yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Old Boy / 올드보이 (2003)
Bir arkadaşımın tavsiyesiyle izledim, film herşeyiyle mükemmeldi. Bir intikam bu kadar güzel işlenebilirdi.
Bu filmi izlemek istiyorum ama nasip olmadı. Paylaşım için teşekkürler. Smile
Çok güzel bir film ama bence çok ahlak dışıydı. Erkek kuzenimle izlemiştim ve filmin sonlarına dogru kapatmıştım filmi. :S Ama sonu tahmin ettigim gibi oldu. Şuna şüphe yok ki film tam anlamıyla mükemmel birazcık daha ahlaklı olsaydı.
Filmle ilgili bir haber.
Old Boy, 2003 Güney Kore yapımı bir filmdir. Yönetmen Chan-wook Park, ayrıca filmin senaryosunuda yazmış. Oldukça etkileyici bir senaryoya, sürükleyici bir kurguya sahip olan filmi mutlaka izlemelisiniz.
Chan-wook Park
Filmin konusundan bi haber olanlar için, kısaca bahsetmek gerekir: Baş kahramanımız Dae-su Oh
Dae-su Oh 15 yıllık intikamını alıyor, çenesi düşük, kendini bilmez, hovarda bir adamdır. Bir gün kendini karanlık ve küçük bir hücrede bulur. Oraya neden kapatıldıgını bilmeyen Dae-su Oh'un, dünyayla baglantısı küçük bir televizyondur. Haberlerde karısının öldürdügünü duyunca olayla alakalı oldugu düşünüldügü için kapatıldıgını anlar. Dışarı çıktıktan sonra kendini hapsedenlerin peşine düşecektir.
Film birçok ödül almıştır. Güney Kore yapımı film batı sinemasının da dikkatini çekmiş Cannes başta olmak üzere bir çok festivalden ödül toplamıştır. (Toplam 16 ödül ve 10 adaylık.) Film 2004 Cannes Jüri Büyük ödülünü kazanmıştır.
Son olarak Old Boy, midenize inen bir yumruk gibi etkili... Bir sinema sever: "Her bir hücrenizi sinemayla doldurup patlatan filmdir bu." demiş. İzleyenlerin film hakkında uzun yorumları mevcuttur... Bugüne kadar çekilmiş en iyi intikam filmidir. Ayrıca sırf sonu için bile izlenebilir.
Film IMDB 'nin Top 250 filmler listesinde 8.3/10 puanla 114. sırada yer almaktadır. İzlemeyenler kaçırmasın.
Henüz yeni izledim bu filmi ama filmin ortasındayım. Kafam iyice karıştı zamanım olursa tekrar izlemeyi planlıyorum. Smile

En sıra dışından bir senaryo yazılmış, oyuncular desen zaten döktürmüş. Ee hal böyle olunca yönetmen olayiı kapmış götürmüş. Her şey iyi hoş da, şu işledigi ensest ilişki olayı bizi acayip bozar. Öyle ki filmle ilgi hatırladıgım, her ne kadar istemesem de, hemen hemen tek olay bu, teması intikammış. Aklıma bile gelmedi bittikten sonra. Bitincede acayip rahatladım. Bir daha izlemeyi ben kaldırabilsem bile, midemin kaldırabilecegini sanmıyorum.

Paylaşım için teşekkürler.
Sevgiler...
İlginç birşeye benziyor. Tanıtım için teşekkürler. Smile
Hayatımda beni bu kadar etkileyecek bir film daha olacagını hiç sanmıyorum. Gerçekten bir baş yapıt herkes izlesin. Cannes'ta aldıgı ödülü fazlasıyla hakediyor. Hayatımda beni bu kadar dumura ugratan bir film görmedim. Şaşkınlık verdigi kadar rahatsız edici bir film de aynı zamanda. Gerçekten senaryo bana göre ancak bu kadar zorlanabilirdi. Kaldı ki görüntülerde süper gerçekten benim için bir şaheser. Bu filmi begenenler Chan Wook Park'ın intikam üçlemesini izlesinler hatta üçlemenin son filminde Saraydaki Mücevher'deki kız oynuyordu. Son olarak kesinlikle bu filmi izleyin ve izletin derim. Gozlukgulmek Smile
Konu için teşekkürler, ellerine sağlık. Smile
Büyük bir haber sitesinde en iyi 50 aksiyon filminden birisi olarak gösterilmiş (dünya genelinde) bir türlü izleme firsatım olmadı. Gözümü korkuttular ben ona o bana bakıyor. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi