01-04-2009, Saat: 23:49
(Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat: 15:04, Düzenleyen: minho_k-oppa.)
Ojingeo Deopbap / 오징어 덮밥
![[Resim: ojingeodeopbap.jpg]](http://img37.imageshack.us/img37/5363/ojingeodeopbap.jpg)
Ojingeo deopbap, bir Kore pilavıdır. Diğer ismi, "Stir-Fried Squid with Rice" dir.
Malzemeler:
200 gr. şehriye
25. gr kurutulmuş karides
200 gr. kalamar
1 çorba kaşığı sıvı yağ
İnce ince dilimlenmiş 2 diş sarımsak
2 kırmızı biber(ince ince dilimlenmiş)
4 taze kaffir(çeşitli sos yapımında ve yemeklerde kullanılan bir bitki türü)
400 gr. ince ince doğranmış Choi Sum (Kore'ye özgü bir bitki)
200 gr. fasulye filizi (beansprouts)
Kaynar suda karides ve şehriyeler haşlanır. Haşlandıktan sonra birkaç dakika bekletilir. Geri kalan malzemelerle birlikte karıştırılıp servis yapılır.
![[Resim: 12510380476673.jpg]](http://img214.imageshack.us/img214/8362/12510380476673.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
1/2 A medium onion
1/3 A medium size carrot
1/3 stalk A big spring onion
A small amount of cabbage.
15 ml Refined rice wine
2 cups Cooked rice
Put the olive oil into the wok. Add all the vegetables. Stir it for about 4 minutes. Add the seasoning sauce into the wok and stir it. Add the squid into the wok. Stir it thoroughly to mix with veggies and sauce.
![[Resim: ojingeodeopbap.jpg]](http://img37.imageshack.us/img37/5363/ojingeodeopbap.jpg)
Ojingeo deopbap, bir Kore pilavıdır. Diğer ismi, "Stir-Fried Squid with Rice" dir.
Malzemeler:
200 gr. şehriye
25. gr kurutulmuş karides
200 gr. kalamar
1 çorba kaşığı sıvı yağ
İnce ince dilimlenmiş 2 diş sarımsak
2 kırmızı biber(ince ince dilimlenmiş)
4 taze kaffir(çeşitli sos yapımında ve yemeklerde kullanılan bir bitki türü)
400 gr. ince ince doğranmış Choi Sum (Kore'ye özgü bir bitki)
200 gr. fasulye filizi (beansprouts)
Kaynar suda karides ve şehriyeler haşlanır. Haşlandıktan sonra birkaç dakika bekletilir. Geri kalan malzemelerle birlikte karıştırılıp servis yapılır.
![[Resim: 12510380476673.jpg]](http://img214.imageshack.us/img214/8362/12510380476673.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
1/2 A medium onion
1/3 A medium size carrot
1/3 stalk A big spring onion
A small amount of cabbage.
15 ml Refined rice wine
2 cups Cooked rice
Put the olive oil into the wok. Add all the vegetables. Stir it for about 4 minutes. Add the seasoning sauce into the wok and stir it. Add the squid into the wok. Stir it thoroughly to mix with veggies and sauce.