zaSBlaC.jpg]
Cevapla
#3
Eheh, lokuma benziyor... ^^
Teşekkürler Esra ablacım... Opucuk
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla
#4
Çok şeker duruyor Smile
PUPPADİŞİL KOEYO Smile Smile
Cevapla
#5
Görüntüsü şahane. Smile Konu için teşekkürler. Smile
Cevapla
#6
Omijapyeon / 오미자편
Translate: Esra ZENGİN

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi