25-05-2016, Saat: 20:49
Ojingeo-guk / 오징어국
![[Resim: closeup1.jpg]](http://s33.postimg.org/s5ba87n8f/closeup1.jpg)
Malzemeler (2 Kişilik)
●9 ons (250 gr) temizlenmiş, 3 parçaya kesilmiş mürekkep balığı
●9 ons (250 gr) küçük lokmalar halinde, ince olarak dilimlenmiş turp
●Yarım orta boy dilimlenmiş soğan (yarım fincan)
●3 sap yeşil soğan, 2 uzun parça halinde kesilmiş
●Yarım kap uzun parça halinde kesilmiş pırasa (pırasa yerine 2 sap yeşil soğan kullanabilirsiniz)
●Kıyılmış 2 diş sarımsak
●2 çay kaşığı karabiber
●2 çay kaşığı soya sosu
●1 çay kaşığı balık sosu
Hazırlanışı (Pişirme süresi: 40 dk)
1. Bütün malzemeleri bir kabın için koyun ve bir kaşık yardımıyla hepsi birleşinceye kadar karıştırın.
2. Karışıma 3 bardak su ekleyin ve yüksek ateşte 15 dk kaynatın.
3. Sıcaklığı orta ateşe getirin ve turpların pişmesi için 25 dakika kadar daha orta ateşte kaynatın. Turpların güzel piştiğini anlamak için yarı saydam olduğuna bakın.
4. Servis için sıcak pilav ve daha fazla yan yemek kullanabilirsiniz.
|| English ||
Ingredients (for 2 servings)
●9 ounces (250 grams) of squid cleaned and cut into 3 inch x ½ inch strips
●9 ounces (250 grams) of radish sliced thinly into bite–sized pieces
●Half a medium onion, sliced (½ cup worth)
●3 stalks of green onions, cut into 2 inch long pieces
●½ cup worth of leeks, cut into 2 inch long pieces (you can replace this with 2 green onions)
●2 cloves of minced garlic
●2 tbs hot pepper flakes
●2 tbs soy sauce
●1 tbs fish sauce
Directions (Cooking time: 40 minutes)
1. Place all ingredients into a pot and mix well with a spoon until well incorporated.
2. Add 3 cups of water and bring to a boil over high heat for 15 minutes.
3. Turn down the heat over medium heat and cook another 25 minutes until the radish is cooked. The radish will look a little translucent when it’s cooked well.
4. Serve hot with rice and more side dishes.
Kaynak / Source
![[Resim: closeup1.jpg]](http://s33.postimg.org/s5ba87n8f/closeup1.jpg)
Malzemeler (2 Kişilik)
●9 ons (250 gr) temizlenmiş, 3 parçaya kesilmiş mürekkep balığı
●9 ons (250 gr) küçük lokmalar halinde, ince olarak dilimlenmiş turp
●Yarım orta boy dilimlenmiş soğan (yarım fincan)
●3 sap yeşil soğan, 2 uzun parça halinde kesilmiş
●Yarım kap uzun parça halinde kesilmiş pırasa (pırasa yerine 2 sap yeşil soğan kullanabilirsiniz)
●Kıyılmış 2 diş sarımsak
●2 çay kaşığı karabiber
●2 çay kaşığı soya sosu
●1 çay kaşığı balık sosu
Hazırlanışı (Pişirme süresi: 40 dk)
1. Bütün malzemeleri bir kabın için koyun ve bir kaşık yardımıyla hepsi birleşinceye kadar karıştırın.
2. Karışıma 3 bardak su ekleyin ve yüksek ateşte 15 dk kaynatın.
3. Sıcaklığı orta ateşe getirin ve turpların pişmesi için 25 dakika kadar daha orta ateşte kaynatın. Turpların güzel piştiğini anlamak için yarı saydam olduğuna bakın.
4. Servis için sıcak pilav ve daha fazla yan yemek kullanabilirsiniz.
|| English ||
Ingredients (for 2 servings)
●9 ounces (250 grams) of squid cleaned and cut into 3 inch x ½ inch strips
●9 ounces (250 grams) of radish sliced thinly into bite–sized pieces
●Half a medium onion, sliced (½ cup worth)
●3 stalks of green onions, cut into 2 inch long pieces
●½ cup worth of leeks, cut into 2 inch long pieces (you can replace this with 2 green onions)
●2 cloves of minced garlic
●2 tbs hot pepper flakes
●2 tbs soy sauce
●1 tbs fish sauce
Directions (Cooking time: 40 minutes)
1. Place all ingredients into a pot and mix well with a spoon until well incorporated.
2. Add 3 cups of water and bring to a boil over high heat for 15 minutes.
3. Turn down the heat over medium heat and cook another 25 minutes until the radish is cooked. The radish will look a little translucent when it’s cooked well.
4. Serve hot with rice and more side dishes.
Kaynak / Source