yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oksusu-Ppang / 옥수수빵
#1
Oksusu-Ppang / 옥수수빵

Cornbread
Mısır Ekmeği

[Resim: OMBvl4.jpg]

Malzemeler (4-6 Kişilik)

- 2 bardak (280 gram) mısır unu
- 2 yemek kaşığı beyaz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 büyük yumurta
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 1 tam bir yarım bardak süt
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı ,oda sıcaklığında yumuşatılmış, tereyağı

Yapılışı

1) Mısır unu, şeker, tuz, yumurta, bitkisel yağ ve süt bir kap içerisinde birleştirilir ve iyice karıştırılır. 20 dakika kadar bekletilir.
2) Fırın önceden 400 derecede ısıtılır.
3) Hamura kabartma tozu eklenir ve iyice karıştırılır. Tepsinin (8 x 8 inçlik kare) tüm tabanı ve kenarları tereyağ ile fırçalanır.
4) 30 dakika pişirilir.
5) Ekmeğin ortasına bir kürdan batırarak tamamen pişmiş olup olmadığı kontrol edilebilir. Kürdanın temiz çıkması gerekmektedir. Birkaç dakika bekletince ekmeğin üzeri kahverengileşecektir.
6) Fırından çıkarılır. Tepsi ters çevrilir ve mısır ekmeği kesme tahtası üzerine aktarılır. Birkaç dakika soğuması beklenir. Lokma büyüklüğündeki parçalar haline kesilir ve servis edilir. Kalanı plastik bir torba içerisinde dondurulur ve tüketilmek üzere mikrodalga fırında yeniden ısıtılır.


|| English ||


Ingredients (Serves 4-6)

- 2 cups (280 grams) cornmeal
- 2 tablespoons white sugar
- ½ teaspoon salt
- 1 large egg
- 1 tablespoon vegetable oil
- 1½ cup milk
- 2 teaspoons baking powder
- 1 tablespoon butter, softened at room temperature

Directions

1) Combine the cornmeal, sugar, salt, egg, vegetable oil, and milk in a bowl and mix well. Let it sit for 20 minutes.
2) Pre-heat the oven 400 degrees.
3) Add the baking powder to the batter and mix well. Brush the butter all over the bottom and the sides of baking pan (8 x 8 inch square).
4) Bake for 30 minutes.
5) Check to see if it’s fully cooked by inserting a toothpick into the center of the bread. It should come out clean. You can cook a few minutes longer to brown the top of the bread.
6) Remove from the oven. Turn the pan upside down and let the cornbread fall onto your cutting board. Let cool for a few minutes. Cut into bite size pieces and serve. You can freeze leftovers in a plastic bag and reheat it in a microwave oven, where the fluffiness and moisture will be revived.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
Oksusu-Ppang / 옥수수빵
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz Tuğçe, eline sağlık. ^^
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz. Smile
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#5
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi