Omija-cha / 오미자차 (Schizandra Tea)
![[Resim: Jnq5rE.jpg]](http://i.hizliresim.com/Jnq5rE.jpg)
Kore'de, Omija uzun süredir tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Schizandra bitkisinden elde edilir, Ağustos ve Eylül aylarında kırmızı çilek salkımları oluşturan odunsu bir asma. Korece ismi Omija (beş tat) anlamında olduğu gibi dut tuzlu, tatlı, ekşi, keskin ve acı tatlar bırakır. Meyve suyunun yapımında mükemmel bir dayanak oluşturan canlı kırmızı bir rengi vardır. Omija kan basıncını düşürmede ve detoksifikasyonda faydalıdır. Kurutulmuş Omija meyveleri toz şeklinde öğütülür ve lezzetli bir içecek olması için sıcak su ile karıştırılır. Taze meyveler aynı zamanda tatlar ayıklanana kadar bir kaç saat soğuk suya batırılabilir. Daha sonra kaynatılır, bal ve şeker ile karıştırılır.
Tarif:
Kurutulmuş Omija ile suyu birleştirin ve pişirin. Bal veya şeker ile tatlandırın.
Satın Alma Bilgisi
Fiyat: 1,3 kg yoğunlaştırılmış biçimi 25,000-27,000, ~ 3000 ₩ toz şeklinde (20 torba) 2000 ₩
Mekan: Omija çayı mağazalardan, süpermarketlerden ve yerel pazarlardan toz ve yoğunlaştırışmış şekilde satın alınabilir. Ayrıca geleneksel kahvehanelerde servis edilir.
Çeviri: LikeAStar
English
In Korea, omija has long been used for medicinal purposes. It comes from the Schizandra plant, a woody vine on which clusters of the red berries form in August and September. As the Korean name omija (five flavors) signifies, the berry exudes salty, sweet, sour, pungent, and bitter flavors. The tea has a vibrant red color, making it the perfect base for fruit punch. Omija is beneficial in lowering blood pressure and for detoxification. Dried omija berries can be ground to a powdered form and mixed in hot water as a tasty beverage. Fresh berries can also be soaked in cold water for a few hours until the flavors are extracted. It is then boiled and mixed with honey or sugar.
Recipe: Combine dried omija with water and let it simmer. Sweeten with honey or sugar.
Purchasing Information
Price: 1.3 kg condensed form 25,000-27,000 won, powdered form (20 bags) 2,000~3,000 won
Place: Omijacha is available for purchase in condensed or powdered forms at department stores, supermarkets and local markets. It is also served in traditional teahouses.
Kaynak / Source
![[Resim: Jnq5rE.jpg]](http://i.hizliresim.com/Jnq5rE.jpg)
Kore'de, Omija uzun süredir tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Schizandra bitkisinden elde edilir, Ağustos ve Eylül aylarında kırmızı çilek salkımları oluşturan odunsu bir asma. Korece ismi Omija (beş tat) anlamında olduğu gibi dut tuzlu, tatlı, ekşi, keskin ve acı tatlar bırakır. Meyve suyunun yapımında mükemmel bir dayanak oluşturan canlı kırmızı bir rengi vardır. Omija kan basıncını düşürmede ve detoksifikasyonda faydalıdır. Kurutulmuş Omija meyveleri toz şeklinde öğütülür ve lezzetli bir içecek olması için sıcak su ile karıştırılır. Taze meyveler aynı zamanda tatlar ayıklanana kadar bir kaç saat soğuk suya batırılabilir. Daha sonra kaynatılır, bal ve şeker ile karıştırılır.
Tarif:
Kurutulmuş Omija ile suyu birleştirin ve pişirin. Bal veya şeker ile tatlandırın.
Satın Alma Bilgisi
Fiyat: 1,3 kg yoğunlaştırılmış biçimi 25,000-27,000, ~ 3000 ₩ toz şeklinde (20 torba) 2000 ₩
Mekan: Omija çayı mağazalardan, süpermarketlerden ve yerel pazarlardan toz ve yoğunlaştırışmış şekilde satın alınabilir. Ayrıca geleneksel kahvehanelerde servis edilir.
Çeviri: LikeAStar
English
In Korea, omija has long been used for medicinal purposes. It comes from the Schizandra plant, a woody vine on which clusters of the red berries form in August and September. As the Korean name omija (five flavors) signifies, the berry exudes salty, sweet, sour, pungent, and bitter flavors. The tea has a vibrant red color, making it the perfect base for fruit punch. Omija is beneficial in lowering blood pressure and for detoxification. Dried omija berries can be ground to a powdered form and mixed in hot water as a tasty beverage. Fresh berries can also be soaked in cold water for a few hours until the flavors are extracted. It is then boiled and mixed with honey or sugar.
Recipe: Combine dried omija with water and let it simmer. Sweeten with honey or sugar.
Purchasing Information
Price: 1.3 kg condensed form 25,000-27,000 won, powdered form (20 bags) 2,000~3,000 won
Place: Omijacha is available for purchase in condensed or powdered forms at department stores, supermarkets and local markets. It is also served in traditional teahouses.
Kaynak / Source